Serie A: Interillä hyvä kerroin Romaa vastaan


Lauantai

Palermo 2.95, tasapeli 3.25, Lazio 2.4

Voiko Laziota todellakin pitää mestariehdokkaana? Se voi selvitä pian. Vladimir Petkovicin suojatit ovat vain kolme pistettä sarjakärki Juventusta perässä, mutta kalvava kysymys on aina se, miten joukkue pärjäisi ilman Miroslav Klosea. Klose venäytti reitensä tällä viikolla ja saksalainen lienee sivussa lauantain kamppailusta.

Palermo ei ole kaikkein pelottavin vastustaja. Joukkue on viimeistä edellisenä saatuaan kuudesta viime ottelustaan vain yhden pisteen. Tällä kaudella Sergio Floccari on kuitenkin ollut Klosen lisäksi ainoa Lazio-hyökkääjä, joka on tehnyt edes yhden maalin. Hänkin tarvitsi avukseen melko selvän käsivirheen. Näppituntumani on silti se, että vieraskerroin on pelaamisen arvoinen. Se ei kuitenkaan ole niin houkutteleva kerroin kuin miltä se saattaa vaikuttaa.

Juventus 1.35, tasapeli 4.6, Udinese 9.2

Juventus on saanut tämän vuoden kahdesta ottelustaan vain yhden pisteen, mutta Udinese on löytänyt hyvän tuloskunnon. Loukkaantuneena sivussa olleen Luis Murielin paluu oli iso buusti. Kolumbialainen muodostaa vaarallisen kärkikaksikon Antonio Di Natalen kanssa. Kahden viime viikon aikana pelaajat ovat ampuneet kuusi palloa Interin ja Fiorentinan verkkoihin.

Molemmat pelit olivat kotiotteluita. Lisäksi Francesco Guidolinin joukot joutuvat otteluun ilman ykkösmaalivahti Zeljko Brkiciä, joka mursi sormensa viime viikonloppuna. Tämä ei ole helppo ottelu Juvelle. Uskon kyllä kotivoittoon, mutta kerroin on liian alhainen. Udinesen kerroin on niinkin korkea kuin 3,10, vaikka joukkueelle annettaisiin tasoitusvedossa yksi maali eteen. Se kerroin kelpaa minulle.

Sunnuntai

Fiorentina 2.3, tasapeli 3.3, Napoli 3.0

Napolin kahden pisteen vähennys Italian uusimmassa sopupeliskandaalissa kumottiin torstaina, sillä Napolia vastaan esitetyt todisteet todettiin epäjohdonmukaisiksi ja siten epäluotettaviksi. Myös kapteeni Paolo Cannavaron ja puolustajakollega Gianluca Gravan pelikiellot kumottiin.

On vielä epäselvää, meneekö Cannavaro suoraan avaukseen, mutta tuomio tuo mestaruusjahtiin uutta säpinää. Juventus on taas vain kolmen pisteen päässä. Ottelu on kuitenkin vaikea veikattava, vaikka Fiorentinan vuosi on alkanut kehnosti. Itse lyön peleihin yli 2,5 maalia kertoimella 1,90.

AC Milan 1.38, tasapeli 4.5, Bologna 9.0

Tekeekö Kaká paluuta Milaniin? Pelaaja on 30-vuotias ja ura on ollut selkeässä laskussa viimeiset 18 kuukautta, mutta useimmat Milan-fanit eivät silti tahdo pysyä nahoissaan ajatellessaan asiaa. Seura on tosin ilmoittanut, että pelaajan kova palkka tekee ajatuksesta "mahdottoman". Ovi on kuitenkin auki, sillä Kakán väitetään olevan valmis uhraamaan osan palkastaan. Tällä erää joukkueen on kuitenkin keskityttävä Bologna-otteluun. Vierasjoukkue on pelannut liigassa kahdeksan vierasottelua ja jäänyt maaleitta kuudesti. Isäntien nollapelin kerroin on 2,10.

