Serie A: Derby della Capitale päättyy tasan


Torino 1.66, tasapeli 3.6, Bologna 5.5

Alessandro Diamantin siirtosaaga Guangzhouhun pyörii edelleen, sillä Kiinan siirtoikkuna sulkeutuu vasta helmikuun lopussa. Siihen asti hyökkääjä on Bolognan käytettävissä, ja hänen uskotaan olevan avauksessa Torinoa vastaan, vaikka joissakin tämän viikon huhuissa siirron kerrottiin jo varmistuneen. Torinon ja Bolognan välillä on kuitenkin 15 pistettä, ja edes Diamantin pelaaminen ei kavenna sitä eroa. Kotivoitto.

Lazio 3.8, tasapeli 3.35, AS Roma 1.95

 

Roma voitti kauden ensimmäisen Derby della Capitalen syyskuussa lukemin 2-0. Sittemmin moni asia on muuttunut. Laziolla on uusi valmentaja, ja sen keskikenttäpelaaja Senad Lulicilla on uusi vaatemerkki. Lulic 71 lanseerattiin virallisesti viime kuussa. Numero viittaa minuuttilukuun, jolla Lulic teki voittomaalin AS Roman verkkoon viime kaudella Italian cupin finaalissa. On sanomattakin selvää, että tässä ottelussa on tunnetta.

Kumpikin joukkue on pelannut viime aikoina hyvin. Lazio ei ole vielä hävinnyt toisella aikakaudellaan Edy Rejan alaisuudessa. Roma on puolestaan voittanut kaikki kuusi otteluaan kaikissa kilpailuissa tammikuun alun Juventus-tappion jälkeen. Roman kertoimet ovat kuitenkin makuuni liian alhaalla. Italian cup on myös Giallorossille häiriötekijä. Kokeillaan tasapeliä.

Livorno 2.45, tasapeli 3.2, Genoa 2.85

Uusi valmentaja Mimmo Di Carlo on tehnyt välittömän vaikutuksen Livornoon: toscanalaiset ovat ottaneet neljä pistettä kahdesta ottelustaan Di Carlon alaisuudessa. Vielä vakuuttavampaa on se, että joukkue teki kolme maalia niin Catanian kuin Sassuolonkin verkkoon. Genoa on vahvempi kuin edellämainitut joukkueet, mutta sen puolustus lienee haavoittuvainen. Kokeilen yli 2,5 maalia kertoimella 2,16.

Parma 1.53, tasapeli 4.0, Catania 6.5

Parman pelaajien pitäisi olla hyvin levänneitä. Viime viikonlopun AS Roma -ottelu kesti vain kahdeksan minuuttia. Ottelu keskeytettiin, eikä Parma pelannut viikolla Italian cupissakaan. Joukkueen edellisestä kokonaisesta ottelusta, kotiottelusta Udinesea vastaan, on lähes kaksi viikkoa. Siinä ottelussa Parma otti neljännen peräkkäisen voittonsa.

Kahdesta peräkkäisestä tasapelistä huolimatta Catania on sarjan hännillä. Joukkue on tehnyt vain kuusi maalia kauden 11 vierasottelussaan. Peleihin Parman voitto nollapelillä (2,50).

Sampdoria 2.15, tasapeli 3.2, Cagliari 3.55

Maanantain derbyvoitto kävi Sampdorialle kalliiksi. Toppari Shkodran Mustafi hankki itsensä pelikieltoon ja maalin tehnyt Maxi Lopez loukkasi jalkansa. Vasta tammikuun lopussa Cataniasta tulleen hyökkääjän menetys on kova isku, mutta uskon Sampdorian kestävän sen. Joukkueella meni Sinisa Mihajlovicin alaisuudessa hyvin jo ennen Lopezin tuloa joukkueeseen. Kotivoitto.

Hellas Verona 7.5, tasapeli 4.4, Juventus 1.4

Veronan otteluohjelma on nyt vaikeimmillaan, eikä urakka ole sujunutkaan hyvin. Ennen vuodenvaihdetta Gialloblu oli hävinnyt vain yhden kotiottelun, mutta nyt sekä Roma että Napoli ovat hakeneet pisteet Stadio Bentegodilta. Välissä Verona hävisi AC Milanille vieraissa.

Kääntyykö kurssi mestareita vastaan? Paperilla se näyttää hyvin epätodennäköiseltä, etenkin kun Jorginho myytiin tammikuussa Napoliin. Isännillä on kuitenkin edelleen hyökkäyksessään Luca Toni ja Juan Iturbe. Hellas on näyttänyt jo useasti tällä kaudella, että se pystyy tekemään vahinkoa. Saatan hakea peleihin uskaliaasti tasapelin kertoimella 4,40.

Inter 1.35, tasapeli 4.8, Sassuolo 8.0

Hernanes tekee Inter-debyyttinsä sunnuntaina. Fanit toivovat hänen kääntävän joukkueen kurssin. Nerazzurri on vuodenvaihteen jälkeen pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt neljästi. Samalla joukkue on pudonnut europaikoilta.

Paperilla Sassuolo näyttää täydelliseltä heittopussilta. Se on sarjassa 19:ntenä ja voittanut vain kerran sitten marraskuun. Interin ongelma on kuitenkin viime viikkoina ollut viimeistely. Maalintekopaikkoja joukkue kyllä luo. Huippuhyökkääjä jäi tammikuussa hankkimatta, ja luvassa voi taas olla turhauttava ilta. Interillä on viimeistelyvaikeuksia ja Sassuololla menee kehnosti, joten alle 2,5 maalia on kiinnostava veto. Kerroin on hyvä 2,25.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso ottelut suorana täällä!