Oudoimmat pelinumerot jalkapallossa


Joskus avauskokonpanon pelaajat piti numeroida ykkösestä yhteentoista ja vaihtopelaajien numerot olivat 12-15. Nyt tuhannet pelaajat haluavat hölmön pelinumeron.

Uusi Tottenham-hyökkääjä Clint Dempsey nappasi White Hart Lanella pelinumerokseen numeron 2. Mutta ennenkin on annettu outoja numeroita, tässä suosikkimme.

0. Hicham Zerouali

Aberdeen-hyökkääjä otti numeron, koska se kuulosti hieman hänen sukunimeltään. Ikävä kyllä Zerouali kuoli auto-onnettomuudessa 2004 ja seura poisti numeron käytöstä.

1. Ossie Ardiles

Vuoden 1982 MM-kisoissa Argentiina numeroi ryhmänsä aakkosjärjestyksessä, jolloin Ardilesille osui yleensä maalivahdille varattu numero.

1+8. Ivan Zamoramo

Chileläisen suosikkinumero 9 oli Ronaldon käytössä, kun hän siirtyi Interiin - tässä ratkaisu, joka on sittemmin kelvannut muutamille muillekin pelureille.

9. Jorge Campos

Maalivahti on yleensä numero 1, mutta Jorge Campos ei ole mikään tavallinen maalivahti. Hän pelasi nuorena hyökkääjänä ja halusi epätoivoisesti olla kärki. Ratkaisu: hän otti numeron 9, vaikka pelasikin toisessa päässä kenttää.

1+9. Clinton Morrison

Kuten Zamorano, Coventry-hyökkääjä halusi numeron 10, joka oli jo varattu. Tuloksena 1+9.

5+5. Ade Akinbiyi

Muutamaa vuotta aikaisemmin Crystal Palace -hyökkääjä halusi numeron 10, muttei saanut sitä, koska kymppi oli jo edellämainitun Morrisonin käytössä. Akinbiyi valitsi numeron 5+5. Ei olisi kannattanut, sillä kärkimies floppasi Selhurst Parkilla.

69. Bixente Lizarazu

Bayern Münchenin vasen pakki väitti haluavansa numeron 69, koska se on hänen syntymävuotensa ja hän on 169 senttiä pitkä. Ihan miten vaan...

99. Ronaldo

Kukaan ei tiedä, miksi Ronaldo otti ysiysin, mutta se saattaa viitata hänen syömiensä juustohampurilaisten määrään.