Serie A: ikinuori Antonio Cassano siivittää Parman voittoon


Parma 1.65, tasapeli 3.75, Genoa 5.0

Parman hyvä vire ei näytä hyytyvän. Tappioton putki on jo 16 ottelun mittainen ja uudestisyntynyt Antonio Cassano on sensaatiomaisessa iskussa. Viime viikonloppuna hyökkääjä osui kahdesti AC Milanin verkkoon, ja joidenkin arvioiden mukaan Cassano on jo ehdokas Italian MM-kisajoukkueeseen. Maajoukkuevalmentaja Cesare Prandelli sanoi torstaina, että Cassanon korvaajiksi kaavaillut nuoret pelaajat eivät ole kehittyneet niin nopeasti kuin Prandelli olisi toivonut.

Tällä hetkellä Cassano keskittyy kuitenkin Parmaan ja alati todennäköisemmältä näyttävään Eurooppa-liigapaikan tavoitteluun. Peleihin kotivoitto nollapelillä kertoimella 2,45.

Bologna 2.35, tasapeli 3.0, Cagliari 3.2

Bologna muisti vihdoinkin, miten maaleja tehdään, kun se osui viikko sitten Livornon verkkoon ja katkaisi neljän ottelun maalittoman putkensa. Bologna onnistui kuitenkin häviämään ottelun ja valumaan takaisin putoamisviivan alapuolelle. Tämä onkin elintärkeä ottelu, sillä Cagliari on vain kuusi pistettä Bolognaa edellä ja itsekin huonossa vireessä. En kuitenkaan luota kumpaankaan joukkueeseen. Bolognan maalintekovaikeudet ja Cagliarin vierasvaikeudet huomioiden kokeilen peleihin alle 1,5 maalia kertoimella 2,80.

Inter 1.48, tasapeli 4.2, Atalanta 6.5

Inter on pitänyt nollan jo kolmessa peräkkäisessä ottelussa ja on löytänyt puolustuspeliinsä aivan uudenlaisen tiiviyden. Viime viikon komea 2-0-vierasvoitto Hellas Veronasta oli kenties Nerazzurrin kauden paras esitys.

Atalanta on myös hyvässä iskussa ja kolmen ottelun voittoputkessa, joka sisältää 1-0-vierasvoiton Laziosta. Atalanta on kuitenkin tehnyt kauden 14 vierasottelussaan vain yhdeksän maalia, joten uskon Interin voittoon nollapelillä (2,20).

Sampdoria 2.0, tasapeli 3.3, Hellas Verona 3.8

Verona on voittanut Sampdorian vieraissa vain kerran 23 yrittämällä, ja sekin tapahtui joulukuussa 1972. Aiemmin tällä kaudella olisi ollut helppo povata muutosta tilastoon, mutta Hellaksen nykyvireen perusteella se näyttää epätodennäköisemmältä. Siitäkin huolimatta, että Sampdoria kärsi viikko sitten ruman 0-3-tappion Atalantalle.

Ottelun jälkeen Sampdoria-luotsi Sinisa Mihajlovic varoitti, että avauskokoonpanoon voi olla tulossa muutoksia. Ainakin määrällisesti niihin on varaa, sillä koko Sampdorian joukkue on terve. Kotivoitto.

Udinese 1.58, tasapeli 3.75, Sassuolo 5.75

Eusebio Di Francescon paluu on piristänyt Sassuoloa, joka otti viime sunnuntaina Cataniasta ensimmäisen voittonsa yli kahteen kuukauteen. Vierasvoitto Udinesesta on paljon pyydetty, mutta tasapeli ei ole poissuljettu, jos Sassuolo pelaa kuin viime viikolla. Tasurikerroinkin on oikein maistuva.

Napoli 1.9, tasapeli 3.35, Fiorentina 4.0

Kumpikin joukkue putosi Eurooppa-liigasta torstaina. Näin ollen kummankin joukkueen loppukauden tärkein ottelu on Italian cupin finaali, jossa joukkueet kohtaavat toisensa 3. toukokuuta.

Serie A:n osalta Napolin loppukauden ainoa kysymys on se, sijoittuuko joukkue toiseksi vai kolmanneksi. Fiorentinan haaveet Partenopein ohittamisesta ja Mestarien liiga -paikan nappaamisesta ovat kokeneet kovan kolauksen menneen kuukauden aikana, mutta Eurooppa-liigapaikka on yhä Violan hallussa. Fiorentinalla saattaa olla motivaatioetu, mutta Napolilta sopii odottaa selkeää reaktiota kotikentällä europutoamisen jälkeen. Kotivoitto.

Catania 7.5, tasapeli 4.7, Juventus 1.38

Andrea Pirlo on pelastanut Juventuksen kahdesti viikon sisään. Pirlon vapaapotkut toivat 1-0-voitot sekä Genoasta että Fiorentinasta. Juve on pelannut viime aikoina alle parhaan tasonsa, ja torstain euro-ottelukin väsyttää. Sarjassa 18:ntena olevan Catanian rahkeet tuskin kuitenkaan riittävät Juven kiusaamiseen, etenkin kun Nicolás Spolli, Sergio Almirón ja Lucas Castro ovat sivussa.

Vedonlyöntimielessä silmääni pistää yli 2,5 maalin kerroin 1,96. Catania on tehnyt seitsemän maalia kolmessa edellisessä kotiottelussaan. Jos Catania osuu sunnuntaina edes kerran, voit olla varma, että Juventus maalaa useammin.

Lazio 2.4, tasapeli 3.25, AC Milan 2.85

Lazio vaati kannattajiaan asettumaan joukkueen tueksi aiemmin tällä viikolla. Senad Lulic, Giuseppe Biava, Cristian Ledesma, Keita ja Federico Marchetti esiintyivät seuran julkaisemalla Youtube-videolla. Video oli läpinäkyvä yritys vedota niihin faneihin, jotka protestoivat seuran omistaja Claudio Lotitoa vastaan ja jättivät Atalanta-ottelun väliin.

Sunnuntaina fanien ei odoteta toimivan samoin. Sen sijaan Curva Nordin ultrat saapuvat paikalle, mutta pysyttelevät ensimmäisen puoliajan aikana hiljaa. Tauon jälkeen kannattajat tukevat Laziota täysin palkein. Palkitseeko Lazio faninsa venyttämällä Milanin tappioputken viiteen otteluun? Se on täysin mahdollista, mutta itse veikkaan tasapeliä.