Serie A: hyvävireinen Catania kukistaa Fiorentinan


Lauantai

Lazio 1.53, tasapeli 3.75, Chievo 7.0

Moni joukkue pelkäisi matkaa Lazion vieraaksi Stadio Olimpicolle, jossa Biancocelesti on menettänyt vain viisi pistettä koko kauden aikana. Chievo pääsee kuitenkin Roomaan luottavaisin mielin. Joukkue on selvittänyt kuusi edellistä Lazio-vierailuaan tappioitta. Saldo on viisi tasapeliä ja 3-0-voitto vuodelta 2009.

Joukkueen tämän kauden vierassaldo - kuusi pistettä kymmenestä ottelusta - puhuu kuitenkin aivan toista. Myös maalivahti Stefano Sorrentinon siirto Palermoon on isku. Lähihistoria ja Miroslav Klosen puuttuminen Lazio-hyökkäyksestä tekevät kuitenkin tasapelikertoimesta houkuttelevan.

Juventus 1.18, tasapeli 6.5, Genoa 15.0

Genoa vaihtoi valmentajaa jo seitsemännen kerran menneen kahden ja puolen vuoden aikana. Davide Ballardini palaa seuraan, jonka hän pelasti jo kerran korvattuaan Gian Piero Gasperinin kaudella 2010-11. Joukkueessa on aivan tarpeeksi laatua kurssin kääntämiseen, mutta sarjassa sijalla 18 olevalle joukkueelle vierasottelu Juventuksen kentällä ei ole paras mahdollinen sauma aloittaa alusta.

Genoa on tehnyt vain seitsemän maalia kauden kymmenessä vierasottelussaan, eikä lauantaikaan lupaa sillä saralla hyvää. Odotan kuitenkin valmentajanvaihdon tuovan pientä piristystä. Juve tuskin tekee neljää maalia kuten viikolla Udinesea vastaan. Kokeilen alle 2,5 maalia hyvällä kertoimella 2,25.

Sunnuntai

Bologna 3.2, tasapeli 3.4, AS Roma 2.2

Optimistiset Roma-kannattajat voivat todeta, että joukkue oli Interiä parempi 2-1-voittoon päättyneessä Italian cupin semifinaalissa keskiviikkona. Voitto tekee Romasta otteluparin niukan suosikin ennen toista osaottelua. Pessimistit tietävät kertoa, että joukkue johti 2-0, mutta puolustusvirhe kävi taas kalliiksi. Lisäksi Marquinhos ja maalintekijä Mattia Destro ovat sunnuntaina sivussa keskiviikkona tulleiden kolhujen takia.

Jälkimmäisestä syystä kallistun Bolognan kannalle. Lisäksi kotijoukkue on hävinnyt Stadio Dall'Aralla vain yhden kuudesta edellisestä liigaottelustaan. Peleihin Bologna ilman tasapelimahdollisuutta, 2,26.

Atalanta 3.5, tasapeli 3.2, AC Milan 2.15

Milan-fanit ovat menneen kuukauden aikana haaveilleet Kakán paluusta San Sirolle. Torstain iso uutinen oli kuitenkin Parman Cristian Zaccardon siirto punamustiin. Hänen pitäisi tiivistää tällä kaudella jo 28 maalia hörpännyttä puolustusta. Hyötyarvoa tosin syö vastapainoksi Ignazio Abaten lähtö. Kun omassa päässä tapahtuu mullistuksia ja hyökkäyspäässä syntyy maaleja liukuhihnalta, odotan mäkeväni yli 2,5 maalia.

Cagliari 2.0, tasapeli 3.3, Palermo 3.75

Ottelu on erityinen Palermon valmentaja Gian Piero Gasperinille, jonka äiti menehtyi keskiviikkona. Gasperini suri jo valmiiksi kuukauden takaista isänsä kuolemaa.

