Serie A: Anderson maalaa Rooman derbyssä


Inter-Genoa

Interin vuosi on alkanut lupauksia ja itseluottamusta herättävästi. Juventus-tasapelissä sinimustat pelasivat luovasti ja kunnianhimoisesti. Siirtomarkkinoilta Inter on naarannut Lukas Podolskin ja Xherdan Shaqirin. Nyt Nerazzurrin pitää kuitenkin alkaa voittaa pelejä. 11. sija on kaukana seuran omistajan asettamasta minimitavoitteesta eli europaikasta.

Europaikkoja ajatellen Genoa on suorassa kilpailussa Interin kanssa, eikä vierasjoukkue kaadu helpolla. Grifone on sarjan kolmanneksi paras vierailija: 15 pistettä kahdeksasta matkapelistä.

Tuplamahdollisuus X2, 2,33.

Atalanta-Chievo

Mauricio Pinillon siirto Atalantaan jäi "hieman" Shaqirin siirron varjoon. Uusi hyökkääjä tulee kuitenkin bergamolaisille tarpeeseen, vaikka tiistaina Atalanta osuikin Genoaa vastaan kahdesti. 17 ottelussaan Atalanta on tehnyt vain kaksi maalia.

Pinillan odotetaan menevän suoraan avaukseen. Hänellä on kaikki mahdollisuudet hyvään debyyttiin, sillä Chievolta puuttuu pelikiellossa oleva keskikentän kapellimestari Perparim Hetemaj.

Kotivoitto, 2,10.

Cagliari-Cesena

US Citta di Palermo v Cagliari Calcio - Serie A : News Photo 

Gianfranco Zolan debyytti Cagliarin peräsimessä ei olisi voinut mennä juuri huonommin. Joukkue hävisi Palermolle 0-5 ja Daniele Conti lensi ulos. Kapteeni on siis pelikiellossa tänään, samoin Diego Farias. Sardinialaisilla on aukkoja kummassakin kenttäpäädyssä.

Cesena on kuitenkin vielä pahemmassa solmussa. Se on yhdeksällä pisteellä jaetusti sarjajumbona, ja Napoli-tappiossa loukkaantunut avauksen toppari Stefano Lucchini on sivussa. Kummankin joukkueen Serie A -status on vaarassa, joten tunteet voivat kuumentua.

Ottelussa annetaan punainen kortti, 3,30.

Fiorentina-Palermo

Yhdeksän ottelun tappioton putki on nostanut Palermon seitsemänneksi. Sijoitus olisi parempikin, jos joukkue pelaisi vieraissa läheskään yhtä hyvin kuin kotonaan. Sisilialaiset ovat keränneet 24 pisteestään vain seitsemän vieraskentiltä.

Toisaalta Fiorentina on voittanut vain kaksi kotiottelua, ja Violan paras toppari Stefan Savic on neljän ottelun pelikiellossa.

Vierasvoitto, 5,25.

AS Roma-Lazio

Onko Rooman derby pitkästä aikaa todellisten mestariehdokkaiden kohtaaminen? Tuskin, sillä Lazio on 10 pistettä sarjakärki Juventusta perässä. Roma menisi kuitenkin voitolla ainakin hetkeksi sarjakärkeen, ja Lazio pönkittäisi voitolla kolmatta sijaansa. Se on jo itsessään merkittävää. Kumpikin roomalaisjoukkue on molempien milanolaisten edellä. Kauden päätteeksi tilanne ei ole ollut tällainen sitten kauden 2000-01.

Lazio voitti Sampdorian 3-0, Roma puolestaan hyötyi kyseenalaisista tuomariratkaisuista ja voitti Udinesen vieraissa 1-0. Derby della Capitale on kuitenkin aina oma lukunsa. Varmaa on ainakin se, että neljässä viime ottelussaan neljä maalia iskenyt ja toiset neljä osumaa syöttänyt Felipe Anderson on vaikea pideltävä.

Felipe Anderson tekee maalin, 4,40.

Sampdoria-Empoli

Massimo Maccarone palaa tänään uransa synkimpien hetkien tapahtumapaikalle. Hyökkääjästä tehtiin kaikkien Sampdorian epäonnistumisten syntipukki, kun joukkue putosi Serie A:sta keväällä 2011. Hän yritti vilpittömästi tasata tilit Serie B:ssä seuraavalla kaudella, mutta menetti avauskokoonpanon paikkansa. "Lopetin jopa tupakanpolton", mies avautui Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

Odotuksia paremmin pelaavan Empolin paidassa Maccarone voi tätä nykyä paljon paremmin. Kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa olevalla Empolilla on todellinen mahdollisuus saada tulos. Manolo Gabbiadinin myynti kirpaisee Sampdorian leirissä.

Tasapeli, 3,45.

Hellas Verona-Parma

Vieläkö Parmalla on toivoa? Voitto Fiorentinasta vuoden ensimmäisessä ottelussa antoi faneille mahdollisuuden haaveilla jostakin muustakin kuin putoamisesta kauden päätteeksi. Uusi omistaja Rezart Taci on luvannut tehdä seurasta jälleen suuren, vaikka suunnitelmissa on vain vähän konkretiaa. Toistaiseksi Roberto Donadonin ja hänen joukkueensa on keskityttävä pitämään nousuvire päällä taantuvaa Veronaa vastaan.

Tasapeli, 3,30.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä!