Serie A: Catania vedon arvoinen Roma-ottelussa


Lauantai

Bologna 2.05, tasapeli 3.15, Chievo 3.8

Eräs entinen urheilutoimenjohtaja kutsui tällä viikolla Chievoa "todella kalliiksi kaupaksi". Seura on nyt lähellä myydä arvokkaimman pelaajansa. Stefano Sorrentino on juuri kenenkään huomaamatta kuulunut viime vuosina Serie A:n parhaiden maalivahtien joukkoon. Nyt AS Roman ja AC Milanin kerrotaan olevan miehen perässä. Sorrentinon pitäisi kuitenkin ainakin vielä lauantaina vartioida Chievon maalia. Bolognan ykköstykki Alberto Gilardino on osunut vain kerran syyskuun jälkeen. Chievo on pitänyt maalinsa puhtaana kolmesti neljässä viime ottelussa. Nollapelin kerroin 3,70 on tälläkin kertaa pelaamisen arvoinen.

Inter 1.25, tasapeli 6.0, Pescara 10.0

Kumpikin joukkue yllätti faninsa viime viikolla, mutta hyvin eri tavoin. Pescaran 2-0-vierasvoitto Fiorentinasta oli todennäköisesti koko viikonlopun hienoin yllätys. Tosin Sampdorian alivoimalla taistelema vierasvoitto Juventuksesta kilpailee tittelistä kynsin hampain. Inter taas oli surkea 0-3-tappiossaan Udineselle. Odotan Interin reagoivan tappioon vahvaasti ja voittavan. Viime viikon tulokset huomioiden Pescaran vierasvoittoon satsaaminen pienellä panoksella kuitenkin houkuttelee, kun kerroin on 10,00.

Sunnuntai

Torino 2.3, tasapeli 3.15, Siena 3.1

Sienan edellinen Serie A -piste on jo yli kuukauden ikäinen, mutta reissu Torinoon voi olla juuri oikea lääke vaivaan. Torinokin on voittanut vain yhden seitsemästä viime ottelustaan. Kaiken lisäksi joukkue on erittäin varamiehinen, sillä viime viikon Catania-tasapelissä viisi pelaajaa sai korttitilinsä täyteen. Siena pelasi sunnuntaina Milanin vieraana hyvin, vaikka hävisikin. En ole täysin varma Sienan voitosta, mutta tasapelikerroin on vähintäänkin reilu.

Cagliari 2.05, tasapeli 3.3, Genoa 3.65

Vuoden 2012 aikana Cagliarin faneja juoksutettiin pitkin maata kaukaisia Triesteä ja Parmaa myöten. Fanit varmasti toivovatkin, että seuran uudenvuodenlupaus oli pelata jatkossa kaikki kotipelinsä oikealla kotikentällään. Joukkue palaa sunnuntaina uudelle Stadio Is Arenasille. Genoa-ottelu voi olla todella tärkeä.

Cagliari on pudonnut putoamisviivan alle saalistettuaan yhdeksästä viime ottelustaan vain kaksi voittoa. Genoa nousi vasta viime viikonloppuna sisilialaisten ohi voittamalla Bolognan 2-0. Vierasjoukkueelta puuttuu hyökkääjä Ciro Immobile. Cagliari on pelannut viime aikoina runsasmaalisia otteluita. Odotan näkeväni yli 2,5 maalia, kerroin 2,10.

Catania 2.95, tasapeli 3.7, Roma 2.2

After getting clobbered by one Rome club in the Coppa Italia quarter-finals on Tuesday, now Catania return home to face the other one. Their manager, Rolando Maran, will have a tough time filling the void left by the suspended Francesco Lodi – though if reports of Milan’s interest in the player are to be believed then he might soon be seeking a long-term solution for the same problem. But while that will be a handicap, I am not at all convinced Roma should be such a short price to win this game. Catania have only lost twice at home all year, and given Roma’s unpredictability are worth backing at 2.95.

