Serie A: Fiorentina yllättää taas


AS Roma 1,90, tasapeli 3,45, Fiorentina 3,90

Francesco Totti palasi torstaina harjoitusvahvuuteen ensimmäistä kertaa sitten lokakuun lopun. Totti oli sivussa takareisivamman takia. Roma tarvitseekin talismaaniaan. Tottin pelaamassa kahdeksassa ottelussa Roma teki 22 maalia. Kuudessa viime ottelussa Giallorossi on tehnyt vain viisi maalia, kun Totti on ollut sivussa.

Tänä viikonloppuna Totti ei kuitenkaan vielä todennäköisesti pelaa. Tavoitteena on paluu ensi viikon AC Milan -ottelussa. Edes Tottin kanssa hyvä tulos Fiorentina-ottelusta ei olisi mikään itsestäänselvyys, sillä Viola on tällä kaudella voittanut jo Juventuksen ja Milanin. Kokeilen vierasvoittoa peleihin.

Cagliari 1,85, tasapeli 3,45, Genoa 4,20

Vaikka Genoan sentteri Emanuele Calaiò on edelleen sivussa, seuralla menee hyvin. Rossoblu on hävinnyt kahdeksasta viime ottelustaan vain yhden Gian Piero Gasperinin palattua valmentajaksi. Se ainoa tappiokin tuli vieraissa Juventukselle. Cagliari on kuitenkin myös parantanut peliään etenkin kotonaan, jossa joukkueen pelityyli on avoimempi kuin vieraissa. Peleihin kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (2,00).

Inter 1,65, tasapeli 3,70, Parma 5,25

Parman Antonio Cassano on valmis kohtaamaan ex-seuransa, vaikka mursi nenänsä viikon takaisessa Bologna-tasapelissä (1-1). Hyökkääjä teki samassa ottelussa uransa sadannen Serie A -osuman ja on muutenkin ollut hienossa iskussa - viisi maalia kahdeksassa viime ottelussa.

Se ei välttämättä riitä Italian maajoukkueluotsi Cesare Prandellille, joka toppuutteli Cassanoa koskevia MM-kisaspekulaatioita tällä viikolla. En kuitenkaan yllättyisi, jos Cassano tekisi maalin sunnuntaina. Kerroin tempulle on 4,30.

Sampdoria 1,75, tasapeli 3,40, Catania 4,75

Catania-luotsi Gigi De Canio piti torstaina ensimmäiset yleisölle avoimet harjoitukset sinä aikana, kun mies on ollut seuran peräsimessä. Se ei mennyt kovin hyvin. Paikalle ilmestyi lähes 1000 fania, joukossa ultra-ryhmä, joka buuasi pelaajille ja heitti pyrotekniikkaa kentälle. Jo ennen harjoitusten alkua noin 30 fania odotti joukkueen parkkipaikalla harjoituksiin saapuvia pelaajia, joille lausuttiin valittuja sanoja.

Vierasottelu voikin tulla helpotuksena tähän paikkaan. Catania ei kuitenkaan ole sanut tämän kauden vieraspeleistään pisteen pistettä. Myös Sampdorian kausi on ollut vaikea, mutta uuden valmentajansa Sinisa Mihajlovicin alaisuudessa Sampdoria on pelannut tasan Interiä ja Laziota vastaan. Kotivoitto.

Sassuolo 2,10, tasapeli 3,20, Chievo 3,50

Sarjataulukon perusteella kumpikin joukkue rämpii, mutta viime aikojen tulokset osoittavat nousukuntoa. Kumpikin joukkue on neljän ottelun tappiottomassa putkessa. Sassuolon tapauksessa sarjaan kuuluu myös tasapeli Roman vieraana.

Sassuolo on tappiottoman kautensa aikana pitänyt maalinsa puhtaana, mutta Chievon tehokkaita hyökkääjiä Domenico Berardia ja Simone Zazaa vastaan putken pidentäminen on vaikeaa. Zazan maalikerroin on erittäin pelikelpoinen 3,75. Hän on tehnyt seitsemän maalia niissä yhdeksässä ottelussa, joissa on tällä kaudella ollut avauksessa. Viisi niistä osumista on syntynyt Sassuolon neljässä viime ottelussa.

Torino 2,40, tasapeli 3,20, Lazio 2,95

Lazio ei ole vieläkään voittanut vierasottelua tämän kauden liigassa. Valmentaja Vladimir Petkovicin pallin kerrotaan heiluvan. Urakka ei helpotu Torinoa vastaan, sillä kotijoukkue on ottanut kotonaan tasapelipisteet niin Interiä kuin Romaakin vastaan.

Torinoon kesällä siirtynyt Ciro Immobile on löytänyt pelinsä uudelleen kahden viime kuukauden aikana. Hän on tehnyt viisi maalia joukkueen seitsemässä viime ottelussa. Miehen maalikerroin on houkutteleva 3,33.

Hellas Verona 1,95, tasapeli 3,30, Atalanta 3,90

Veronan erinomainen kotitilasto sai derbyssä tahran, mutta seuraava tilaisuus tulee jo tänään. Atalanta on hävinnyt yhtä lukuunottamatta kaikki tämän kauden vierasottelunsa ja tulee Veronaan ilman useita tärkeitä aloituskokoonpanon pelaajiaan. Esimerkiksi Mario Yepes, Guglielmo Stendardo ja Cristian Raimondi ovat sairastuvalla ja Luca Cigarini pelikiellossa. Kotivoitto.