Serie A: Juventuksen nousu jatkuu


LAUANTAI

Torino-Bologna

Bologna tekee nousua Roberto Donadonin alaisuudessa. Viime sunnuntaina Rossoblu nappasi tasapelipisteen AS Romaa vastaan. Kolmesta ottelusta Donadonin komennossa on irronnut seitsemän pistettä, eli enemmän kuin kymmenestä aiemmasta ottelusta yhteensä.

Torino palasi kuitenkin voittojen tielle Atalantaa vastaan. Joukkue näytti jälleen omalta itseltään. Avainpelaajien tervehtymisellä on varmasti oma vaikutuksensa.

Donadonin suurin saavutus Bolognassa on ollut hyökkäyksen herättäminen. Bologna on tehnyt Donadonin alaisuudessa jokaisessa ottelussaan vähintään kaksi maalia. Verkko voi heilua Mattia Destron (pelikielto) poissaolosta huolimatta.

Kumpikin joukkue tekee maalin, 2,20.

AC Milan-Sampdoria

San Sirolla riittää puheenaiheita lauantaina. Milan-valmentaja Sinisa Mihajlovic kohtaa viime kauden seuransa ensimmäistä kertaa. Uusi Sampdoria-luotsi Vincenzo Montella yrittää puolestaan masinoida Sampdorian kauden ensimmäisen vierasvoiton. Ennen kaikkea ottelu on Montellalle tilaisuus näyttää, että parin viikon jälkeen joukkue alkaa omaksua valmentajansa oppeja.

Mihajlovic on jo aika pitkällä sillä tiellä. Viimeisen kuukauden aikana - ja etenkin siitä lähtien, kun Gianluigi Donnarumma nostettiin ykkösmaalivahdiksi - Rossoneri on ottanut 10 pistettä viidestä ottelusta. Ainoa häviö tuli Juventuksen vieraana.

AC Milan voittaa päästämättä maaliakaan, 2,70.

SUNNUNTAI

Chievo-Udinese

Gazzetta dello Sport uutisoi perjantaina, että Udinesen kokenut hyökkääjä Antonio Di Natale saattaisi lopettaa jo ennen joulua. Aiemmin ajatus tuntui mahdottomalta. Di Natale on toki alavireinen. Vain kerran 11 ottelussaan osunut hyökkääjä istuu alati useammin penkillä eikä tunnu mahtuvan valmentaja Stefano Colantuonon suunnitelmiin.

Udinesen kannalta on täysin perusteltua etsiä vaihtoehtoja 38-vuotiaalle veteraanille. Ongelma on se, että loukkaantunutta Duvan Zapataa lukuunottamatta korvaajaa ei ole löytynyt. Kolme maalia tehnyt Zapata on edelleen sisäisen maalipörssin jaetulla kärkisijalla, vaikkei ole pelannut sitten syyskuun. Chievolla on rautainen puolustus, jonka murtaminen on Udineselta paljon pyydetty.

Chievo voittaa päästämättä maaliakaan, 2,70

Frosinone-Hellas Verona

Andrea Mandorlini nosti Veronan kolmannelta sarjatasolta pääsarjaan ja on onnistunut myös pitämään joukkueensa siellä viimeisellä kahdella kaudella. Näillä meriiteillä valmentaja saa syystäkin muutamia virheitä anteeksi. Ottelun aloittaminen 13 voitottomalla ottelulla alkaa kuitenkin olla liikaa, ja jopa Mandorlinin asema on jo kyseenalaistettu. Hellaksen on voitettava Frosinone kahdestakin syystä: pitääkseen Mandorlinin työpaikan syrjässä kiinni ja edistääkseen säilymismahdollisuuksiaan.

Luca ToninArtur Ionitan ja etenkin Federico Vivianin paluut antavat toivoa. Frosinone ei kuitenkaan ole hävinnyt kotonaan sitten 12. syyskuuta kärsimänsä Roma-tappion.

Tasapeli, 3,25

Genoa-Carpi

Genoa on hävinnyt tällä kaudella kotonaan vain Juventukselle, joten Carpia vastaan ongelmia ei pitäisi tulla. Serie A näyttää olevan Carpille liian kova paikka. Kerroin ei päätä huimaa, mutta vaihtoehtoja ei juuri ole.

Kotivoitto, 1,58.

AS Roma-Atalanta

Tiistain Barcelona-ottelu ei mennyt AS Romalta "aivan" putkeen. Päävalmentaja Rudi Garcia otti kuitenkin 1-6-tappion rennosti. Luotsi totesi, että näin voi käydä, kun vastassa on "ylivoimainen" vastustaja. Suurempi päänvaiva Garcialle on hyökkäyksen loukkaantumissuma: GervinhoMohamed Salah ja Francesco Totti ovat sivussa.

Roma on tällä kaudella kestänyt poissaoloja varsin hyvin, mutta maalimäärien voi odottaa laskevan. Atalanta on puolestaan tehnyt vain kolme maalia seitsemässä viime vieraspelissään.

Alle 2,5 maalia, 2,17.

Empoli-Lazio

Voitto Dniprosta Eurooppa-liigassa saattoi kohentaa Lazion heikkoa itseluottamusta, mutta käännekohdaksi voitosta tuskin on. Lazio voitti myös marraskuun alussa Rosenborgin vieraissa, mutta seuraavissa liigapeleissään Biancocelesti hävisi Romalle ja jäi Palermon kanssa kotitasapeliin.

Euroopassa Lazio etenee tasaisen varmasti, mutta Serie A:ssa kuudesta viime ottelusta on jäänyt käteen vain neljä pistettä. Vieraissa Lazio on päästänyt 16 maalia kuudessa ottelussa, eikä puolustaja Santiago Gentillettin pelikielto paranna tilannetta.

Yli 1,5 kotimaalia, 2,80.

Palermo-Juventus

Alkukaudesta pidettiin todennäköisenä, että mestaruustaistelu kalistellaan läpi ilman Juventusta. Nyt ajatus tuntuu jo hölmöltä. Bianconeri on voittanut viidestä edellisestä liigapelistään neljä ja noussut sarjassa kuudenneksi. Liigaa johtava Inter on toki edelleen yhdeksän pisteen päässä.

Palermolla on ollut ongelmia maalinteon kanssa. Franco Vazquez luo edelleen tilanteita, mutta joukkueelta puuttuu viimeistelytaitoa Paulo Dybalan ja Andrea Belottin kesämyyntien jälkeen. Juventuksen pitäisi hoitaa homma rutiinilla, kunhan keskiviikon Manchester City -voitto on nollattu.

Vierasjoukkue voittaa päästämättä maaliakaan, 2,43