Serie A: AC Milan vie Mestarien liiga -paikan Fiorentinan nenän edestä


Cagliari 5.25, tasapeli 3.65, Lazio 1.65

Lazio varmistaa viidennen sijan ja paikan Eurooppa-liigaan, jos se voittaa oman ottelunsa ja Udinese menettää pisteitä. Jos temppu ei onnistu Laziolta nyt, ensi viikonloppuna Italian cup-finaalissa on edessä uusi mahdollisuus. Koska Lazio tai AS Roma ei ole yltänyt Mestarien liigaan, cup-finaali on kummallekin viimeinen mahdollisuus. Roma ei pääsisi Eurooppaan cup-finaalin häviäjänä, vaikka Lazio olisi varmistanutkin viitossijansa.

Pelaajat tuskin kuitenkaan pyörittelevät eri vaihtoehtoja. Kolmen ottelun voittoputkessa oleva Lazio haluaa pitää vireensä päällä ennen finaalia. Kerroin ei ole häävi, mutta tartun vierasvoittoon.

Inter 3.5, tasapeli 3.5, Udinese 2.0

Onko tämä kaikkien aikojen huonoin Inter-joukkue? Tappio Udineselle olisi joukkueen 16. häviö tämän kauden liigassa. Se rikkoisi kaudella 1946-47 tehdyn seuraennätyksen. Skenaario ei ole edes kaukaa haettu; Udinese on voittanut seitsemän edellistä otteluaan ja tarvitsee voiton varmistaakseen paikan Eurooppa-liigaan.

Suurin kysymys kohdistuu siihen, onko vieraiden Antonio Di Natale käytettävissä. Viime viikonlopun Atalanta-voitossa hänet kannettiin paareilla pois. Vamma osoittautui pelättyä lievemmäksi, mutta Di Natale ei ole vielä harjoitellut täysillä. Jos Udinesen 54 liigamaalista 22 laukonut Di Natale on sivussa, kotivoiton kerroin alkaa vetää puoleensa.

Palermo 2.3, tasapeli 3.15, Parma 3.1

Viime viikon Fiorentina-tappio sinetöi Palermon kohtalon, joten sisilalaisten yhdeksän kauden pääsarjaputki päättyy sunnuntaina. Joukkue haluaa vähintään hyvän lopun surkealle kaudelle, mutta sekään ei onnistu ihan helposti. Vain Josip Ilicicin huippuvire antoi seuralle mahdollisuuden edes haaveilla putoamisen välttämisestä. Sunnuntaina Ilicic aloittanee penkillä, sillä seura ei halua ottaa riskejä arvokkaimman myyntiartikkelinsa kanssa. Samalla surkean kauden jälkipuoliskon pelannut Parma on alkanut näyttää elonmerkkejä ja voittanut kaksi kolmesta viime ottelustaan. Tasapelikerroin harkintaan.

Pescara 15.0, tasapeli 6.5, Fiorentina 1.17

Fiorentinan tilanne on selkeä: paikka Mestarien liigassa aukeaa, jos joukkue voittaa oman ottelunsa ja Milan jää samalla ilman voittoa omassa pelissään. Tehtävä olisi vielä selkeämpi, jos Fiorentina olisi voittanut Pescaran edellisessä kohtaamisessa. Pescara kuitenkin voitti 2-0, kun joukkueet kohtasivat tammikuussa Firenzessä. Se onkin Pescaran edellinen voitto.

Vincenzo Montellan suojatit saavat revanssinsa lauantaina. Pescara on jäänyt maaleitta viisi kertaa kuudessa viime kotipelissään. Kerroin putken jatkumiselle on riittävän houkutteleva 1,75.

AS Roma 2.45, tasapeli 3.4, Napoli 2.75

Mikä olisikaan parempi tapa juhlia paikkaa Mestarien liigassa kuin UCL-pokaalin muotoinen pasta? Napoli palkitsi keskiviikkona pelaajansa ja valmentajansa suurella illallisella. Vierailu Roomaan saattaa olla vain jatkoa niille juhlillee. Ottelu itsessään ei ole Napolille juuri muuta kuin jäähdyttelyä pitkän ja menestyksekkään kauden päätteeksi. Roma puolestaan lämmittelee cupin finaaliin.

Liigan maalirikkaimmat joukkueet iskevät varmasti tukun osumia tänäänkin, mutta yli 2,5 maalin kerroin 1,40 on liian alhainen. Lyödään sen sijaan vetoa tasapelistä, sillä kummallakaan joukkueella ei ole syytä panna kaikkea peliin.

AC Siena 14.0, tasapeli 7.0, AC Milan 1.16

Mario Balotelli varoitti kävelevänsä pois kentältä ensi kerralla, kun häntä solvataan rasistisesti. Ihailtava asenne, mutta vaarana on se, että osa vastustajan faneista tavoittelee juuri sitä.

Sienan kannattajilla ei kuitenkaan ole mitään intoa tehdä mitään, mistä olisi apua paikallisvastustaja Fiorentinalle. Siena on myös varmistanut putoamisensa, joten monet fanit saattavat itse asiassa olla Milanin puolella. Peleihin Milanin johto sekä tauolla että loppuvihellyksen soidessa (1,65).

Torino 2.15, tasapeli 3.1, Catania 3.55

Catanialla ei ole sijoitusten valossa juuri voitettavaa, mutta tämä ottelu on joka tapauksessa mahdollisuus karistaa apina selästä. Catania ei ole koskaan voittanut Torinoa vieraissa. Tämä voi olla paras mahdollisuus vähään aikaan; Torinon kahdeksasta viime ottelusta saldo on kolme tasapeliä ja viisi tappiota. Tartutaan siis vieraskertoimeen.

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!