Tanskan liiga: Viborgin liigataival käynnistyy tappiolla


Viborg 3.00 Tasapeli 3.35 Randers FC 2.30

Lauantain paikallisottelussa on kasassa kaikki mielenkiintoisen derbyn edellytykset. Viborg isännöi itäistä naapuriaan Randersia, joka yllätti viime kaudella kaikki sijoittumalla sarjassa nousijajoukkueena kolmanneksi.

Joukkueet kohtasivat Tanskan liigan avauskierroksella myös kuusi vuotta sitten. Silloin Randers voitti kotonaan 2-0. Saman kauden päätteeksi Viborg putosi liigasta, ja moni - allekirjoittanut mukaanlukien - odottaa joukkueen kärsivän saman kohtalon tälläkin kaudella.

Ennakkosuosikin asemasta huolimatta Randers ei lähde nokka pystyssä lauantain otteluun.

"Olisi älytöntä kuvitella, etteikö Viborg-ottelusta tulisi vaikeaa. Sarjanousija tulee otteluun täynnä energiaa ja joukkue on varmasti valmis avauskierroksen otteluun. Meidän täytyy nyt hyödyntää viime kaudella hankkimaamme liigakokemusta", ennakoi Randersin keskikentän avainpelaajiin kuuluva Christian Keller, joka on aiemmin urallaan edustanut Viborgia.

Yksi toiseen suuntaan matkannut pelaaja on kotijoukkueen hyökkääjä Thomas Dalgaard, joka edusti Randersia vuodet 2006-08 ja teki muun muassa molemmat maalit edellämainitussa, Randersin kuuden vuoden takaisessa derbyvoitossa. Dalgaardilta odotetaan tälläkin kaudella paljon. Viime kaudella hän teki Tanskan ykkösdivisioonassa peräti 27 maalia ja oli yksi suurimmista syistä siihen, että Viborg nousi liigaan.

Toinen suuri tekijä VFF:n menestyksen takana on kokenut valmentaja Ove Christensen. Hän valmensi Randersia vuosina 2009-11, joten lauantaina nähdään monia mielenkiintoisia otteluita ottelun sisällä.

Perinteisesti joukkueiden väliset ottelut ovat olleet varsin tasaisia. Randers on kuitenkin pitänyt viime kauden menestysjoukkueensa varsin hyvin kasassa, joten joukkueelle voi povata voittoa Viborgista. Randers on voittanut kaikki kolme harjoitusotteluaan maalein 3-0. Vastassa ovat olleet Vejle, Hobro ja AGF. Lauantaina tuskin nähdään minkäänlaista jymy-yllätystä Superliga-kauden alkajaisiksi. Jopa Randersin voitto maalin takamatkalta (kerroin 4,40) on harkitsemisen arvoinen pelikohde.

Randersilta on sivussa uusi hankinta Mads Agesen, joka toi AC Horsensista mukanaan yhden ottelun pelikiellon.

Paras veto: Randers voittaa, 2,30.

Lyö vetoa Tanskan liigasta täällä!