Serie A: Genovan derby sunnuntain kohokohtana


Fiorentina 1,42, tasapeli 4,30, Cagliari 7,50

Kukaan ei olisi väittänyt vastaan, jos Manuel Pasqual olisi jäänyt sivuun sunnuntain ottelusta. Fiorentinan kapteenin pää aukesi rujon näköisesti, kun Libor Kozak osui siihen kyynärpäällään Italian ja Tshekin välisessä MM-karsintaottelussa tiistaina. Pasqual on kuitenkin mukana jo sunnuntaina.

Pasqualin pelaaminen olisi varmasti iso buusti Violalle, joka saattaa muussa tapauksessa joutua otteluun ilman kahta kolmesta vakituisesta puolustajastaan. Myös Stevan Savicin pelaaminen on nimittäin epävarmaa. Taivun yli 3,5 maalin (2,70) kannalle. Kumpikin joukkue pelaa hyökkäävää jalkapalloa, ja maaotteluiden aiheuttama väsymys voi tuoda peliin vielä odotettuakin enemmän avoimuutta.

Lazio 1,65, tasapeli 3,75, Chievo 5,00

Lazio ei koskaan saanut odotettuja hyökkääjävahvistuksiaan. Maalintekovastuu on siis edelleen Miroslav Klosen harteilla. Kun seuran omistaja Claudio Lotito kuuli fanien hyökkääjähaaveista, hän totesi kuivasti: "Jos faneilla on vatsavaivoja, heidän pitäisi ottaa kipulääke."

Chievo ei todellakaan ole hyökkäävä joukkue, ja vielä vähemmän se on sitä vieraskentillä parempia joukkueita vastaan. Joukkue tavoittelee pistettä, eikä Chievo olekaan hävinnyt Laziolle kahdeksaan viime kohtaamiseen kaikki kilpailut mukaanlukien. Tasapelin kerroin on hyvä.

Livorno 2,45, tasapeli 3,20, Catania 2,85

On liian aikaista sanoa, mitä Livornolta sopii odottaa. Juuri ennen maajoukkuetaukoa joukkue kukisti Sassuolon 4-1, mutta vastassa oli toinen nousija. Ennen sitä Livorno hävisi vahvalle AS Romalle 0-2.

Tämä ottelu onkin mielenkiintoinen haaste. Catania on legendaarisen huono vierasjoukkue, joka on aloittanut kautensa tappioilla. Tästä ottelusta ei hyvänolontunnetta saa aikaan, mutta näppituntumani kertoo, että Livorno on tällä hetkellä hieman paremmin yhteenhitsautunut ryhmä. Kotivoitto.

Udinese 1,80, tasapeli 3,50, Bologna 4,40

Seurajoukkueiden valmentajat eivät yleensä ilahdu maajoukkuetauosta, mutta Udinesen Francesco Guidolinin mukaan viimeisin tauko teki hänen ryhmälleen hyvää. "Emme päässeet Eurooppa-liigaan, mutta se on nyt taaksejäänyttä elämää. Viime päiviin asti ilmassa oli paljon katkeruutta, mutta tauko auttoi meitä pääsemään siitä yli ja katsomaan eteenpäin", Guidolin sanoi.

Paras tapa osoittaa sanat todeksi olisi voittaa vastustaja, joka on voittanut vain yhden 12 edellisestä liigaottelustaan. Udinese on vahva kotonaan ja saattaa ansaita pelin jopa yhden maalin tasoituksella (3,15).

Hellas Verona 2,10, tasapeli 3,30, Sassuolo 3,40

Sassuolo sijoittui Veronaa korkeammalle viime kaudella Serie B:ssä, mutta Livornolle kärsitty selkäsauna kertoo, ettei menneillä taida enää olla juuri merkitystä. Vieraiden kannalta parempi uutinen on se, että Veronan Luca Toni saattaa olla sivussa jännetulehduksen takia. Jos näin on, lyö peleihin tasapeli.

Sampdoria 2,25, tasapeli 3,30, Genoa 3,10

Sunnuntai-illan päättää 89. kertaa pelattava Derby della Lanterna. Ottelu ei ehkä ole yhtä hohdokas kuin lauantainen Derby d'Italia, mutta jopa Juventuksen general manager Beppe Marotta - joka vaikutti Sampdoriassa 2002-10 - kertoi tämän kamppailun olevan "vertaansa vailla".

Kumpikin joukkue tarvitsee kipeästi hyvää tulosta. Joukkueilla on kasassa sarjataulukossa yhteensä yksi piste. Genoa on päästänyt jo seitsemän ja Sampdoria kolme maalia. Odotettavissa on heikkolaatuinen, mutta runsasmaalinen ottelu. Lapulle yli 2,5 maalia kertoimella 2,15.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso otteluita suorana täällä!