Serie A: Clarence Seedorfille vaikea startti Milan-luotsina


Udinese 2.3, tasapeli 3.2, Lazio 3.1

Kauden puolivälin kunniaksi Gazzetta dello Sport koosti grafiikan, joka jakoi Serie A -joukkueet kolmeen kategoriaan: ennakko-odotukset ylittäneet olivat "taivaassa", odotuksensa saavuttaneet "kiirastulessa" ja loput päätyivät suoraan helvettiin.

Sekä Udinese että Lazio kuuluivat viimeksimainittuun ryhmään. Sarjassa sijoilla 15 ja 9 olevat joukkueet ovat kumpikin kaukana tavoittelemiltaan europaikoilta.

Laziolla on sentään toivoa, sillä Edy Rejan paluu valmentajaksi antaa nostetta koko joukkueelle. Udinese vaikuttaa puolestaan olevan tuuliajolla. Lazio ei ole voittanut vielä yhtään vierasottelua tällä kaudella, mutta nyt voisi olla se hetki.

Atalanta 2.25, tasapeli 3.1, Cagliari 3.3

Voiko 1-4-tappio olla rohkaiseva? Tuskin, mutta jos voisi, niin Cagliarin viime sunnuntainen kotiesitys Juventusta vastaan voitaisiin laskea sellaiseksi.

Sardinialaiset pitivät pintansa ja laittoivat vielä vähän ekstraakin peliin 70 minuutin ajan. Lopulta Juventus-hyökkääjien taidot ja Cagliarin oman maalivahdin rajallisuus tekivät tehtävänsä. Real Madridissa Iker Casillasin kakkosmaalivahtina ollut Antionio Adán sai pelikelpoisuuden tässä kuussa. Jo marraskuussa vapailla papereilla Cagliariin tullut veskari ei ole aloittanut kovin pirteästi.

Vaatimaton Atalanta ei aiheuta samanlaista teurastusta. Se on kuitenkin voittanut kauden yhdeksästä kotiottelustaan viisi. Veikkaan isäntien voittavan nytkin.

Bologna 4.75, tasapeli 3.8, Napoli 1.7

Marek Hamsikin odotetaan esiintyvän Napoli-nutussa ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen. Jalkavamma on pitänyt Hamsikin sivussa marraskuusta saakka. Viime aikoina joukkue on tullut hyvin toimeen ilman Hamsikiakin. Dries Mertens on tehnyt kolme maalia yhtä moneen otteluun, ja Partenopei on aloittanut vuoden täysillä pistepoteilla.

Valmentaja Rafael Benitez on kaavaillut Hamsikin peluuttamista keskikentällä aiempaa alempana. Pelasi Hamsik sunnuntaina missä roolissa tahansa, Napolin pitäisi pärjätä. Vierasvoitto.

Catania 3.65, tasapeli 3.3, Fiorentina 2.05

Fiorentina on ottanut ilon irti siirtoikkunan aukeamisesta. Se on hankkinut jo Andersonin Manchester Unitedista ja Alessandro Matrin AC Milanista. Kirjoitushetkellä Anderson ei ole vielä läpäissyt lääkärintarkastustaan, eikä hänen odoteta pelaavan Cataniaa vastaan. Matri saattaa sen sijaan mennä suoraan avauskokoonpanoon. Giuseppe Rossin ja Mario Gómezin loukkaantumiset ovat jättäneet aukon hyökkäyspäähän.

Catania lähtee otteluun uudessa - tai uusvanhassa - komennossa. Rolando Maran palaa valmentajaksi. Hän oli pestissä viimeksi vasta kolme kuukautta sitten. Pelikiellossa oleva Francesco Lodi on kuitenkin pelikiellossa, ja Catania kohtaa paljon itseään vahvemman joukkueen. Vierasvoitto.

Chievo 2.9, tasapeli 3.1, Parma 2.5

Lazio pudotti Parman tiistaina Italian cupista, mutta Serie A:ssa Parma on kaikessa hiljaisuudessa koonnut kahdeksan ottelun tappiottoman putken. Viisi näistä otteluista on tosin päättynyt tasan. Mauro Amaurin avattua vihdoinkin kauden maalitilinsä Parma on kuitenkin voittanut molemmat ottelunsa.

Venyykö voittoputki kolmeen Veronassa? Se on hyvin mahdollista. Chievo on liigan huonoin kotijoukkue, ja se on pelannut tappiotta joulukuun alusta saakka. Olen kuitenkin hieman maltillisempi ja veikkaan tasapeliä.

Genoa 3.85, tasapeli 3.3, Inter 2.0

Genoa ei ole kertaakaan voittanut Interiä sen jälkeen, kun seura palasi pääsarjaan vuonna 2007. Nyt Inter on kuitenkin haavoittuvassa tilassa: joukkue on voittanut kuudesta viime ottelustaan vain yhden kaikki kilpailut mukaanlukien.

Genoallakin on kuitenkin vaikeutensa. Kesken kauden valmentajaksi tulleen Gian Piero Gasperinin kuherruskuukausi on ohi. Alberto Gilardinon toipuminen loukkaantumisesta parantaa Genoan mahdollisuuksia, mutta tasapeli on kotivoittoa todennäköisempi tulos.

Sassuolo 2.8, tasapeli 3.2, Torino 2.5

Voitto Milanista on kelpo tulos, mutta ennen kaikkea Sassuolo tarvitsee tasaisuutta, jotta nousu putoamisviivan yläpuolelle voisi onnistua. Ennen viime viikon voittoa Sassuolo oli hävinnyt viisi liiga- ja cup-ottelua peräkkäin. Suurimmat ongelmat ovat puolustuksessa: joukkue on päästänyt hurjat 41 maalia 19 liigaottelussaan.

Alessio Cercin ja Ciro Immobilen johtama Torino-hyökkäys voi hyvinkin nostaa lukemaa entisestään. Torinon omassakin puolustuksessa on kuitenkin aukkoja, vaikka joukkue pitikin nollan viikko sitten Fiorentinaa vastaan. Peleihin yli 2,5 maalia kertoimella 1,96.

AC Milan 1.45, tasapeli 4.45, Hellas Verona 7.25

Clarence Seedor palasi Milaniin tällä viikolla ja kertoi tunteneensa, kuin ei olisi koskaan poissa ollutkaan. Torstaina hän myös käyttäytyi sen mukaisesti. Seedorf piti tuolloin ensimmäiset harjoituksensa Milan-luotsina, mutta osallistui itsekin harjoitteisiin kuin olisi yksi pelaajista. On liian aikaista sanoa, mikä Seedorfin vaikutus joukkueeseen on. Tässä vaiheessa kukaan ei edes tiedä, mitä ryhmitystä hän käyttää sunnuntaina. Ottelusta tulee kuitenkin ehdottomasti mielenkiintoinen.

Rossonerin ei ole syytä suhtautua kepeästi tähän otteluun. Verona on 10 pistettä isäntiään edellä, ja se voitti Milanin jo aiemmin tällä kaudella. Nämä tosiasiat huomioonottaen Veronan tuplamahdollisuuskerroin 2,65 on varsin houkutteleva.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä!