Serie A: Juventus joutuu edelleen odottamaan avausvoittoa


AS Roma-Juventus

Viime kauden kärkikaksikon kohtaaminen vaikuttaa jo nyt todella tärkeältä. Kumpikaan joukkue ei voittanut avauskierroksella, joten tämän ottelun häviäjä saattaa jäädä jo viisi tai kuusi pistettä kärkeä jälkeen. Kumpikin joukkue vahvistui viikon aikana. Roma lainasi puolustaja Lucas Dignen Paris Saint-Germainista, Juve puolestaan otti Chelsean Juan Cuadradon lainalle. Kummankin joukkueen pitäisi kuitenkin saada paljon enemmän irti niistäkin pelaajista, jotka olivat ryhmässä jo ennestään.

Kummankin hyökkäyspeli takkuili viikko sitten. Tämä ottelu on kuitenkin viime vuosina noussut lähes derbyn asemaan, ja tempo tulee varmasti olemaan avausviikonloppua kovempi. Tasapelikerroin 3,20 on kiinnostava.

Atalanta-Frosinone

Frosinone ei kumarrellut kuvia pääsarjadebyytissään. Se lähti hyökkäämään ennakkoluulottomasti Torinoa vastaan ja meni johtoonkin, mutta hävisi lopulta 1-2. Paperilla tämän viikonlopun vastustaja on kehnompi, mutta nyt nousijalla ei ole kotietua.

Frosinonesta on vaikea tehdä pitkällemeneviä johtopäätöksiä, mutta avausottelun perusteella joukkueella on hyökkäyshaluja. Niin on Atalantallakin; isäntien kuudesta viime ottelusta viidessä on tehty vähintään kolme maalia. Yli 2,5 maalin kerroin on 2,23.

Carpi-Inter

Harjoituskaudella Inter voitti Carpin 4-2 viihdyttävässä harjoitusottelussa. Nyt Carpi ei hevillä niele samoja lukemia. Sampdoria iski viisi palloa nousijajoukkueen verkkoon. Nyt Carpin on osoitettava, että sillä on jotakin annettavaa tällä sarjatasolla.

Hyvä uutinen Carpille on se, että harjoitusottelussa Interille maalannut Mauro Icardi on sivussa reisivamman takia. Huono uutinen on se, että hänen tilallaan aloittaa Stevan Jovetic. Vierasvoitto, 1,72.

Chievo-Lazio

Lazio lensi keskiviikkona pihalle Mestarien liigasta pelattuaan heikon ottelun Bayer Leverkusenin vieraana. Mikä on taivaansinisten vastaus? Viime vuonna Athletic Bilbao lopetti roomalaisten Mestarien liiga -haaveilun samassa vaiheessa, ja sen jälkeen Lazio keräsi vain neljä pistettä neljästä seuraavasta liigaottelustaan.

Ylimielisyyteen Laziolla ei ole varaa, sillä Chievo on tottunut painimaan isompiaan vastaan. Veronalaiset avasivat kautensa 3-1-voitolla Empolista, eikä se ole hävinnyt yhtäkään kahdeksasta edellisestä kotipelistään Serie A:ssa. Ei välttämättä häviä nytkään. Tuplamahdollisuusveto 1X antaa kertoimen 1,67.

Genoa-Hellas Verona

Yritteliäs ja kunnianhimoinen Hellas oli lähellä yllättää AS Roman avauskierroksella. Vain Roman loppukiri esti voiton. Genoan vieraana nähtäneen kuitenkin yhtä ennakkoluuloton joukkue. Genoakin panostaa vahvasti hyökkäykseen, joten luvassa voi olla osumia. Yli 2,5 maalin kerroin on 1,95.

Napoli-Sampdoria

Maurizio Sarrin ura Napolissa ei alkanut lupaavasti, kun joukkue hävisi Sassuolon vieraana. Valmentajan kotidebyytiltä on lupa odottaa enemmän, vaikka Sampdoriaa ei sovi aliarvioida. Carpi-ottelussa neljä maalia juonineet Luis Muriel ja Eder olivat avausottelussa loistavassa iskussa.

Napoli haluaisi nähdä samaa paloa Gonzalo Higuainissa, mutta Copa American jälkeen hyökkääjä on näyttänyt väsyneeltä. Nyt tilaisuuksia luulisi kuitenkin aukeavan, sillä Walter Zengan alaisuudessa Sampdoria ei ole puolustanut järin tiiviisti. 1,47-kertoiminen kotivoitto menee peleihin.

Torino-Fiorentina

Avauskierroksen kenties parhaan suorituksen tarjoili Fiorentinan valmentaja Paulo Sousa. Hänen joukkueensa hallitsi Milan-ottelua selvästi jo ennen kuin pääsi ylivoimalle. Viola osoitti, että se on omaksunut uuden tyylin Vincenzo Montellan aikakauden jälkeen. Sousan ajama korkea prässi ja suoraviivainen syöttöpeli oli iskostunut pelaajiin.

Torino-ottelusta voi tulla vaikeampi. Torino myi kesällä Matteo Darmianin, mutta on myös tehnyt viisaita hankintoja. Joukkueella on realistiset mahdollisuudet yltää eurokentille. Avauskierroksen esitys nostaa kuitenkin Fiorentinan suosikiksi. Vieraskerroin on 2,75.

Udinese-Palermo

Udinesen voitto Juventuksesta oli samaan aikaan erittäin vakuuttava ja jokseenkin merkityksetön. Joukkue oli alakynnessä suurimman osan ottelusta, ja selvisi sisulla ja onnella. Udinese teki maalin ensimmäisestä maalintekopaikastaan.

Tulosta ei tietenkään tarvitse hävetä, sillä mestarin voittaminen on juhlimisen arvoinen tapahtuma tyylistä riippumatta. Peliesityksen perusteella ei kuitenkaan sovi sokeasti olettaa, että Friuliani napsii kovia tuloksia myös heikommilta vastustajilta. Genoan voittanut Palermo oli näistä kahdesta joukkueesta pelillisesti vakuuttavampi. Franco Vazquez johti sisilialaisten peliä tyylillä. Vierasvoiton kerroin on komea 3,55.