Tukholman jättiläiset kohtaavat keskiviikkona


Illalla pelataan kauden ensimmäinen Tukholman derby, kun AIK isännöi Djurgårdenia Friends Arenalla. Kummallakin joukkueella on voitto alla ja katse sarjataulukossa ylöspäin.

Otteluun on myyty jo yli 30 000 lippua, joten tunnelmasta tullee upea. Kotijoukkue AIK:n kausi on alkanut hieman vierasjoukkuetta paremmin. Edellisessä ottelussaan Gnaget voitti Österin 3-2. Se oli AIK:n kauden kolmas voitto, joka nosti joukkueen samalla kahdeksanneksi sarjataulukossa. Sarjataulukon tasaisuuden ansiosta AIK:lla on vain neljä pistettä matkaa europaikalle.

Djurgårdenin kevät on puolestaan ollut sysimusta. Sitä ovat sävyttäneet päärynät, valmentajan eroaminen uhkailun takia ja tappiot. Nyt joukkue näyttää kuitenkin ottaneet itseään niskasta kiinni, sillä derbyyn Djurgården tulee allaan kaksi voittoa. Ensin Rautakamiinat nousivat Malmöä vastaan alivoimalla 1-2-tappioasemasta 3-2-voittoon. Edellisessä ottelussa Djurgården nappasi Erton Fejzullahun maalilla 1-0-voiton Halmstadia vastaan. Derbystä siniraitojen riveistä puuttuu pelikiellossa oleva nuori Daniel Amartey.

AIK:lla on hieman loukkaantumishuolia. Robin Quaisonin, Niklas Backmanin ja Daniel Tjärnströmin pelaaminen on epävarmaa.

Historian valossa AIK:lla on pieni yliote, sillä se on voittanut 107 pelatusta derbystä 42. 37 kertaa on päädytty tasapeliin. Merkittävämpää on kuitenkin se, että vierasjoukkue on ollut vahvoilla viidessä edellisessä derbyssä. Niistä kaksi on päättynyt vierasvoittoon ja kaksi tasan.

Ottelussa yksi mielenkiintoinen pelaaja on Kennedy Igboananike. Kaudella 2011 hän ratkaisi derbyn Djurgårdenin eduksi, nyt neljä maalia tällä kaudella ampunut hyökkääjä on AIK:n avauskokoonpanossa.

Suuri kotiyleisö ei välttämättä ole AIK:lle etu, sillä Gnaget on voittanut vain yhden viidestä viime ottelustaan, jonka yleisömäärä on ylittänyt 30 000 katsojaa. Se voitto tuli tosin juuri viime syksynä Djurgårdenia vastaan lukemin 3-0.

Kertoimet: AIK - Djurgården

1. 1,62
X.
3,80
2.
5,50

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!