Lazio 1.6, tasapeli 3.75, Atalanta 5.75

Maanantain italialaislehtien perusteella Lazio-valmentaja Vladimir Petkovicin olisi voinut helposti kuvitella jalkapallon Obi-Wan Kenobiksi, joka vastaanottaa viestin prinsessa Leialta. "Auttakaa meitä, Lazio, te olette ainoa toivomme (saada aikaiseksi kunnon mestaruustaisto)", lehdet kirkuivat.

On kokonaan toinen kysymys, riittääkö Lazion miehistön leveys todelliseen mestaruustaistoon. Viime lauantain Cagliari-voiton myötä Lazion pistesaldo 19 ottelusta nousi kuitenkin 39 pisteeseen. Sven-Göran Erikssonin Laziolla oli tismalleen sama määrä pisteitä samassa vaiheessa, kun joukkue voitti Scudetton kaudella 1999-2000. Atalantan pitäisi myös kaatua sunnuntaina. Peleihin menee veto siitä, että Lazio johtaa sekä tauolla että loppuvihellyksen soidessa. Kerroin on 2,45.

Napoli 1.33, tasapeli 4.75, Palermo 9.5

Andrea Dossenan siirto Palermoon vahvistettiin tällä viikolla. Ensi töikseen pelaaja palaa Napoliin pelaamaan vanhaa työnantajaansa vastaan. Myös Napoli saattaa esitellä uuden kasvon hankittuaan Pablo Armeron Udinesestä. Kumpikaan hankinta ei muuta pelin kuvaa järisyttävän paljon. Palermo on surkea vierasjoukkue, joka on tehnyt vain neljä maalia tämän kauden 10 vierasottelussaan. Napolin voitto kelpaa lapulle jopa yhden maalin tasoituksella, kerroin 1,92.

Parma 5.0, tasapeli 3.45, Juventus 1.72

Juventus lääkitsi Sampdoria-tappion aiheuttamia arpia pullauttamalla keskiviikkona AC Milanin pihalle Italian cupista. Joukkue tarvitsi suoritukseen kuitenkin jatkoajan, joten kentällä saatetaan nähdä väsyneitä jalkoja - eikä matka Parman vieraaksi ole mikään kevätretki. Parma on nimittäin edelleen voittamaton kotonaan. Juve on pelannut alle tasonsa, joten harkitsen ehdottomasti kotijoukkueen voittoa tai tasapeliin venymistä tuplamahdollisuuskohteessa. Kerroin on 2,06.

Udinese 2.8, tasapeli 3.1, Fiorentina 2.6

Luis Murielin esitys oli yksi monista positiivisista asioista, kun Udinese voitti Interin 3-0. Tällä kaudella vuoden Lecce-lainalta seuraan palanneen Murielin odotettiin ottavan ison roolin, mutta loukkaantuminen vesitti haaveet tähän asti.

Udinese on hyvin vaarallinen, kun Muriel on mukana kokoonpanossa tukemassa tehokasta hyökkääjää Antonio Di Natalea. Fiorentina on pelannut Vincenzo Montellan alaisuudessa avointa, hyökkäävää futista, joten yli 2,5 maalia on viisas valinta kertoimella 1,95.

Sampdoria 3.75, tasapeli 3.3, AC Milan 2.0

Oliko Sampdorian voitossa Juventuksesta kyse vain yhdestä ottelusta vai käännekohdasta? Vastaavan tempun toistaminen kovavireistä Milania vastaan on paljon pyydetty, mutta uusi valmentaja Delio Rossi on ehdottomasti piristänyt Sampdoriaa. Milan on osunut vähintään kahdesti kuudessa edellisessä vierasottelussaan, Mauro Icardi puolestaan on väläytellyt potentiaaliaan Sampdorian kärjessä. Yli 2,5 maalia houkuttelee tässäkin ottelussa.

Paolo Bandini