Serie A: Juventus ja Napoli iskevät maaleja


Genoa 2.2, tasapeli 3.2, Hellas Verona 3.3

Kentällä nähdään pari pelaajaa, jotka eivät olleet edes syntyneet, kun joukkueet viimeksi kohtasivat pääsarjassa huhtikuussa 1992.

Ottelun suurimmat nimet ovat kuitenkin kaksi konkaria. Luca Toni on Veronan paras maalintekijä viidellä osumallaan. Genoan Alberto Gilardinon maalisaldo on tismalleen sama. Vedonlyöntiin harkitsisin ennenkaikkea viimeksimainitun onnistumista maalinteossa kertoimella 2,60. Gian Piero Gasperinin paluu valmentajaksi on saanut Gilardinoon uutta virtaa. Hyökkääjä on tehnyt maaleistaan neljä neljässä viime ottelussa.

Atalanta 2.05, tasapeli 3.25, Bologna 3.6

Kumpikaan joukkue ei pääse otteluun parhaista lähtökohdista. Atalantan ihanneavauksesta puolet on sivussa. Puolustuksesta puuttuvat Mario Yepes, Stefano Lucchini ja Gianpaolo Bellini. Keskikentän Carlos Carmona ja Giacomo Bonaventura ovat myös sivussa, ja hyökkääjä Germán Denis sovittaa pelikieltoa. Bolognalla taas on vain kaksi tervettä topparia. Se on jonkinmoinen ongelma 3-5-1-1-muodostelmassa pelaavalle joukkueelle.

Atalanta on vahvana kotijoukkueena laskettu ennakkosuosikiksi, sillä se on hävinnyt Bergamossa vain kerran tällä kaudella. Bologna on kuitenkin pelannut viime aikoina vakuuttavammin. Se on pelannut kolme nollapeliä putkeen. Tasapeli näyttää parhaalta valinnalta.

Cagliari 2.1, tasapeli 3.25, Torino 3.5

Viime kauden vastaava ottelu oli hurja. Cagliari teki avausmaalin, mutta Torino meni Alessio Cercin kahdella osumalla ohi. Myöhemmin kotijoukkuetasoitti ja meni myös johtoon rangaistuspotkusta 87. minuutilla. Torino sai kuitenkin myös pilkun ja tuli tasoihin toisella lisäaikaminuutilla. Daniele Conti ehti vielä jotenkin tehdä Cagliarille 4-3-voittomaalin.

Jos kaava kuulostaa tutulta, se johtuu siitä, että osa Torinon tämän kauden otteluista on edennyt varsin samalla tavalla. Torino pelasi 3-3-tasapelit niin Livornoa kuin Interiäkin vastaan värikkäiden vaiheiden jälkeen. Cercin maalivainun ja joukkueen puolustuskyvyttömyyden ansiosta Torino on viihdyttävä ryhmä. Over-vedon kerroin on kiinnostava 2,16.

Chievo 3.75, tasapeli 3.3, AC Milan 2.0

Milanin viikko pähkinänkuoressa: poliittista peliä, selkäänpuukotusta seurajohdossa ja esisopimuksen tekeminen seuran ex-pelaajan kanssa koskien joukkueen valmentamista, vaikka nykyinenkään valmentaja ei ole vielä saanut kenkää. Jossain välissä Rossoneri ehti myös käydä Barcelonassa häviämässä. Tappio Barcalle ei ole häpeä, mutta sarjatilanne on: Milanilla on vain 12 pistettä 11 ottelusta.

Sarjajumbo Chievoa vastaan asian pitäisi muuttua, sillä Milan on voittanut joukkueiden 13 edellistä kohtaamista. Vierasvoitto.

Parma 2.35, tasapeli 3.2, Lazio 3.0

Lazio otti torstaina ison askeleen kohti Eurooppa-liigan pudotuspelejä, kun se voitti Apollon Limassolin kotonaan 2-1. Esitys ei silti ollut kaikkein vakuuttavin. Lazio ei ole voittanut tällä kaudella yhtäkään seitsemästä vierasottelustaan kaikissa kilpailuissa. Parma hävisi viimeksi Juventukselle, mutta kyseessä on hyvä kotijoukkue. Kotikerroin on pelin arvoinen.

AS Roma 1.18, tasapeli 6.5, Sassuolo 13.5

Paperilla peli näyttää etukäteen selvältä, mutta viimeksi, kun sanoin Sassuolosta näin, joukkue pelasi Napolia vastaan vierastasapelin. En usko Roman sortuvan samaan virheeseen, mutta vedonlyöjälle kotikerroin ei joka tapauksessa anna juuri mitään. Haetaan peleihin alle 2,5 maalia (2,20). Roma on päästänyt koko kaudella vain kaksi maalia, mutta Francesco Tottin ja Gervinhon loukkaantumiset syövät tehoja toisessa päässä.

Fiorentina 1.38, tasapeli 4.45, Sampdoria 8.0

Fiorentina varmisti jatkopaikan Eurooppa-liigassa ja voi nyt keskittyä Serie A:han. Vaisun alkukauden takia Viola on jäänyt kärkijoukoista jälkeen, mutta peliesitykset ovat paranemaan päin. Lokakuun lopun tappio Napolille oli erittäin epäonninen. Fiorentina tuskin kompastuu tässä ottelussa, mutta koska kotikerroin on niin alhainen, isken peleihin kummankin joukkueen onnistumisen maalinteossa (2,10). Fiorentina on kolmessa viime kotiottelussaan päästänyt kaksi maalia kussakin.

Juventus 1.73, tasapeli 3.65, Napoli 4.85

Rafael Benitez uskoo lepoon. "Aivan ensiksi otamme pienen huilin", Napoli-luotsi ilmoitti, kun hänen suojattinsa olivat kukistaneet keskiviikkoiltana Marseillen. Benitez antoi ryhmälleen seuraavan päivän vapaaksi. Kenties kauden tärkein liigaottelu oli neljän päivän päässä, mutta mitä sitten? Benitez halusi mieluummin tuoreen kuin täydellisesti valmistautuneen joukkueen.

Benitez aloitti lepuutukset jo keskiviikkona jättämällä avainpelaajat Marek Hamsikin ja Valon Behramin pois Marseille-ottelun avauksesta. Juventus joutui kuluttamaan hieman enemmän energiaa 2-2-tasapelissään Real Madridia vastaan, mutta Vanha Rouva myös pelasi jo tiistaina. Lisäksi Mestarien liigassa pelikiellossa ollut Giorgio Chiellini saa nyt pelata. Kumpikin joukkue on kovassa pistetahdissa, sillä molemmilla on tilillään 28 pistettä 11 ottelusta. Sarjakärki Romaa ei kuitenkaan saisi päästää karkuun. Kumpikin joukkue hakee vain voittoa, sillä tasapeli ei juuri auta. Siksi uskon kummankin joukkueen tekevän maalin (1,78).

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso Genoa-Hellas Verona suorana täällä!