Top 6: Yhteenotot harjoituskentillä


Kenties käynnissä on se aika kaudesta, kun paineet purkautuvat pukuhuoneissa. Tai kenties harjoituskentällä tapellaan melko usein, mutta tieto vuotaa medialle vain harvoin. Lähiaikoina Valioliiga-seurojen harjoituksissa on joka tapauksessa nähty kaksi merkittävää yhteenottoa.

Ensin Swansean Chico Floresin kerrottiin heittäneen tiiliskiven (!) kohti joukkuekaveriaan Gary Monkia. Myöhemmin Southampton hyllytti nyttemmin seurasta lähteneen Dani Osvaldon kahdeksi viikoksi, kun hän otti yhteen Jose Fonten kanssa.

Kaivoimme arkistoja ja nostimme esille kuusi kohuttua yhteenottoa harjoituskentiltä.

6. Barton-Dabo

Joey Barton on tottunut olemaan siellä, missä tapahtuu. Hän on käynnistänyt tappeluita ja tumpannut tupakoita joukkuekavereihinsa. Kuten kuvasta näkyy, Ousmane Dabon kasvot kärsivät pahasti Bartonin julmasta hyökkäyksestä vuonna 2007. Dabo nostikin tapauksesta syytteen. Pian tapauksen jälkeen Barton lähti Manchester Citystä. Hän siirtyi Newcastleen uuden alun ja imagonsa puhdistamisen toivossa. Barton puhui selkkauksesta ensimmäistä kertaa vasta vuosia myöhemmin pelatessaan Ranskassa. "En ole hirviö, enkä pidä tappelemisesta", Barton julisti.

5. Balotelli-Mancini (ja Richards, Boateng sekä Kompany)

Mario Balotelli päätyy usein hankaliin tilanteisiin ollakseen niin hiljainen ja vetäytyvä yksilö. Jos hän ei tappele Jerome Boatengin kanssa, paini Micah Richardsia vastaan, potki Manchester City -kapteeni Vincent Kompanya vastaan tai ammu ilotulitteita parvekkeeltaan, hän nahinoi managerinsa kanssa. Videolla puhutaan italiaa, mutta huoli pois - kuva kertoo olennaisen. Sanomattakin on selvää, että Super Marion ura Manchester Cityssä ei kauaa jatkunut.

4. Carroll-Taylor

Kun Steven Taylor oli muutaman kuukauden sivussa murtuneen leuan vuoksi ja Andy Carroll oli sairastuvalla käsivamman takia, kaikki eivät osanneet laskea 2+2. Pian kuitenkin selvisi, että Carroll oli iskenyt Tayloria naamatauluun kuultuaan, että hänen entinen tyttöystävänsä oli lähettänyt Taylorille flirttailevia viestejä. Carroll lähti pian Liverpooliin. Ennen siirtoaan hän ehti toki ottaa yhteen Charles N'Zogbian kanssa.

3. Hartson-Berkovic

Tämä selkkaus West Hamin harjoituskentällä ei itse asiassa ollut niinkään tappelu, vaan röyhkeä potku hampaisiin. John Hartson taklasi Eyal Berkovicia myöhässä pienpelissä. Berkovic pillastui ja huitaisi Hartsonia kädellään, mihin walesilainen vastasi heilauttamalla jalkansa Berkovicin purukalustoon. Berkovic vietiin sairaalaan, ja hän joutui syömään pillillä seuraavat kaksi päivää.

2. Craig Bellamy-John Arne Riise

Pienet nyrkkihipat muuttuvat harvoin kovinkaan väkivaltaisiksi, mutta juuri näin kävi, kun Craig Bellamy hyökkäsi John Arne Riisen kimppuun...golfmailalla! Kuten kaikki loistavat humalaiset tappelut, tämäkin mylly sai alkunsa karaokesta. Portugalissa vietetyn harjoitusleirin aikana Riise ei suostunut yhteislauluun Bellamyn kanssa. Walesilainen reagoi tähän kumauttamalla norjalaista seiskaraudallaan. Tarpeeton ja varsin pelkurimainen juttu, josta kuitenkin riittää naurua lapsenlapsille.

1.Ljungberg-Mellberg, osat I & II

Tapaus sattui Ruotsin harjoituksissa ennen vuoden 2002 MM-kisoja. Freddie Ljungberg voitti pallon hyvin ajoitetulla taklauksella. Jostain syystä Olof Mellberg yritti teloa Ljungbergin brutaalilla taklauksella heti perään. Ljungberg ei hätkähtänyt sitä, että Mellberg on häntä isompi ja vahvempi, vaan hyökkäsi Mellbergin kimppuun kaikkien nähden. "Kaverukset" toistivat paininsa neljä vuotta myöhemmin pukuhuoneessa, kun Ruotsi oli kohdannut Trinidad & Tobagon.