Serie A: Juventus kukistaa Interin huippuottelussa


Atalanta 2.2, tasapeli 3.2, Sampdoria 3.45

Sampdorian edellisestä tosipelistä on aikaa jo lähes kolme viikkoa, sillä maaliskuun 17. päiväksi suunniteltu Inter-ottelu siirrettiin huonon sään takia. Valmentaja Delio Rossin on syytä toivoa, että ylimääräinen lepo on tehnyt hyvää. Sampdoria on nimittäin voittanut vain yhden 12 edellisestä vierasottelustaan.

Vierasvoittoa puoltaa kuitenkin se, että Atalantan kotisaldo on lähes liigan kehnoin. Stefano Colantuonon suojatit ovat tehneet vain 16 maalia 14 kotiottelussaan. Lapulle tasapeli.

Cagliari 3.35, tasapeli 3.2, Fiorentina 2.25

"Olemme päässeet Roomaan, nyt pitää enää nähdä Paavi", vitsaili Cagliari-valmentaja Ivo Pulga viime lauantaina. Toisin sanoen pelastus on vain muutaman lyhyen askeleen päässä. Seuran omistaja Massimo Cellino on edelleen kotiarestissa. Lisäksi joukkue saa jälleen kerran pelata tyhjille katsomoille. Seura haki lupaa saada päästää 5000 kannattajaa uudelle IS Arenasille, mutta hakemus hylättiin. Kaikesta huolimatta Cagliarilla on kasassa 35 ottelua, kun sarjaa on jäljellä yhdeksän kierrosta.

Säilyminen näyttää siis todennäköiseltä, vaikka Pulga ei saakaan päästää joukkuetta mukavoitumaan. Jäljellä olevista otteluista seitsemässä Cagliari kohtaa sarjassa ylempänä olevan joukkueen, kuten tänäkin lauantaina Fiorentinaa vastaan. Viola on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Uskon Stevan Joveticin tekevän maalin (kerroin 2,65).

Genoa 1.95, tasapeli 3.4, AC Siena 4.0

Siena-valmentaja Beppe Iachini painotti, ettei tämä ottelu ole "ratkaiseva" putoamistaiston kannalta, mutta hänen suojattiensa ylämäki on kyllä valtava, jos lauantaina tulee tappio. Siena on sijalla 18 kerättyään 25 pistettä, Genoa on sijan ylempänä 26 pisteellään. Sijalla 16 olevalla Atalantalla on 33 pistettä. On siis erittäin todennäköistä, että joko Genoa tai Siena putoaa. Kotivoitto venyttäisi joukkueiden välisen eron neljään pisteeseen.

Onko kotivoitto kuitenkaan niin todennäköinen tulos kuin kertoimet väittävät? Genoa on voittanut vain neljä kotipeliä koko kaudella ja hävinnyt nyt kolmesti peräkkäin (vaikkakin koville AS Romalle, AC Milanille ja Fiorentinalle). Siena voitti viime kauden vastaavan ottelun 4-1. En pidä vierasvoittoa todennäköisimpänä lopputuloksena, mutta tällä kertoimella se saa pelin.

Inter 3.4, tasapeli 3.25, Juventus 2.2

Vajaat viisi kuukautta sitten Inter yllätti Juventuksen Torinossa. Se oli Juven ensimmäinen liigatappio Antonio Conten alaisuudessa ja seurahistorian ensimmäinen tappio Juventus Stadiumilla. Voitto nosti Interin pisteen päähän sarjakärki Juventuksesta. Moni piti sinimustia Vanhan Rouvan ykköshaastajana mestaruustaistossa.

Ennen joukkueiden toista kohtaamista Milanossa Inter on jäänyt Juventuksesta 18 pisteen päähän. Vielä pahempaa on se, että Mestarien liigaan oikeuttaville sijoillekin on seitsemän pisteen matka. Eikä tässä kaikki: Juventus-otteluun valmistautumista häiritsivät lento-ongelmat. Sekä Walter Gargano että Alvaro Pereira saapuivat Milanoon myöhässä, sillä heidän paluulentonsa Chilestä joutui palaamaan kentälle teknisen vian takia. Fredy Guarin puolestaan myöhästyi lentokoneesta kotimatkallaan Venezuelasta.

Kukaan edellämainituista pelaajista ei ehtinyt harjoituksiin ennen perjantaita. Kaiken tämän myötä vierasvoiton kerroin houkuttelee.

