Serie A: Juventus jauhaa voiton Torinon derbystä


Chievo 2.4, tasapeli 3.1, Genoa 3.05

Genoa ei ole voittanut yli kahteen kuukauteen, joten kohtalon pitäisi olla sinetöity. Muiden häntäpään joukkueiden huonouden ansiosta vain yksi voitto voi kuitenkin nostaa Genoan putoamisviivan yläpuolelle. Lisäksi pahimpien kilpakumppaneiden, Palermon ja Sienan, loppuohjelmat ovat paljon haastavammat.

Genoan paras maalintekijä Marco Borriello on sovittanut pelikieltonsa, mutta joukkue on tehnyt koko kaudella vain 11 vierasmaalia. Chievo taas on pelannut kotonaan seitsemän nollapeliä. Kerroin sille, että Genoa ei tee maalia, on mukava 2,70.

Palermo 2.2, tasapeli 3.4, Inter 3.2

On vaikea sanoa, kuuluuko kotipeli Interiä vastaan Palermon loppukauden vaikeimpiin otteluihin. Sinimustia syö edelleen loukkaantumissuma: Inter matkustaa Sisiliaan ilman Diego Militoa, Rodrigo Palaciota, Antonio Cassanoa, Fredy Guarinia, Yuto Nagatomoa, Dejan Stankovicia, Walter Garganoa ja Esteban Cambiassoa - muutamia mainitakseni. Viime viikon Parma-voitto nosti kuitenkin Interin jälleen viidenneksi.

Neljä maalia neljään viime otteluun paukuttanut Josip Ilicic on jälleen houkutteleva valinta maalintekijäveikkaukseen. Inter-hyökkääjistön poissaolot ja Palermon koko kauden tehokkuusongelmat huomioiden valintani on kuitenkin alle 2,5 maalia kertoimella 1,85.

Parma 2.4, tasapeli 3.25, Lazio 2.9

Kiinnostava, vaikkakaan ei kovin rohkaiseva tilastoknoppi: sekä Parma että Lazio ovat jääneet nollille viisi kertaa seitsemässä viime liigaottelussaan. Lazio-valmentaja Vladimir Petkovic sanoi tällä viikolla, että joukkue elää "vaikeita hetkiä", mutta todellisuudessa Lazion tilanteessa ei ole mitään hetkellistä. Tammikuun 13. päivän jälkeen Parma ja Lazio ovat voittaneet yhteensä neljä liigaottelua. Miten valitset voittajan, kun kumpikin joukkue tekee harvoin maalin ja voittaa vielä harvemmin? Maalittoman tasapelin kerroin 10,00 on harkitsemisen arvoinen.

AS Roma 1.5, tasapeli 3.9, AC Siena 7.0

Juuri kun luulit, että Roman kaudessa alkaa olla jotain järkeä, joukkue menettää kotonaan kaksi pistettä Pescaraa vastaan. Siena on paljon Pescaraa parempi joukkue, joka olisi käytännössä turvassa, ellei seuralle olisi lyöty kuuden pisteen vähennystä viime kesän sopupeliskandaalin takia. Siena on napannut seitsemän pistettä kolmesta viime vieraspelistään.

En silti lyö vetoa vieraiden puolesta. Sen sijaan alle 2,5 maalia (2,40) on harkinnan alla. Aurelio Andreazzolin alaisuudessa Roma on hyvin erilainen ryhmä kuin aiemmin tällä kaudella Zdenek Zemanin alaisuudessa. Joukkueen kuudesta viime liigaottelusta vain yhdessä on tehty enemmän kuin kaksi maalia.

Sampdoria 3.7, tasapeli 3.4, Fiorentina 2.0

Paikka Mestarien liigassa toisi Fiorentinan kassaan lähes 30 miljoonaa euroa. Violan erottaa rikkauksista vain kolmantena oleva AC Milan, joka on enää pisteen edellä Fiorentinaa. (Lisäksi ennen lohkovaihetta edessä on kaksiosainen karsinta. Jostain syystä kaikki tuntuvat aina unohtavan sen.)

Fiorentinan voitto ei ole kirkossa kuulutettu. Viime viikolla fanien hermot olivat koetuksella. Viola teki viime hetken voittomaalin kotiottelussaan Torinoa vastaan, kunhan oli ensin ehtinyt menettää kolmen maalin johtoaseman. Stevan Joveticin ja Manuel Pasqualin paluu kokoonpanoon on piristysruiske. Vierasvoiton kerroin ei silti houkuttele, sillä Fiorentina on voittanut vain viisi vierasottelua tällä kaudella. Sen sijaan pelin saa yli 2,5 maalia (2,00).

Torino 5.5, tasapeli 3.55, Juventus 1.65

Jos Napoli ei voittanut Pescaraa lauantaina, Juventus voi varmistaa mestaruutensa paikallisvastustajansa kotistadionilla. Niin kauhistuttava kuin ajatus Torino-fanien kannalta onkin, heidän päällimmäinen huolensa on oman joukkueen rämpiminen. Torino on vain seitsemän pistettä putoamisviivan yläpuolella ja neljästä viime ottelusta käteen on jäänyt vain yksi tasapelipiste.

Torinon puolustus on vuotanut viime aikoina, mutta uskon, että ottelusta tulee vähämaalinen. Juve voitti Torinon joulukuussa kotonaan 3-0, mutta sitä edeltäneissä neljässä kohtaamisessa tehtiin yhteensä kolme maalia. En normaalisti ole tulosveikkauksen ystävä, mutta 1-0-vierasvoiton (7,00) lyöminen houkuttelee. 

AC Milan 1.35, tasapeli 4.7, Catania 8.8

Kolmesta viime ottelustaan vain kolme pistettä saaneen Milanin on saatava fiilis nousuun, jotta Fiorentina pysyy takana. Milanin kannalta on onni, että vastassa on nyt Catania, joka on koko kaudella voittanut vain kolme vierasottelua. Mario Balotelli on kärsinyt pelikieltonsa, joten isketään maalintekijäveikkaukseen hänen nimensä. Balotelli on osunut seitsemän kertaa kahdeksassa Milan-paidassa pelaamassaan ottelussa.

Vedonlyönti ja ottelut suorana täällä!