Serie A: arkiotteluiden vihjeet


Atalanta 3.7, tasapeli 3.2, Napoli 2.05 

Nyt selviää, onko Napoli todellakin yhden miehen joukkue. Jos väite pitää paikkansa, Stadio Atleti Azzurri d'Italialle kaartava vierasjoukkueen bussi tulee olemaan melko tyhjä.

Edinson Cavani on nimittäin sivussa. Häntä vaivaa sama reisivaiva, joka piti hyökkääjän sivussa jo sunnuntain Chievo-kotiottelusta. Joukkue voitti ilman Cavaniakin, mutta tuhlailu maalin edessä oli huolestuttavaa. Atalantan alkukausi on ollut kaksijakoinen, mutta kun Cavani on sivussa ja Napoli on jäänyt nollille jo kahdessa neljästä vierasottelustaan, kotijoukkueen nollapeli kertoimella 3,90 on harkitsemisen arvoinen poiminta.

Cagliari 2.0, tasapeli 3.1, AC Siena 4.0

Edes Cagliarin valmennusduon toinen osapuoli Ivo Pulga ei osannut odottaa, että asiat sujuisivat näin hyvin.

Tiistain lehdistötilaisuudessa Pulga myönsi, että jos joku olisi sanonut hänen pääsarjauransa valmentajana alkavan kolmella peräkkäisellä voitolla, hän olisi nauranut henkilön ulos. Cagliari kuitenkin voitti ensin Torinon ja Bolognan 1-0 ja jatkoi sitten samalla linjalla sunnuntaina vieraissa Sampdoriaa vastaan - tuloksena jälleen 1-0-voitto.

Saman lopputuloksen kerroin on 6,50. Yleensä karsastan tulosveikkauksia. Sienan voitoton putki on kuitenkin neljän ottelun pituinen ja ykköshyökkääjä Emanuele Calaiò on tehnyt vain kolme osumaa, joten 1-0-tulosveto kieltämättä houkuttelee-

Chievo 1.75, tasapeli 3.45, Pescara 4.7 

Pescaran kaudesta osattiin odottaakin vaikeaa. Nousun jälkeen seura menetti valmentajansa lisäksi kolme parasta pelaajaansa. Silti monet kannattajat odottivat, ettei sesongin alkupuoli olisi sentään ihan näin vaikea.

Sunnuntain 0-0-tasapeli Atalantaa vastaan pudotti sarjanousijan 16. sijalle. Pisteitä on kasassa kahdeksan yhdeksästä ottelusta. Ottelun jälkeen puolisensataa fania yritti tunkeutua pukuhuoneeseen avautumaan valmentaja Giovanni Stroppalle.

Poliisi esti aikeet, mutta Stroppan asema on jo tietojen mukaan ehditty kyseenalaistaa. Alistunut joukkue on jäänyt maaleitta kolmessa viime ottelussa, vaikka kahdessa edellisessä matsissa vastustaja on saanut punaisen kortin. Kotijoukkueen nollapeli kertoimella 2,30 kelpaa peleihin.

Inter 1.5, tasapeli 3.85, Sampdoria 6.5 

Yhtäkkiä Interistä on tullut liigan kuntopuntarin ykkönen. Alkukausi oli yhtä vuoristorataa, joka sisälsi muun muassa kotitappiot AS Romalle ja AC Sienalle. Alun perusteella Andrea Stramaccionin miehistöllä oli pitkä matka mestaruuskandidaatiksi, mutta nyt Inter on voittanut seitsemän ottelua putkeen kaikki kilpailut mukaanlukien. Sarjasijoitus on jo kolmas ja kärkijoukkue Juventus on neljä pistettä edellä. Joukkueet vieläpä kohtaavat lauantaina Torinossa.

Ennen sitä vastaan tulee rämpivä Sampdoria, joka on hävinnyt neljä viime otteluaan ja voittanut viimeksi 16. syyskuuta. On mielenkiintoista nähdä, lepuuttaako Stramaccioni joitakin pelaajiaan ennen viikonlopun kärkikamppailua. Inter on kuitenkin ollut viidessä viime ottelussaan johdossa sekä tauolla että ottelun päätteeksi. Saman kombinaation kerroin on 2,25.

