Serie A: Juventus voittaa Genoan rotaatiosta huolimatta


Atalanta 2.3, tasapeli 3.1, Sampdoria 3.2

Sekä Atalanta että Sampdoria on lähellä sarjassa säilymistä. Kumpikin on 13 pistettä putoamisviivan yläpuolella, kun sarjaa on jäljellä 11 kierrosta. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan vielä halua löysäillä. Molemmilla on takana kaksi voittoa, ja Sampdoria iski viime viikolla neljä maalia Livornoa vastaan.

Blucerchiati pääsee pelaamaan parhaalla kokoonpanollaan. Atalantalta puuttuu avauskokoonpanon toppari Guglielmo Stendardo. Kummankin turvallinen sarjatilanne puhuu avoimen ottelun puolesta. Yli 2,5 maalin kerroin on 2,20.

AC Milan 1.8, tasapeli 3.65, Parma 4.2

Milan-luotsi Clarence Seedorfin naurut on naurettu.

Hollantilainen ei ollut torstaina kovinkaan hyväntuulinen. Pestinsä alkutaipaleella hänen vuorovaikutuksensa pelaajien kanssa oli hauskaa ja kevytmielistä. Torstain harjoituksissa hän oli viileä ja etäinen. Ehkä Seedorf totesi surkean Mestarien liiga -karsiutumisen jälkeen, että muutos on tarpeen. Milan on voittanut Seedorfin alaisuudessa 11 ottelustaan vain neljä, pelannut yhden tasan ja hävinnyt loput kuusi.

Parmaa vastaan tilaston kaunistaminen ei ole helppoa, sillä Roberto Donadonin suojatit ovat 15 liigaottelun tappiottomassa putkessa. Vain Juventus on paremmassa iskussa. Yhdeksässä viime ottelussaan Parma on menettänyt vain neljä pistettä. Vierasvoitto.

Cagliari 2.70, tasapeli 3.2, Lazio 2.70

Punaisessa kulmassa joukkue, joka tottui pelaamaan ilman fanejaan, koska se oli kuukausia kodittomana seurajohdon riidellessä paikallisviranomaisten kanssa. Sinisessä nurkassa joukkue, joka pelasi viime viikolla kotonaan tyhjille katsomoille, koska sen fanit protestoivat seuran omistajia vastaan. Cagliari ja Lazio kuuluvat varmasti Serie A:n viime vuosien toimintakyvyttömimpien seurojen joukkoon, ja kilpailua on kyllä riittänyt.

Sardinialaisilla on kuitenkin lähiviikoilta takana muutamia hyviä tuloksia kotiotteluistaan. Helmikuun alussa Cagliari kukisti Fiorentinan ja viime viikolla se murskasi Udinesen 3-0. André Dias ja Antonio Candreva ovat Laziolta sivussa, joten kallistun kotivoiton kannalle.

Livorno 2.25, tasapeli 3.2, Bologna 3.3

Bolognan luisu jatkuu. Viime viikon kotitasapeli Sassuoloa vastaan venytti joukkueen maalittoman putken jo neljään otteluun. Livornokaan ei tosin ole varsinaisesti pelottavassa iskussa, sillä se on voittanut vain kaksi ottelua neljän viime kuukauden aikana. Tasapeli ei oikein sovi kummallekaan joukkueelle, mutta veikkaan, että juuri sellainen on luvassa.

Sassuolo 2.25, tasapeli 3.2, Catania 3.2

Kahden jumbojoukkueen kohtaamisesta tuskin kannattaa odottaa maalijuhlaa. Sassuololta puuttuu pelikiellon takia Domenico Berardi, joka on tehnyt joukkueen 25 liigamaalista 12. Catania taas on tehnyt 14 vierasottelussaan vain kuusi maalia koko joukkueen voimin. Alle 1,5 maalin kerrointa kannattaa harkita, vaikka se onkin suht matala 3,15.

Fiorentina 1.45, tasapeli 4.0, Chievo 7.4

 

Fiorentina pelasi torstaina Eurooppa-liigasa hienon tasapelin Juventuksen vieraana. Pystyykö se katkaisemaan vaikean jaksonsa myös Serie A:ssa? Torinossa osuneen Mario Gómezin maalijyvän löytyminen voi auttaa asiaa.

Saksalainen vitsaili valmentaja Vincenzo Montellan kanssa palatessaan viime kuussa harjoituksiin. Gómez esitti kättelevänsä valmentajaa ja esitteli itsensä sanoin "nimeni on Mario ja olen hyökkääjä". Viime torstaihin mennessä Gómez ei kuitenkaan tehnyt paljoakaan osoittaakseen väitettä todeksi. Kuudessa ensimmäisessä ottelussaan loukkaantumisensa jälkeen Gómez jäi maaleitta.

Nyt hyökkääjän itseluottamus on kuitenkin löytymässä, ja odotan Fiorentinan voittavan nollapelillä. Kerroin on 2,30.

Genoa 7.5, tasapeli 4.4, Juventus 1.45

Antonio Contella on vaikeita päätöksiä tehtävänään. Juventus-luotsin on päätettävä, kuinka paljon hän kierrättää pelaajistoaan ennen tulevan torstain toista osaottelua Fiorentinaa vastaan. AS Roma on jo 14 pistettä Juvea jäljessä, joten riskeihin on ainakin teoriassa varaa. Valmentaja ei kuitenkaan välttämättä näe asiaa samoin. Kolmas peräkkäinen Italian mestaruus on nimittäin edelleen Conten ykkösprioriteetti.

Juve vienee voiton tavalla tai toisella. Harkitsen puoliaika/lopputulos-kohteeseen yhdistelmää 2/2 kertoimella 2,08.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso ottelut suorana täällä!