Norjan liiga: Stabæk-Fredrikstad


Joukkueet ovat kohdanneet 14 kertaa sitten vuoden 2004. Kotijoukkue on voittanut 10 ottelua, vierasjoukkue kolme. Vain yksi ottelu on päättynyt tasan, ja sekin tulos on jo kahdeksan vuoden takaa (19.9.2004, lopputulos 1-1). Fredrikstad ei ollut voittanut sitten syksyn 2007 ennen huhtikuun 5-1-voittoaan. Tilastot eivät puhu Stabækin puolesta, mutta todellisuus ei ole yhtä yksinkertaista.

Kotijoukkueelle kyse on sarjapaikasta. Valmentaja Petter Belsvikillä on ollut tuskainen kausi ja Stabæk on viimeisenä sarjassa saldolla 4-1-17. Sandnes Ulfin hallussaan pitämälle karsintapaikalle on kahdeksan pistettä. Fredrikstad on Sandnesin kanssa tasapisteissä ja haluaa tietysti kasvattaa etäisyyttään putoajan paikoille. Stabækin viiden viime ottelun saldo 2-0-3 ei riitä. Stabæk voitti edellisessä ottelussaan Odd Grenlandin 2-1. Voitto oli elintärkeä ennen sunnuntain ottelua.

Fredrikstad on pelannut viime aikoina hyvin. Viiden viime ottelun saldo on 3-0-2, johon kuuluu voitot Lillestrømistä ja Sogndalille. Kumpikin ottelu päättyi 2-1.

Trond Amundsen tuli toukokuussa valmentajaksi Tom Freddy Aunen tilalle. Fredrikstadin saldo Amundsenin aikana on 5-1-9.

Parhaat vedot

Yli 3,5 maalia, kerroin 2,45
Kumpikin joukkue tekee maalin, kerroin 1,50
Veigar Pall Gunnarrsson tekee maalin, kerroin 3,20