Atalanta 2.05, tasapeli 3.25, Cagliari 3.75

Cagliari nousi tappioasemasta voittoon viime viikonlopun Genoa-ottelussa ja katkaisi viiden ottelun tappioputkensa. Olisi silti väärin olettaa, että asiat ovat muuttuneet. Joukkue on päästänyt 16 maalia kuuteen viime vierasotteluun. Kotivoitto houkuttelee.

Chievo 2.55, tasapeli 3.15, Parma 2.85

Pelaajan ja seuran suhde ei välttämättä ole täysin kunnossa, jos seuran on julkaistava nettisivuillaan tiedote, jossa pelaajaa muistutetaan, että tämän olisi hyvä piipahtaa toisinaan työpaikallaan. Chievon ykkösveskari Stefano Sorrentinoa ei näkynyt treeneissä kahteen päivään, joten Chievo iski tiedotteen nettisivuilleen. Koko ajan huhutaan myös Sorrentinon siirrosta Palermoon.

Maalivahti päästi neljä maalia viime viikolla, mutta veskarin poissaolo olisi siltä kova isku viime viikolla Juve-tasapeliin yltänyttä joukkuetta vastaan. Parma ei ole ollut vieraissa yhtä vakuuttava kuin kotonaan, mutta vieraskerroin on hyvä.

Genoa 2.35, tasapeli 3.2, Catania 3.05

Kaksi kolmasosaa Catanian keskikentästä on sivussa sunnuntaina. Francesco Lodi on edelleen pelikiellossa, Sergio Almirónilla on reisivamma. Genoan kausi on ollut tuskaisempi kuin osattiin odottaa, sillä joukkueessa on ilman muuta laatua. Catania on kuitenkin voittanut vain yhden 15 viime vierasottelustaan, joten kallistun kotivoiton puolelle.

Pescara 2.65, tasapeli 3.15, Torino 2.7

Syyskuussa Pescara hävisi toiselle nousijajoukkue Torinolle 0-3. Se sai monet analyytikot pohtimaan, pystyisikö Pescara voittamaan pelin peliä koko kaudella. Neljä kuukautta myöhemmin ryhmällä on kuusi voittua, mukaanlukien hieno vierasvoitto Torinosta aiemmin tässä kuussa. Voitoista kolme on tullut seitsemän viime ottelun jaksossa uuden valmentaja Cristiano Bergodin alaisuudessa. Hänet hankittiin marraskuun lopussa Giovanni Stroppan korvaajaksi. Pescara hakee revanssia syyskuun tappiolle, mutta laittaisin harkintaan tasapelikertoimen. Seitsemän Torinon kymmenestä viime vierasottelusta on päättynyt tasan.

AC Siena 2.4, tasapeli 3.2, Sampdoria 2.95

Viimeksi, kun Sampdoria pelasi vieraissa mustavalkoraitapaitaista joukkuetta vastaan, se haki yhden Serie A:n erikoisimmista ja epätodennäköisimmistä voitoista vuosiin. Kuuluisiko Sampdorian siis todellakin olla altavastaaja, kun vastustaja on hävinnyt kuudesti putkeen ja päästänyt jokaisessa tappiossaan kaksi maalia? Siena olisi sitä paitsi putoamisviivan alapuolella ilman pistevähennystäänkin. Minun vastaukseni on ei. Vierasvoitto lapulle.

AS Roma 1.95, tasapeli 3.75, Inter 3.4

Joukkueet kohtaavat 11 päivän sisällä kolmesti. Kaksiosainen Italian cupin semifinaali lähtee käyntiin Roomassa keskiviikkona. Ajoitus tuntuu sopivan Romalle paremmin. Pablo Osvaldo palaa Giallorossin riveihin juuri samalla hetkellä, kun Interin Diego Milito ja Antonio Cassano ovat loukkaantumisten takia sivussa.

En silti lyö vetoa Roman puolesta, sillä kerroin on alhainen. Interin vierassaldo on liigan toiseksi paras. Vaikka Andrea Stramaccionilla ei ole juuri ollut onnea kumpaakaan roomalaisjoukkuetta vastaan, hänen saldonsa muista suurista otteluista on hyvä. Vierasvoiton kerroin on liian suuri sivuutettavaksi.

Lyö vetoa viikonlopun Serie A -otteluista täällä.

Click here to bet on this weekend's Serie A matches.