Serie A: Inter jatkaa voittokulkuaan


Carpi-Napoli

Fiilis Napolin ympärillä on muuttunut kahden peräkkäisen 5-0-voiton myötä. Vaisun alun jälkeen Diego Maradona kritisoi päävalmentaja Maurizio Sarria ja väitti, että Napoli ei sijoitu keskikastia korkeammalle Sarrin komennossa. Tiistaina Arrigo Sacchi ilmoitti, että Maradona olisi saanut olla tyytyväinen, jos olisi urallaan pelannut Sarrin tasoisen taktikon komennossa.

Napoli on osoittanut pystyvänsä erinomaisiin suorituksiin, mutta sen on myös osoitettava, että se pystyy tekemään tasaista tulosta. Carpi on ollut parempi kuin tuloksista voisi päätellä. Viikonloppuna nousija laukoi enemmän kuin Fiorentina, ja Napolin huteraa puolustusta vastaan tehojakin voi löytyä.

Chievo-Torino

Chievon kupla puhkesi sunnuntaina Interiä vastaan, mutta Sampdorian kukistanut Torino etenee yhä tappioitta. Keskikentän Daniele Baselli on huippuiskussa, Fabio Quagliarella viimeistelee terävästi ja oikea pakki Bruno Peres tekee vahvoja taustanousuja. Torinoa on vaikea pitää kurissa.

Chievo-ottelusta tulee kuitenkin vieraille vaikea. Isäntien kova prässi ja työmoraali tietävät Torinolle aivan erilaista haastetta viikonlopun Sampdoria-otteluun verrattuna. Chievo voi kartuttaa pistetiliään, jos kova vääntö Interiä vastaan ei väsytä liikaa.

Fiorentina-Bologna

ACF Fiorentina v FC Basel 1893 - UEFA Europa League : News Photo

Bolognan kauden avausvoitto ei saanut valmentaja Delio Rossia onnesta sekaisin. Nousijajoukkue Frosinone oli sunnuntaina pitkään niskan päällä, mutta tehokas Anthony Mounier hankki Bolognalle kolme pistettä. "Työ on edelleen kesken", Rossi myönsi ottelun jälkeen.

Fiorentinan rakennustyömaalla jälki on paljon valmiimpaa. Viola on voittanut Paulo Sousan alaisuudessa neljästä liigapelistään kolme ja pitänyt jokaisessa voitossaan maalinsa puhtaana. Kotijoukkue on nytkin vahvoilla.

Inter-Hellas Verona

Inter on voittanut kaikki neljä liigaotteluaan, mutta valmentaja Roberto Mancini on rauhoitellut tilannetta. Mancini muistutti, että AS Roma aloitti kauden 2012-13 kymmenellä voitolla ja sijoittui silti vasta toiseksi. Inter ei ole pelannut erityisen loisteliasta jalkapalloa. Toisaalta kuluneen sanonnan mukaan mestarijoukkueet voittavat silloinkin, kun peli ei suju.

Keskiviikkona voittokulku saanee jatkoa. Hellas Verona saapuu Milanoon ilman loukkaantuneita Luca ToniaEmil Halfredssonia ja Rafael Marquezia. Siipirikkoista Veronaa vastaan Interin ei edes tarvitse pelata loistavasti.

Juventus-Frosinone

Juventus FC v AC Chievo Verona - Serie A : News Photo

Juventus sai vihdoin avausvoiton tililleen, ja kotiottelu nousijaa vastaan on hyvä tilaisuus napata toinen täysi potti. Frosinone on liigan ainoa nollakerholainen. Bolognaa vastaan Frosinone oli niskan päällä, mutta silloinkin tulos jäi saamatta. Se vain vahvistaa tunnetta siitä, että nousijan hyökkäyskalustolla ei pääsarjassa säilytä.

Mario Mandzukic ja Alvaro Morata puuttuvat Juventuksen hyökkäyksestä vammojen takia. Se ei juui Frosinonea lohduta, sillä nyt kärjessä tepastelee Paulo Dybala, joka on tehnyt maalin molemmissa Vanhan Rouvan paidassa avaamissaan otteluissa.

Lazio-Genoa

Viikkokierros voi tulla tarpeeseen Laziolle, jolla ei ole aikaa murehtia viikonlopun 0-5-nöyryytystä Napolia vastaan. Valmentaja Stefano Piolilla on kuitenkin isoja asioita pohdittavanaan. Jo ennen Napoli-ottelua Lazio oli hävinnyt Bayer Leverkusenille 0-3 ja Chievolle 0-4.

Oma osansa saattaa olla sillä, että Stefan de Vrij missasi näistä kolmesta ottelusta kaksi. Toppari ei pelaa keskiviikkonakaan. Lazion tilastot Genoaa vastaan ovat ylipäätään kehnot. Genoa on vienyt nimiinsä kahdeksan edellistä keskinäistä kohtaamista.

Palermo-Sassuolo

Sassuolo on yhdeksän liigaottelun tappiottomassa putkessa. Sunnuntaina joukkue johti AS Romaa kahdesti, ja tälläkin hetkellä se on Roman kanssa tasapisteissä sarjataulukossa. Palermon viime päivät ovat menneet mollivoittoisemmin. 2-3-vierastappio AC Milanille ei kaada maailmaa, mutta maalivahti Stefano Sorrentinon ja hyökkääjä Uros Djurdjevicin loukkaantumiset saattavat kaataa.

Sampdoria-AS Roma

AS Roma v US Sassuolo Calcio - Serie A : News Photo

Francesco Totti teki viikonloppuna 300. maalinsa Roman paidassa, mutta Sampdoriaa vastaan legenda aloittanee penkillä. Daniele De Rossi saattaa pelata topparina viime kuun Juventus-ottelun tavoin. Ajat ovat muuttumassa, ja kylmä totuus on, että Roma pelasi kauden parhaan ottelunsa juuri Juventusta vastaan, kun kokeneet tähdet eivät pelanneet ryhmityksen sydämessä.

Voitolla Roma pitäisi kiinni mukavasta etumatkastaan Juveen nähden. Sampdorian valmentaja Walter Zenga on luvannut joukkueensa pelaavan hyökkäysvoittoisesti, joten tilaisuuksia Romalle kyllä aukeaa.