Serie A: Balotelli kurittaa Romaa


Fiorentina 1.4, tasapeli 4.5, Palermo 8.0

Palermo tarvitsee vähintään yhden ja todennäköisesti kolme pistettä pitääkseen säilymishaaveensa hengissä. Ensimmäinen haaste on saapua paikalle ajoissa. Ottelua siirrettiin kahdella ja puolella tunnilla Italian ympäriajon vuoksi. Palermon presidentti Maurizio Zamparini on uhannut, että hän määrää joukkueensa saapumaan paikalle myöhässä, ellei muidenkin putoamista vastaan taistelevien joukkueiden otteluita siirretä alkamaan samaan aikaan.

Aikataulujen pitäisi kuitenkin olla Zamparinin murheista vähäisin. Fiorentinan kotisaldo on liigan kolmanneksi paras, Palermo on voittanut vieraissa vain kerran. Kotijoukkue voittanee, mutta jos haluat suurempia kertoimia, lyö peleihin alle 2,5 maalia kertoimella 2,35. Palermo on tehnyt koko kaudella vain kymmenen vierasmaalia, mutta niin toivoton joukkue se ei ole, että Fiorentina välttämättä pystyisi iskemään kolme osumaa.

Chievo 3.2, tasapeli 2.2, Torino 3.1

Arkikierroksella nähtiin kahdeksan vierasvoittoa, mutta tänä viikonloppuna Chievo on Serie A:n ainoa kotijoukkue, jonka voittoon ei uskota. "Lentävät aasit" hakivat hienon voiton Roman kotiluolasta. Torinolla on kuitenkin enemmän panosta, sillä sen säilyminen ei ole vielä varmaa.

Chievo on myös ollut huono kotijoukkue. Se on jäänyt Stadio Bentedgodilla maaleitta neljästi peräkkäin. Torino on tehnyt maalin vain 11:ssa pelaamistaan 18 vierasottelusta, joten maalittomalta tasapeliltä haiskahtaa.

Genoa 1.75, tasapeli 3.55, Inter 4.5

Keskiviikkona kauden 15. tappionsa kärsineen Interin kausi ei voi loppua liian pian. Viikolla Lazio oli vahvempi maalein 3-1. Inter ei ole koskaan hävinnyt 38 ottelun kauden aikana enemmän otteluita. Eikä tässä vielä kaikki, sillä loukkaantumiskriisi vain syvenee; Jonathanin olkapää meni sijoiltaan ja Andrea Ranochhian ennestään vaivainen polvi ärtyi.

Silti olen sitä mieltä, ettei Genoan alhainen kerroin ole kohdallaan. Kotijoukkue on viiden ottelun tappiottomassa putkessa, mutta Genoa on voittanut koko kaudella vain kahdeksan kamppailua. Inter pelasi Laziota vastaan hyvin ja hävisi lähinnä huonon viimeistelyn ja vielä huonomman tuurin takia. En sentään ole vakuuttunut Nerazzurrin voitosta, mutta tällä kertoimella vierasvoitto saa kyllä pelin.

Lazio 1.35, tasapeli 4.8, Sampdoria 8.5

Ennen viime sunnuntaina Lazio oli iskenyt kolme osumaa kahdeksaan edelliseen otteluunsa. Nyt kahdessa viime ottelussa on syntynyt yhdeksän maalia. Voitot Bolognasta ja Interistä nostivat Lazion uudelleen taistelemaan paikasta Eurooppa-liigaan. Putken pitäisi jatkua sunnuntaina, sillä Sampdoria on voittanut viimeksi maaliskuun kolmas päivä. Kerroin Lazion johdolle sekä tauolla että ottelun päätteeksi on 2,00.

Napoli 1.28, tasapeli 5.25, AC Siena 10.0

Napolin katseet ovat kääntyneet ensi kauteen, kun kakkossija on matemaattisestikin varma. Viime päivinä on huhuttu, että seura tarjoaisi Edinson Cavanille valtavaa sopimusta. Toisaalta myös huhut uruguaylaisen mahdollisista ostajaehdokkaista kiihtyvät koko ajan. Kukaan ei tiedä, onko Siena-ottelu Napoli-fanien viimeinen tilaisuus nähdä Cavani Napoli-paidassa.

Cavani tuskin itsekään tietää, mihin hän päätyy, mutta luulisi, että hän haluaa varmuuden vuoksi tarjoilla kotiyleisölle kunnon läksiäislahjan. Lyödään lapulle Cavanin maali. Sellainen on nähnyt päivänvalon viisi kertaa kolmessa viime ottelussa.

Udinese 1.35, tasapeli 4.5, Atalanta 9.5

Kuuden voiton putki on nostanut Udinesen viidenneksi - hieno saavutus joukkueelta, jonka kausi alkoi varsin hitaasti. Viiden ottelun voitottomassa putkessa olevaa Atalantaa vastaan Udinese voi hyvinkin napata seitsemännen peräkkäisen voiton. Alle 2,5 maalia (2,00) kiinnostaa silti enemmän. Joukkueiden neljässä edellisessä liigakohtaamisessa on tehty yhteensä kaksi maalia.

Parma 1.75, tasapeli 3.4, Bologna 4.8

Tänään tulee täyteen 20 vuotta siitä, kun Parma otti ensimmäisen eurocup-voiton. Keväällä 1993 se nosti Cup-voittajien Cupin voittopokaalin. Monia sen ajan tähtiä, kuten Thomas Brolinia ja Lorenzo Minottia, odotetaan yleisöön Bologna-otteluun, jonka Parma voittanee. Kotijoukkue on pelannut viisi nollapeliä seitsemään viime kamppailuun. Tänään Parman nollapelin kerroin on 2,60.

AC Milan 1.68, tasapeli 3.65, AS Roma 5.0

Joissakin peleissä sivujuoni nousee pääosaan. Kummallakin joukkueella on vielä panosta, sillä Milan pyrkii pitämään kolmossijansa ja Giallorossi tavoittelee paikkaa Eurooppa-liigaan. Vielä kiinnostavamman ottelusta tekee kuitenkin se, että Roman kerrotaan harkitsevan Milan-valmentaja Massimiliano Allegrin palkkaamista väliaikaisvalmentajansa Aurelio Andreazzolin tilalle.

Andreazzoli saisikin varmasti hieman ylimääräistä tyydytystä, jos hän johtaisi joukkonsa voittoon. Se ei ole mahdoton ajatus. Parempi sijoituskohde on kuitenkin Mario Balotellin onnistuminen maalinteossa. Hän on tehnyt Milanille 11 ottelussa yhtä monta maalia ja viidessä kotiottelussa seitsemän osumaa.

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!