Myös muulle joukkueelle ottelu on valtavan tärkeä. Palermo on yhdeksäntenätoista, kun Cagliari on kaksi sijaa ylempänä neljä pistettä vieraitaan edellä. Kirjoitushetkellä Sorrentinon siirtoa ei ole lopullisesti vahvistettu, joten ei ole varmaa, kuka Palermon maalilla aloittaa. Suurempi huolenaihe on kuitenkin koko kaudella vain neljä vierasmaalia tehneen hyökkäyksen herättely. Kotijoukkueen nollapelin kerroin 2,55 on hyvä poiminta.

Catania 2.85, tasapeli 3.4, Fiorentina 2.4

Vincenzo Montella palaa Sisiliaan kohtaamaan kovavireisen Catanian. Sisilialaiset pelasivat viime kaudella Montellan alaisuudessa seurahistoriansa parhaan pääsarjakauden. Nykytahdilla tämän kauden Catania voi kuitenkin nostaa riman vielä korkeammalle. Tämän kalenterivuoden kolmesta ottelustaan Catania on poiminut seitsemän pistettä, kun Fiorentinan vastaava saldo on yksi piste.

Parma 2.95, tasapeli 3.25, Napoli 2.4

Hyvistä kotijoukkueista puheenollen Parma on Serie A:n ainoa ryhmä, joka ei ole vielä hävinnyt kotonaan tällä kaudella. Napoli taas on vanhoista tavoistaan poiketen ollut yksi sarjan parhaista vierasjoukkueista, joten harkitsen tasapeliä.

Sampdoria 1.65, tasapeli 3.65, Pescara 5.25

Sampdorian lisäksi koko Italian jalkapalloperhe suree tällä viikolla menehtynyttä Sampdoria-presidentti Riccardo Garronea. Garrone oli suosittu ja vaikutusvaltainen hahmo, joka vaali vankasti hyvää urheiluhenkeä. Hänellä oli tunnetusti tapa kutsua vastustajan presidentti viereensä katsomaan otteluita, mikä on aivan liian harvinainen ele Serie A:ssa.

Eniten Garronen kuolemaa suree kuitenkin hänen oma seuransa. Joukkue oli paikalla presidentin torstaisissa hautajaisissa. Joukkue on jäänyt maaleitta kolmessa viime kotipelissään, mutta vastassa olivat AC Milan, Lazio ja Udinese. Ottelua ympäröivän tunnekuohun takia taidan itse jättää veikkaukset väliin. Paras valinta lienee kuitenkin Pescara tuplamahdollisuuskohteessa kertoimella 2,16.

Udinese 1.6, tasapeli 3.5, AC Siena 6.25

Siena voitti viimeksi tärkeässä ottelussa toisen putoajakandidaatti Sampdorian. Uusintaa on kuitenkin nyt turha odottaa, sillä Udinese hävisi kotonaan viimeksi syyskuussa ja silloinkin Juventukselle. Udinese menee peleihin jopa yhden maalin takamatkalta, kerroin on 2,80.

Inter 1.6, tasapeli 3.6, Torino 6.25

Cup-tappio Romalle vahvisti, että Interissä kaikki palaset eivät vielä ole kohdallaan. Seuran valmennus myönsikin, että luova pelaaja hyökkääjien taakse voisi tehdä hyvää. Esimerkiksi sellainen pelaaja, jonka Inter juuri möi Galatasaraylle.

Lyhyellä aikavälillä tärkeämpää olisi saada vähintään toinen kaksikosta Antonio Cassano-Diego Milito takaisin sairastuvalta. Cassanon pelaaminen sunnuntaina näyttää todennäköisemmältä, mutta kirjoitushetkellä hänen tilanteensa oli vielä epävarma. Interin pitäisi voittaa muutenkin, mutta maaliodotusarvo pienenee kun kaksikko on sivussa. Alle 2,5 maalia saa pelin kertoimella 1,80.