Serie A: Inter hyödyntää Lazion kaaoksen


Napoli 1.38, tasapeli 4.75, Sampdoria 7.5

Huono loppu vuodelle 2013 lopetti Napolin mestaruushaaveet. Omistaja Aurelio De Laurentiis ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan vertasi seuraana Ferrarin F1-talliin - se on aina viihdyttävä ja lähellä lajinsa huippua, vaikkei voitakaan joka kerta.

De Laurentiis on ehkä häpeilemätön suunsoittaja, mutta hän tietää, että Napoli on Serie A -kilpailijoidensa kauteuden kohde ainakin yhdellä osa-alueella. Partenopei teki voitollisen taloudellisen tuloksen seitsemättä kertaa peräkkäin kaudella 2012-13.

Tämän seurauskena Napoli pystyy taas satsaamaan tammikuussa. Seuran uskotaan olevan lähellä Lyonin Maxime Gonalonsin hankintaa, mutta vielä tähän otteluun hän  tuskin ehtii. Napolilla riittää joka tapauksessa työmaata, sillä Sampdoria ei ole hävinnyt kertaakaan sen jälkeen, kun Sinisa Mihajlovic tuli joukkueen peräsimeen marraskuun lopussa. Vierasjoukkue on tuplamahdollisuuskohteessa pelikelpoinen kertoimella 2,90.

AC Milan 1.45, tasapeli 4.25, Atalanta 6.75

Ennen kauden alkua harva osasi kuvitella, että 17 ottelun jälkeen näiden joukkueiden välillä olisi vain yksi piste. Atalantan kausi on mennyt odotusten mukaan; joukkue on juuri putoamisviivan yläpuolella ja taistelee sarjapaikastaan. Milan on puolestaan käytänössä luovuttanut alkuperäisen minimitavoitteensa, kolmen joukkoon pääsyn suhteen.

Keisuke Hondan tulo TsSKA Moskovasta voi tuoda Rossonerille nostetta. Honda tuli kuitenkin Italiaan vasta lauantaina, eikä todennäköisesti pelaa vielä. Milanin kanssa jo lokakuusta harjoitellut Adil Rami sentään tekee debyyttinsä. Hänen lainasiirtonsa Valenciasta meni virallisesti läpi tällä viikolla.

Rossonerin rahkeiden pitäisi riittää voittamaan vastustaja, joka on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan vain yhden. Kaunista tästä ei välttämättä tule. Kokeillaan alle 2,5 maalia kertoimella 1,85.

Catania 2.15, tasapeli 3.3, Bologna 3.3

Francesco Lodi on palannut Cataniaan vain kuusi kuukautta lähtönsä jälkeen. "On aika palata kotiin", hän julisti.

Genoassa Lodi joutui sivuraiteelle Gian Piero Gasperinin tultua seuran valmentajaksi. Cataniassa tuskin käy samoin, sillä sisialaisseura on tukevasti sarjan häntäpäässä.

Joukkue on voittanut vain kahdesti koko kaudella, mutta tämä ottelu on mitä parhain tilaisuus ottaa kolmas voitto. Sijalla 15 oleva Bologna saapuu Sisiliaan ilman lukuisia avainpelaajiaan. Erityisesti kapteenin ja jaetusti parhaan maalintekijän Alessandro Diamantin pelikielto on kova isku. Kotivoitto.

Genoa 2.1, tasapeli 3.15, Sassuolo 3.6

Lodin ex-seuran vuosi 2013 päättyi vaisusti viiden ottelun voitottomassa putkessa. Daniele Portanovan loukkaantuminen ei helpottanut asioita. Portanova saattaa olla tänäänkin sivussa, kuten myös toinen toppari Alessandro Gamberini.

Sassuolo harkitsee peluuttavansa hyökkäysvoittoista kokoonpanoa, jossa kärjessä nähtäisiin niin Domenico Berardi, Simone Zaza kuin Antonio Floro Floreskin. Yli 2,5 maalin kerroin 2,02 alkaa näyttää houkuttelevalta.

Parma 2.05, tasapeli 3.35, Torino 3.5

Antonio Cassano on kiistänyt huhut paluustaan Sampdoriaan. Hän kertoi medialle aikovansa jatkaa Parmassa tällä erää, vaikka myönsikin kiintymyksensä ex-seuraansa. "Sampdoria on kuin Nutellaa. Kun kokeilet sitä kerran, lusikallinen ei enää koskaan riitä", Cassano runoili.

Nykyistä työnantajaansa kohtaan hyökkääjä ei välttämättä tunne vastaavaa kiintymystä, mutta Parman leirissä varmasti toivotaan, että Cassano suvaitsee sentään osoittaa arvonsa kentällä. Pelaaja on joukkueen jaettu ykkönen sekä maaleissa että syötöissä. Cassanon on oltava parhaimmillaan, jotta Parma pysyisi maaliherkän Torinon kyydissä. Peleihin yli 2,5 maalia (2,06).

Udinese 1.8, tasapeli 3.45, Hellas Verona 4.35

Udinesen kauden avauspuolisko oli pettymys, mutta meno parani loppua kohden. 2-1-voitto Livornosta oli joukkueelle vasta kauden toinen vierasvoitto. Mikä parempaa, 20-vuotias argentiinalaishyökkääjä Nico López teki ensimmäisen osumansa. Kesällä seuraan tullut López on Udinesen ja AS Roman yhteisomistuksessa. Jos López pystyisi olemaan säännöllinen maaliuhka, se toisi tärkeää nostetta joukkueelle. Udinesen tehot ovat olleet kateissa, kun ikä on lopulta alkanut näkyä 36-vuotiaan Antonio Di Natalen otteissa.

Veronan kausi on ollut upea, mutta joukkueen 29 pisteestä vain viisi on vieraskentiltä. Udinesen kerroin on hieman alhaisempi kuin olisin toivonut, mutta kallistun silti kotivoiton kannalle.

Lazio 2.45, tasapeli 3.3, Inter 2.75

Pari päivää sitten oli epäselvää, kuka Laziota edes valmentaa tässä ottelussa.

Seuran omistaja Claudio Lotito antoi kenkää Vladimir Petkovicille ja toi tilalle seuran ex-valmentaja Edoardo Rejan. Lotito kuitenkin haki sopimusehdoista oikeutuksen potkuille, jotta säästyisi maksamasta Petkovicille palkkaa tämän sopimuksen loppuajalta. Lotiton mukaan Petkovic teki sopimusrikkomuksen, kun hän teki sopimuksen Sveitsin maajoukkueen valmentamisesta Lazio-sopimuksensa päätyttyä.

Petkovic on vähemmän yllättäen eri mieltä. Kaikki tämä ei ole aivan optimaalista valmistautumista sarjavitosen kohtaamiseen.

Interilläkin on omat ongelmansa, mutta tällä kertoimella tartun vierasvoittoon.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä!