Serie A: Juventus purkaa patoutumansa Veronaan


Sassuolo 4,40, tasapeli 3,45, Inter 1,80

Massimo Moratti omistaa edelleen Interin, muttei enää kauaa. Torstain tapaaminen indonesialaisliikemies Erik Thohirin kanssa Pariisissa oli askel lähemmäs seuran myyntiä, joka on ollut vireillä kuukausikaupalla. Moratti sanoi tapaamisen jälkeen, että kauppa (jonka jälkeen Morattin odotetaan säilyttävän 30 prosenttia seuran osakkeista) toteutunee ensi kuun loppuun mennessä.

Tulevaisuus on siis epävarma. Nykytilanne näyttää kuitenkin hyvältä, sillä valmentaja Walter Mazzarrin aika on alkanut lupaavasti. Kolmen ottelun saldo on seitsemän pistettä. Pistepotin ohella viime viikon tasapeli Derby d'Italiasta on kohentanut itseluottamusta, jota viime kauden yhdeksäs sija söi. Nerazzurri tuskin antaa saumaa Sassuololle, joka on hävinnyt kolme ottelua ja päästänyt kahdeksan maalia. Vierasvoitto.

Atalanta 2,90, tasapeli 3,10, Fiorentina 2,45

Vincenzo Montella sanoi jo etukäteen, että loukkaantumisista ei ole tekosyyksi, jos joukkue epäsuorittaa torstain ottelussa Pacos de Ferreiraa vastaan. Fiorentina voitto 3-0. Portugalilaisvastustaja ei tosin ollut vihollisista kaikkein pelottavin, sillä se oli jo ennestään hävinnyt kaikki kauden kuusi aiempaa otteluaan.

Viola kohtaa suurempiakin haasteita. Mario Gomezin ja Juan Cuadradon poissaolot aiheuttavat haasteita tulevalle kahdelle kuukaudelle. On vaikea sanoa, kuinka paljon ne näkyvät sunnuntaina. Stefano Colantuonon Atalanta puolusti Napolia vastaan 70 minuuttia tehokkaasti, ja joukkue lähtee tähänkin otteluun varovaisella asenteella. Peleihin alle 2,5 maalia kertoimella 1,85.

Bologna 2,10, tasapeli 3,20, Torino 3,50

Alessandro Diamanti -show jatkuu Bolognassa. Entinen West Ham -peluri on tehnyt kaksi ja syöttänyt yhden joukkueen kauden neljästä osumasta kaikissa kilpailuissa. Alberto Gilardinon ja Manolo Gabbiadinin lähdöt tekivät ison loven joukkueen hyökkäykseen, joten Diamantin harteilla on kovat paineet.

Torinokin on tehnyt tällä kaudella vain neljä maalia. Joukkue pitänee kiinni vastahyökkäyspelityylistään. Tähänkin otteluun valinta on alle 2,5 maalia kertoimella 1,68.

Catania 2,15, tasapeli 3,20, Parma 3,40

Parma on ollut alkukauden suuria pettymyksiä. Interistä kesällä siirtynyt Antonio Cassano ei ole piristänyt hyökkäyspeliä. Cassanon ja Amaurin odotettiin muodostavan yksi liigan tuhoisimmista parivaljakoista, mutta toistaiseksi Parma on tehnyt vain kaksi maalia.

Vain yhden maalin tehnyt ja seitsemän päästänyt Catania on ollut vielä huonompi kolmella ensimmäisellä kierroksella. Huonovireisiä joukkueita tasapelikin saattaisi tyydyttää, kunhan tappiota ei tule. Peleihin pistejako.

Juventus 1,16, tasapeli 6,50, Hellas Verona 16,00

Juventus on pelannut viimeisen viikon aikana kaksi tasapeliä. Joukkue varmaan ihmettelee vieläkin, miten se ei tehnyt Kööpenhaminassa enempää kuin yhden maalin. Verona saa tuta Juventuksen turhautumisen. Vetoihin kotijoukkueen voitto nollapelillä (1,73).

AS Roma 2,15, tasapeli 3,30, Lazio 3,30

James Pallotta osaa kerätä huomiota. Viime vuonna tuoreena AS Roman presidenttinä mies hyppäsi vaatteet päällä uima-altaaseen seuran harjoituskeskuksessa. Tempauksen ideana oli osoittaa, että ihmisten huomion saa monin eri tavoin. Perjantaina viesti oli hieman tavanomaisempi: Pallotta järjesti Francesco Tottin allekirjoittamaan kaksivuotisen jatkosopimuksensa suorassa lähetyksessä kansallisella tv-kanavalla.

Kaksi päivää myöhemmin kapteeni johdattaa joukkonsa otteluun, joka on roomalaisille kaikkein tärkein. Viime vuotisen Italian cup-finaalivoittonsa jälkeen Lazion kannattajat järjestivät naapurilleen pilkalliset hautajaiset. Tällä kaudella Giallorossi on kuitenkin ollut joukkueista toistaiseksi parempi. Roma on kaatanut Livornon, Hellas Veronan ja Parman maalierolla 8-1. Kotivoiton kerroin näyttää hyvältä.

AC Milan 2,55, tasapeli 3,20, Napoli 2,75

Napolin edellisestä Milan-voitosta San Sirolla on aikaa lähes 27 vuotta. Diego Maradona ja Bruno Giordano tekivät sinipaitojen maalit 2-1-voitossa huhtikuussa 1986. Sittemmin tämä ottelu on tuottanut Milanille 10 voittoa ja seitsemän tasapeliä.

Napolilla on nyt tilastojen kaunisteluun kenties paras saumansa vähään aikaan. Marek Hamsikilla on vielä matkaa Maradonan maalimääriin, mutta juuri sen saavuttaminen on keskikenttämiehen tavoite. Hamsikin ja Gonzalo Higuainin yhteiselo on alkanut niin hyvin, ettei niinkään kova tavoite kuulosta enää mahdottomalta. Milan kärsii loukkaantumisista ja on aivan liian riippuvainen viime hetkien maaleista. Napoli ei välttämättä anna mahdollisuutta sellaisten tekemiseen. Vierasvoitto.