Tanskan liiga: rutinoitunut Sönderjyske kukistaa sarjanousijan


SönderjyskE 1.90 Tasapeli 3.35 FC Vestsjälland 4.20

Paperilla Tanskan liigan maanantaiottelussa kohtaavat joukkueet ovat hyvin tasaisia. Sekä Sönderjysken että FC Vestsjällandin saldo on kolmen kierroksen jälkeen voitto, tasapeli ja tappio. Maanantain ottelun voittaja kirii siis eroa vastustajaansa nähden.

Sönderjyske on kotikentällään viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Täksi kaudeksi liigaan noussut vierasjoukkue ei ole vielä voittanut ensimmäistä pääsarjaotteluaan vieraissa. Ove Pedersenin suojatit hakivat kunnioitettavan 1-1-tasapelin avauskierroksella Bröndbyn kotiluolasta. Ei silti ole yllätys, että liigatasolla rutinoituneempi Sönderjyske on maanantaina kotikentällään ennakkosuosikki.

Ainakaan Sönderjysken 19-vuotiasta lupausta Andreas Oggesenia ei voi syyttää itseluottamuksen puutteesta.

"Uskon, että voitamme ottelun 2-0. Olemme pelanneet kolmella ensimmäisellä kierroksella oikein hyvin, ja uskon hyvien otteiden jatkuvan maanantaina. Meidän täytyy olla varuillamme Vestsjällandin vaarallisten erikoistilanteiden kanssa. Jos selvitämme ne, uskon meidän voittavan", liigadebyyttinsä jo kaudella 2011-12 tehnyt Oggesen sanoi Sönderjysken kotisivuilla. Nuorukainen uskalsi veikata myös ottelun avausmaalin tekijää.

"Kenneth Fabricius. Hän on ollut todella lähellä jo aiemmissa otteluissa, ja on vain ajan kysymys, milloin hän onnistuu."

Fabricius ei ole tehnyt maaleja tällä kaudella, eikä hyökkääjä osunut myöskään viime kaudella Esbjergin paidassa. Pelaajan avausmaalikerroin on 6,75.

Kotijoukkue ottanee Oggesenin sanojen mukaisesti täyden pistepotin. Sarjanousija pystyy haastamaan minkä tahansa pääsarjajoukkueen eikä Sönderjyske tule pääsemään helpolla, mutta isännillä on tarpeeksi rutiinia ja kylmäpäisyyttä, jotta voitto irtoaa.

Sönderjysken Ayoub Sörensen ja Tommy Bechmann ovat sivussa. Kummallakaan joukkueella ei ole pelikieltoja.

Vetovihje: Sönderjyske voittaa, 1,90.

Lyö vetoa Tanskan liigasta ja katso Sönderjyske-FC Vestsjälland suorana lähetyksenä täällä!