Ed Malyonin Varma: Roma osuu kummallakin jaksolla


Zdenek Zeman on ainutlaatuinen. Hän uskoo vakaasti hyökkäävään pelifilosofiaansa, mikä tekee hänen joukkueensa otteluista yleensä viihdyttävämpää seurattavaa puolueettomille katsojille kuin omille kannattajille. Jälkimmäiset todistavat usein myös taktiikan varjopuolia.

Viime vuosina Foggiassa ja Pescarassa varjopuolia ei juuri ollut. Zeman kasasi hyviä joukkueita, joissa nuoret lainatähdet täydensivät kokeneita pelaajia. Muodostelma oli Zemanin tavaramerkki 4-3-3. Valmentaja teki alemmissa sarjoissa mitä huvitti ja nousi Pescaran kanssa takaisin pääsarjaan.

Siinä vaiheessa Roma soitti. Tarjous paluusta Olimpicolle oli niin houkutteleva, ettei lahjakkaan joukkueen perinyt tshekki voinut kieltäytyä.

Viime vuosina valmentaja on repinyt parhaan irti Marco Verrattin ja Lorenzo Insignen (Pescara) kaltaisista nuorista pelaajista. Roomassa hän on luottanut Alessandro Florenziin, Panagiotis Tachtsidisiin ja Erik Lamelaan. Kaikki mainitut pelimiehet ovat 21-vuotiaita tai nuorempia.

Zeman on perinteisesti nyhtänyt maalintekopotentiaalia irti pelaajista, joita ei aiemmin ole tunnettu verkkojen heiluttelusta. Tällä kaudella samoin on käynyt argentiinalaisen Lamelan kohdalla.

Pelintekijä on jo nyt tehnyt enemmän maaleja kuin koskaan aiemmin yhden kauden aikana edes River Platessa, eikä vielä ole edes joulukuu. Laidalla pelaaminen ei ole hänelle luonnollinen vaihtoehto, mutta hän saa niin vapaat kädet, että hän löytää itsensä usein hyvistä paikoista vartioijansa ulottumattomista.

Muukin joukkue on ollut huikeassa tikissä maalintekorintamalla. Roman hyökkäys on Juventuksen jälkeen liigan toiseksi paras, mutta joukkueella ei ole Vanhan Rouvan päättäväisyyttä. Zeman käskee joukkueensa jatkaa hyökkäämistä, jolloin Roma menettää johtoasemia, joista se voisi helposti pitää kiinni varovaisemmalla pelillä.

Se ei kuitenkaan kuulu eikä tule kuulumaan Zemanin tapoihin, joten vanhalla linjalla jatketaan kun Giallorossi isännöi Torinoa.

Nousija-Torino on odotetusti vaikeuksissa sarjan hännillä, mutta joukkueella on hyviä pelaajia. Heistä merkittävin on maajoukkuepuolustaja Angelo Ogbonna.

Altavastaajan status näkyy kuitenkin kerroinasettelussa, jossa Torino on merkittävä altavastaaja kertoimella 5,25. Kotikerroin on 1,60.

Kerroin ei kiinnosta, koska Roma on hyvä hukkaamaan johtoasemia ja päästämään maaleja. On kuitenkin varmaa, että Zemanin joukkue tulee hyökkäämään, joten peleihin menee Roman maali kummallakin jaksolla kertoimella 2,05.

Ed Malyon