Lazio 2.0, tasapeli 3.3, Catania 4.0

Joko näemme Louis Sahan ensimmäistä kertaa Lazion avauksessa? Entinen Everton- ja Manchester United -hyökkääjä on pelannut roomalaisten paidassa vain 42 minuuttia. Nekin ovat kertyneet hajaminuutteina, kun Saha on tullut neljästi vaihdosta sisään. Lazio on kuitenkin jäänyt maaleitta kolmessa viime liigaottelussaan eikä Miroslav Klose ole vielä pelikunnossa. Tämä voisi siis olla Sahan hetki. Niin tai näin, luulen, että ottelussa jäädään alle 2,5 maalin rajan. Under-veto saa pelin, vaikka kerroin on pienehkö 1,75.

Palermo 3.55, tasapeli 3.4, AS Roma 2.08

Francesco Tottin Roma-debyytistä tuli torstaina täyteen 20 vuotta. Rajapyykkiä juhlistettiin ilotulittein ja joukkuetovereiden aplodein seuran harjoituskeskuksessa. Hyökkääjä itse haluaisi epäilemättä juhlistaa tapausta ennen kaikkea tekemällä maalin. Saumoja epäilemättä tulee marraskuusta lähtien voitoitta pelannutta Palermoa vastaan. Tottin maalikerroin on 2,65, mutta vetojen suhteen tyydyn lyömään lapulle vierasvoiton.

Parma 1.35, tasapeli 4.8, Pescara 9.5

Pescaran tilanne ei voisi olla paljoa synkempi. Joukkueella on viiden pisteen matka putoamisviivaan, mutta kymmenestä viime ottelusta saldona on yksi piste. Parma on hävinnyt koko kaudella vain kaksi kotiottelua, joten tässä ottelussa on läpihuutojutun makua. Parma on kuitenkin pelannut viime aikoina kehnosti ja on syytä muistaa, että Pescara kukisti Gialloblun marraskuussa kotonaan 2-0. Vihjeeni on alle 2,5 maalia, kerroin 2,00.

Udinese 2.0, tasapeli 3.3, Bologna 4.0

Stefano Pioli käytti maajoukkuetauon hyväkseen ja pidensi pestiään Bologna-valmentajana vuoteen 2015. Joukkue on menneen kuukauden aikana voittanut Fiorentinan, Interin ja Cagliarin, joten on helppo ymmärtää, miksi seura tarjosi Piolille uutta pestiä. Udinese-ottelusta voitto voi kuitenkin olla liikaa pyydetty. Vain Juventus on kukistanut Udinesen vieraissa tällä kaudella, sekin tapahtui syyskuussa. Kokeillaan mieluummin tasapeliä.

Chievo 5.0, tasapeli 3.5, AC Milan 1.75

Mario Balotellilla on ollut kiireinen viikko: hän on jo ehtinyt tunnustaa julkisesti rakkauttaan tyttöystävälleen Fannylle ja tehdä kaksi maalia Maltan verkkoon MM-karsintaottelussa. Nyt olisi syytä viimeistellä vaiherikas viikko tekemällä maali Chievoa vastaan. Chievo on päästänyt kotonaan keskimäärin alle yhden maalin per ottelu, mutta Balotelli on ampunut seitsemän osumaa kuudessa Serie A -ottelussaan liityttyään Milaniin tammikuun lopussa. Balotellin maalikerroin 2,35 saa pelin.

Torino 3.3, tasapeli 3.15, Napoli 2.3

Edinson Cavani pääsi Uruguayn maajoukkuetovereidensa Garganon ja Pereiran tavoin myöhässä liikkeelle Chilestä. Hän joutui matkustamaan suoraan Torinoon - mies ei ehtinyt edes käydä kotonaan Napolissa. Napoli on kuitenkin niin riippuvainen hyökkääjästään, että Cavani on matkustusongelmista huolimatta lähes varmasti avauksessa.

Se, pääseekö Cavani parhaalle tasolleen, on aivan toinen kysymys. Lisäksi Napolilla on muitakin ongelmia: maalivahti Morgan De Sanctis toipuu kyynärpäävammasta ja peräti 13 pelaajaa oli tauolla maajoukkueidensa mukana. Napoli on pärjännyt tällä kaudella huonosti vastaavissa tilanteissa. Joukkueen viidestä liigatappiosta neljä on päättänyt sellaisen viikon, jonka aikana on pelattu joko maaotteluja tai europeli. Peleihin voi harkita Torinon tuplamahdollisuuskerrointa 1,62.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä!