Serie A: Juventus varmistaa mestaruutensa


Udinese 1.6, tasapeli 3.55, Sampdoria 6.0

"Paikka Eurooppa-liigassa olisi meille kuin mestaruus", väitti Udinesen Antonio Di Natale aiemmin tällä viikolla. Perustelu olisi mukava kuulla. Tämän kauden perusteella Zebrettellä ei ole rahkeita menestyä Eurooppa-liigassa, eikä seuralla tunnu olevan suuria haluja myöskään panostaa kilpailuun kovinkaan vahvasti.

Olisi joka tapauksessa kova suoritus, jos Udinese nousisi viidenneksi, sillä kausi on pitänyt taas sisällään monia käänteitä. Vapaapudotuksessa olevaa Sampdoriaa vastaan Udinesen pitäisi voittaa, ja uskon isäntien nollapeliin kertoimella 2,15. Udinese on päästänyt viidessä viime ottelussaan vain yhden maalin.

AC Milan 1.25, tasapeli 5.5, Torino 12.0

Fiorentinan lauantaisen tappion ansiosta Milan on edelleen sarjassa kolmantena. Tilannetta parantaa entisestään se, että sunnuntaina kylään tuleva Torino on jo pakannut matkalaukkunsa kesälomaa varten. Torino on päästänyt 15 maalia viidessä viime ottelussaan. Joukkue näytti jo olevan turvassa, mutta nyt vaarana on taas ajautuminen putoamistaistoon. Torinolla on myös surkea saldo Milania vastaan. Joukkue on tehnyt vain viisi maalia 16 edellisessä vierasottelussaan Rossoneriä vastaan. Kotijoukkueen nollapeli (kerroin 2,05) on jälleen harkitsemisen arvoinen.

Catania 2.15, tasapeli 3.3, AC Siena 3.35

Sienan hauras itseluottamus otti osumaa viime viikolla, kun AS Roma pieksi Sienan 4-0. Beppe Iachinin miehistön kannalta huolestuttavaa on, että joukkue on sarjassa viimeistä edellisenä, ja Catania on heikoin niistä joukkueista, jotka Siena vielä kohtaa. Sisilialaiset ovat hävinneet koko kaudella vain kolme kotiottelua, joten tieto ei ole kovinkaan rohkaiseva.

Catanian tahti on kuitenkin hidastunut viime aikoina, sillä kotijoukkue on viiden ottelun voitottomassa putkessa. Joukkueet ovat kohdanneet Serie A:ssa 11 kertaa ja pelanneet seitsemän tasapeliä. Luulen, että sunnuntaina nähdään kahdeksas tasuri.

Genoa 1.27, tasapeli 5.0, Pescara 11.5

Tämä on Genoan hetki. Putoamistaiston suurimmat kilpakumppanit Siena ja Palermo pelaavat vaikeat vierasottelut Cataniaa ja Juventusta vastaan. Samalla Genoa saa kotiluolaansa liigan huonoimman joukkueen. Pescara on tammikuun kuudennen päivän jälkeen kasannut vain kaksi pistettä. Kotivoiton kerroin on silti todella alhainen. Genoan viime viikkoinen vierasvoitto Chievosta oli joukkueen ensimmäinen liigavoitto helmikuun puolivälin jälkeen. Lisäksi keskikenttäpelaaja Juraj Kucka, yksi joukkueen tasaisimmista suorittajista, on todennäköisesti sivussa. Pescaran voittokerroin kahden maalin etumatkalta on 1,95, joka kelpaa minulle.

Juventus 1.45, tasapeli 3.75, Palermo 9.2

Antonio Conte antoi Juventuksen pelaajille maanantain ja tiistain vapaaksi palkintona derbyvoitosta Torinoa vastaan. Vapaat toki paikattiin siten, että pelaajat treenasivat kahdesti päivässä palattuaan sorvin ääreen. Tasapelikin riittää Juventukselle mestaruuden varmistamiseen, mutta valmentaja on tehnyt selväksi, että hänelle kelpaa vain täysi pistepotti.

11 pistettä viidestä viime ottelustaan raapinut Palermo on ollut loistavassa vireessä. Siitä iso ansio kuuluu Josip Ilicille. Vanhan Rouvan mestaruusjuhlien pilaaminen on kuitenkin aivan liikaa pyydetty. Jo kolmatta kertaa tällä viikolla vihjeeni on kotijoukkueen nollapeli kertoimella 2,30.

Lazio 1.67, tasapeli 3.75, Bologna 5.0

Lazion bensa on virallisesti loppu. Mestarien liiga -paikoista aiemmin kisannut joukkue on nyt kahdeksantena, eikä loppukaudelle jää juuri tavoitteita. Lazio on jäänyt maaleitta kuudesti kahdeksassa viime ottelussaan. Bologna on tehnyt vierasotteluissaan keskimäärin alle maalin per peli. Vetoihin alle 2,5 maalia kertoimella 1,75.

Parma 2.7, tasapeli 2.1, Atalanta 4.6

Atalanta pelasi kaksi 1-1-tasapeliä peräkkäin. Se sai bergamolaislehdistön ihmettelemään, millä todennäköisyydellä se tapahtuu uudestaan. "Melko suurella", oli johtopäätös. Kumpikin joukkue hyötyisi yhdestä sarjapisteestä. Lisäksi joukkueiden tehtyjen ja päästettyjen maalien keskiarvot ovat melko samankaltaisia. Tasapelin kerroin ei ole kovin houkutteleva, mutta uskallan pitää sitä todennäköisimpänä lopputuloksena.

Napoli 1.42, tasapeli 4.5, Inter 6.8

Viime viikon Palermo-tappiossa akillesjänteensä loukannut Inter-veteraani Javier Zanetti lupasi vielä palata kentille. Sitä odotellessa hän vaati joukkuetovereiltaan taistelua ensi kauden Eurooppa-liigan paikan eteen. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä Zanettin lisäksi Interiltä puuttuu loukkaantumisten takia 14 muutakin ykkösjoukkueen pelaajaa.

Inter on jäänyt maaleitta kolmesti neljässä viime vierasottelussaan kaikki kilpailut mukaanlukien. Lisäksi joukkue on tehnyt vain yhden maalin kuudella viime vierailullaan Napoliin. Silläkin uhalla, että toistan samaa levyä, lyön vetoa kotijoukkueen nollapelin puolesta (kerroin 2,20).

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!