Juventus 1.25, tasapeli 5.25, Bologna 12.0 

Juventus puolestaan saa kevyen alkulämmittelyn, kun vastaan tulee sarjassa seitsemäntenätoista oleva Bologna. Vieraat joutuvat otteluun ilman pelikiellossa olevaa Alessandro Diamantia, joten Juventus kelpaa peleihin jopa yhden maalin tasoituksella (0-1): kerroin 1,83.

Lazio 1.72, tasapeli 3.4, Torino 5.0

Lazio hävisi sunnuntaina Fiorentinalle 0-2, mutta pahinta ei välttämättä ollut itse tulos, vaan Hernanesille ja Cristian Ledesmalle nostetut punaiset kortit. Molemmat ovat pelikiellossa, joten valmentaja Vladimir Petkovic joutuu otteluun ilman kahta tehokkainta luovan osaston pelaajaansa.

Nousijajoukkue Torinoa vastaan se ei välttämättä ole katastrofi. Torino on saanut vain pisteen kolmesta viime ottelustaan. Toisaalta tilastojen perusteella voi myös todeta, että vierasjoukkue ei ole vielä tällä kaudella hävinnyt vieraskentällä. Lapulle Torino tuplamahdollisuudella (X2), kerroin 2,04.

Parma 3.0, tasapeli 3.2, AS Roma 2.3 

Romankin keskikentältä puuttuu avauskokoonpanon mies pelikiellon takia, sillä Panagiotis Tachtsidis lensi ulos Udinese-tappiossa. Zdenek Zeman saattaakin siirtää Daniele De Rossiin rooliin, jossa tämä on monien mielestä parhaimmillaan - alhaalla pelaavaksi pelintekijäksi joukkueen sydämeen. Valmentaja itse tosin murisi lehdistötilaisuudessa, että De Rossi ei ole pelannut siinä roolissa vakituisesti kahdeksaan vuoteen.

Kaksi peräkkäistä ottelua voittaneella Parmalla on hyvä henki päällä, mutta Roman otteluiden tulosten ennustaminen on täysin arpapeliä. Sen sijaan peleihin voi poimia Mauro Amaurin maalikertoimen 2,70. Hyökkääjä on tehnyt kolme osumaa kahdessa viime ottelussa. Nyt vastassa on 16 maalia yhdeksässä ottelussa päästänyt puolustus.

Udinese 1.9, tasapeli 3.35 Catania 4.1 

Catanian presidentti Antonio Pulvirenti julisti kolme päivää sitten jalkapallon kuolleeksi, joten häntä saattaa hieman hämmästyttää, että presidentin omassa seurassa lajia pelataan yhä. Nyt Elefantilla on hyvä mahdollisuus jäättää julistukseen johtanut ottelu taakseen, sillä Udinesestä on vaikea saada selkoa. Isäntäjoukkue on toistaiseksi voittanut vain kolme liigaottelua, mutta niissä otteluissa ovat kaatuneet AS Roma ja AC Milan. Eurooppa-liigassa Udinese haki voiton Liverpoolin Anfield Roadilta.

Catania on kuitenkin vieraissa ikuinen alisuorittaja, joka on tällä kaudella tehnyt vain kaksi vierasmaalia ja päästänyt 10 osumaa omiin. Vaikka kerroin onkin keskinkertainen 1,90, lyön lapulle kotivoiton.

Genoa 3.1, tasapeli 3.2, Fiorentina 2.3 (Torstai)

Fiorentina pääsee otteluun aallonharjalla vakuuttavan Lazio-voiton jälkeen. Vaikka Violan vierassaldo onkin toistaiseksi mitäänsanomaton, on huomattava, että joukkue on kärsinyt ainoat tappionsa Napolin ja Interin vieraana. Genoa ei ole voittanut yli kuukauteen, mikä tekee vieraskertoimesta 2,30 oikein lupaavan oloisen.

Paolo Bandini