Serie A: sunnuntain vihjeet


Sunnuntai

Chievo 2.90, tasapeli 3.1, Lazio 2.55

Lazion kannattajien mielialat muuttuivat nopeasti ärtyneestä iloiseen, kun ongelmallinen harjoituskausi muuttui hyväksi alkukaudeksi. Atalanta- ja Palermo-voittojen myötä Lazio on Serie A:n kärjessä Napolin ja Juventuksen kanssa. Fiilistä kohensi entisestään hyökkääjä Miroslav Klosen lausunto, jonka mukaan hän kieltäytyi siirrosta Tottenhamiin kesällä.

Uuden valmentaja Vladimir Petkovicin tositesti on kuitenkin vasta alkamassa, kun Lazio siirtyy kahden ottelun viikkotahtiin Eurooppa-liigan alkaessa. Petkovic saattaa kierrättää hyökkääjistöään. Kolmesti maalinsa puhtaana neljässä viime kotiottelussa pitänyttä Chievoa vastaan se on riski. Tasapelistä tarjotaan hyvää kerrointa 3,10.

Genoa 5.20, tasapeli 3.75, Juventus 1.62

Jos onni suosii rohkeita, Genoa voi katkaista Juventuksen 41 tappiottoman liigaottelun putken. Tämän viikon harjoituksissa valmentaja Luigi De Canio on kokeillut kolmen miehen hyökkäystä, jonka muodostavat Ciro Immobile, Marco Borriello ja Bosko Jankovic. Immobile ja Borriello ovat parhaimmillaan piikissä, joten muutos ei välttämättä aiheuta varotoimenpiteitä.

Ratkaisu voi silti olla Genoalta hyvä veto, sillä joukkueen miehistö ei sovi puolustamiseen. Yli 2,5 maalia (kerroin 1,70) on selkeä valinta peleihin.

Napoli 1.55, tasapeli 3.90, Parma 5.50

Stadio San Paolon nurmen kunto on arvoitus, mutta Napoli-kannattajat ovat enemmän huolissaan vireestään Parmaa vastaan. Parma on voittanut kaksi kolmesta edellisestä Napoli-vierailustaan. Napoli on parempi ja hyvävireinen joukkue, mutta Parman vieraskerroin 5,50 on houkutteleva.

Pescara 2.90, tasapeli 3.20, Sampdoria 2.45

Pescara voitti joukkueiden molemmat Serie B -kohtaamiset viime kaudella ja oli sarjataulukossa lopulta 16 pistettä Sampdoriaa edellä. Kesällä Marco Verratti, Lorenzo Insigne ja Ciro Immobile kuitenkin lähtivät - valmentaja Zdenek Zemanista puhumattakaan. Sampdoria puolestaan vahvistui kesällä ja olisi nyt sarjakärjessä ilman sopupeliskandaalin aiheuttamaa pistevähennystä. Ota kiinni Sampdorian voittokertoimesta 2,45.

AS Roma 1.35, tasapeli 5.00, Bologna 8.00

Zemanista puheenollen: valmentaja pääsi jälleen otsikoihin kutsuttuaan Italian jalkapalloliiton presidentti Giancarlo Abetea "jalkapallon viholliseksi". Kirjoitushetkellä mahdollisista rangaistuksista ei ollut tietoa. Francesco Tottin pelikunto huolestuttaa kannattajia huomattavasti enemmän. Kapteeni sai harjoituksissa nilkkavamman.

Pablo Daniel Osvaldo on pelikiellossa, joten Roman hyökkäysvaihtoehdot ovat vähissä. Se saattaa olla hyvä uutinen Mattia Destrolle, joka teki tiistaina ensimmäisen maajoukkuemaalinsa, kun Italia kaatoi Maltan. Osvaldon pelikiellon myötä Destro aloittanee keskellä laidan sijaan. Bologna on päästänyt viisi maalia kahdessa ottelussa, joten Destrolla on hyvä mahdollisuus maalintekoon. Se on syytä huomioida vedonlyönnissä.

Siena 2.55, tasapeli 3.20, Udinese 2.80

Kumpikin joukkue on kerännyt otteluistaan vasta yhden pisteen. Siena pelasi avausottelussaan Torinoa vastaan tasan. Udinese on silti sarjassa edellä, sillä Siena aloitti pistevähennyksen takia takamatkalta. Udinesen tilanne näyttää silti vaikeammalta, sillä seura myi kesällä avainpelaajiaan. Nyt myös Luis Muriel on kaksi kuukautta sivussa loukkaantumisen takia. Kotivoitto kerroin 2,55 houkuttelee.

Torino 3.30, tasapeli 3.20, Inter 2.20

Kiinnostavaa kyllä, Inter on ollut tällä kaudella parempi vieraissa kuin kotona. Eurooppa-liigan karsinnat mukaanlukien Inter on voittanut kaikki kolme vierasotteluaan maalierolla 10-0. Kotona joukkue on pelannut kerran tasan ja hävinnyt kahdesti. Maaliero kotiotteluista on 3-7.

Torinon kannalta huolestuttavaa on se, että Inter voi jälleen laskea Samir Handanovicin varaan. Udinesesta siirtynyt pelaaja joutui jättämään kaksi ensimmäistä liigapeliä väliin pienen polvivamman takia. Harkitse Interin nollapeliä kertoimella 2,95.