Pysäyttääkö koripallolahjakkuus Malmö FF:n?


Nikola Djurdjic oli Serbian suurimpia korislahjakkuuksia, mutta hän päätti siitä huolimatta satsata jalkapalloon. Nyt Helsingborgin hyökkääjä haluaa hoidella Malmö FF:n pois mestaruustaistosta.

HIF:n hyökkääjätähti haaveili muiden lasten tavoin ammattilaissopimuksesta johonkin Serbian suurimmista urheiluseuroista. Silloin ei tosin ollut kyse jalkapallosta, vaan kaikki pyöri koripallon ympärillä. Djurdjic oli suurempi lahjakkuus koripallossa kuin jalkapallossa. Isä halusi Djurdjicin satsaavan koripalloon ja nousevan lopulta NBA:han.

Djurdjic junior valitsi toisen tien. Hän piti maalien tekemisestä ja päätti siksi panostaa lajiin, jossa oli vähemmän lahjakas. Nyt hän on saavuttanut suurmenestystä vihreällä veralla Norjassa Haugesundin paidassa. Nyt hän edustaa Helsingborgia Allsvenskanissa.

Tänään Djurdjic pelaa uransa ensimmäisen Skoonen derbyn. Tehtävänä on pysäyttää verivihollisen Malmö FF:n mestaruusjunan eteneminen. Sen jälkeen mestaruus olisi todennäköisesti Elfsborgin, BK Häckenin ja AIK:n ratkaistavissa.

Kotistadionillaan Olympialla Helsingborg on suosikki kertoimella 2,30. Se ei ole yllätys: kolme edellistä Helsingborgin isännöimää derbyä on päättynyt kotivoittoon. Malmö voitti Helsingborgissa viimeksi 2007. "Yllätysvoitto" antaisi rahat takaisin kolminkertaisesti.

Hyökkääjä Djurdjic on tehnyt neljä maalia kolmessa ottelussa. Hänen kertoimensa maalintekijäveikkauksessa on 3,30. Jos hän tekee ottelun ensimmäisen tai viimeisen maalin, kerroin on 6,50.