Serie A: Lazio kuittaa tappionsa Napolia vastaan


Lauantai

Juventus 1.62, tasapeli 3.65, Fiorentina 5.75

Ainakin yksi Fiorentinan pelaaja saa paljon tukea Juventus Stadiumilla lauantaina. "Olen hankkinut 300 istuinta vieraspäädystä", väitti maalivahti Emiliano Viviano ja liioitteli vain vähän. Firenzessä lapsuutensa viettänyt ja Stadio Artemio Franchilla pelejä katsellut Viviano pitää itseään edelleen ennen kaikkea kannattajana. Niin pitävät myös hänen ystävänsä ja perheensä, jotka matkustavat Torinoon katsomaan, kun Viola kohtaa suurimman vihollisensa.

Viviano on kuitenkin tarkkailun alla. Hän menetti ykkösveskarin paikkansa loppuvuodesta muutamilla heikoilla esityksillä ja nousi takaisin tolppien väliin vasta viime viikolla. Hän piti nollan, kun Fiorentina voitti Parman 2-0 ja otti vuoden ensimmäisen voittonsa. Tämä on kuitenkin uusi testi. Viola ei ole voittanut Juvea yhdeksään viime otteluun. En usko Fiorentinan saumoihin mutten pidä Juven kertoimestakaan. Harkintaan yli 2,5 maalia kertoimella 1,90.

Lazio 2.8, tasapeli 3.2, Napoli 2.5

Louis Saha saapui keskiviikkona romaan tilkitsemään Miroslav Klosen muotoista aukkoa Lazion hyökkäyksessä. Moni on kummastellut loukkaantuneen pelaajan korvaamista pelaajalla, jonka kaikki tietävät loukkaantumisalttiiksi, mutta fakta on, että siirto oli järkevä. Siirtoikkuna on kiinni, joten Lazion ainoa vaihtoehto oli etsiä vapaa agentti. Saha on ainakin laadukkaampi kuin Klosen nykyinen korvaaja Sergio Floccari.

On epäselvää, onko Saha valmis pelaamaan jo lauantaina. Napolille tämä voi olla hyvä hetki kohdata Lazio, joka on voittanut vain yhden neljästä viime ottelustaan kaikki kilpailut mukaanlukien. Toisaalta se voitto tuli Juventuksesta. Lazion kotikerroin on harvoin niinkin korkea kuin 2,80, ja siihen on syynsä - Lazio ei menetä paljoa pisteitä Stadio Olimpicolla. Pelit kotijoukkueelle.

Sunnuntai

Parma 1.85, tasapeli 3.4, Genoa 4.5

Vuosi 2013 on ollut Parmalle hankala. Joukkue on voittanut vain kerran, silloinkin kotona umpisurkean vierasjoukkue Palermon. Ykkösmaalivahti Antonio Mirante loukkasi polvensa ja on sivussa. Genoa on viettänyt suurimman osan kaudestaan sarjan häntäpäässä, mutta Davide Ballardinin tultua valmentajaksi viime kuun lopussa joukkue on pelannut tasan Juventusta vastaan ja voittanut Lazion. Jos etsit yllätyksiä, tässä voi olla sellainen.

Atalanta 2.25, tasapeli 3.2, Catania 3.25

Atalanta voitti viimeksi vieraissa yhden sisilialaisjoukkueen ja kohtaa nyt kotonaan toisen. Catania on tosin naapuriaan Palermoa parempi joukkue. Se on voittanut myös kaksi neljästä viime vierasottelustaan, mutta Catania on silti vieraissa aivan eri joukkue kuin kotona. Se on jäänyt maaleitta viisi kertaa 11 vierasottelussaan. Kotijoukkueen nollapelikerroin on 2,65.

Bologna 1.85, tasapeli 3.5, AC Siena 4.25

Siena on voittanut kolmesta viime ottelustaan kaksi ja noussut pois sarjan hänniltä ensi kertaa sitten joulukuun alun. Uudet hankinnat Francesco della Rocca ja Innocent Emeghara ovat herättäneet joukkueen. Kaksikko oli avainasemassa viime viikon 3-1-voitossa Interistä. Bolognakin on kuitenkin parantanut otteitaan. Lyön rahani yli 2,5 maalille kertoimella 2,15. Overilla olisi tehty rahaa kuudesti Bolognan seitsemässä viime liigaottelussa.

Cagliari 4.5, tasapeli 3.65, AC Milan 1.75

Olette saattaneet kuulla tämän ennenkin: kirjoitushetkellä ei ole täysin varmaa, missä ottelu edes pelataan tai pelataanko se. Paikallisviranomaiset totesivat jälleen sardinialaisseuran uuden IS Arenas -stadionin käyttökelvottomaksi. Näillä näkymin ottelu pelataan Torinossa. Vedonlyöntirintamalla passaan tämän kohteen kokonaan.

Palermo 1.55, tasapeli 3.85, Pescara 6.25

Palermo-presidentti Maurizio Zamparini toi seuraan vasta kauden kolmannen valmentajan. Tällä viikolla Zamparinin auto koki kovia kaupungilla fanien käsittelyssä, kun Gian Piero Gasperini ja urheilujohtaja Pietro Lo Monaco saivat kenkään. Zamparini sanoi, ettei hän ole huolissaan putoamisesta, vaan uskoo joukkueensa tulevan seuraavalla kaudella takaisin, jos putoaminen sattuu kohdalle. Ei kaikkein paras motivointipuhe joukkueelle, faneille ja uudelle valmentajalle Alberto Malesanille.

Palermo on parempi joukkue kotonaan kuin vieraissa eikä Malesani ole ainoa uusi naama kaupungissa, kiitos vilkkaan siirtoikkunan. Kotikerroin on kuitenkin liian alhainen, kun kyse on kuitenkin joukkueesta, joka on sarjassa viimeisenä voitettuaan kolme ottelua koko kaudella. Tasapelikerroin 3,85 miellyttää enemmän.

Sampdoria 3.4, tasapeli 3.25, AS Roma 2.15

Myös Roman puikoissa on uusi mies. Seuran taktiikkavalmentaja Aurelio Andreazzoli korvasi Zdenek Zemanin tämän saatua potkut viime viikolla. Lähtökohtaisesti Roman pelin pitäisi parantua joukkueen laatu huomioiden. Kerroin on kuitenkin liian alhainen joukkueelle, joka ei ole voittanut liigassa tämän vuoden puolella. Lapulle kotivoitto.

Udinese 1.95, tasapeli 3.35, Torino 4.0

Udinesen on pyrittävä unohtamaan viime viikko, jolloin siltä vietiin Milan-ottelussa piste erotuomari Paolo Valerin skandaalimaisen rangaistuspotkupäätöksen takia. Torino on hyvässä vireessä eikä se ole hävinnyt vielä tämän vuoden puolella. Lisäbuustia tuo Angelo Ogbonnan todennäköinen paluu, vaikka pelaaja aloittaneekin penkillä. Tasapelikerroin on hyvä valinta.

Inter 1.55, tasapeli 3.8, Chievo 6.5

Näiden joukkueiden kohtaamisissa San Sirolla on yleensä vain yksi voittaja. Inter on voittanut kuusi viime kotikamppailuaan Chievoa vastaan eikä ole edes päästänyt maalia neljällä viime kerralla. Tilastoa tasapainottaa kuitenkin se, että Inter on voittanut vain yhden seitsemästä viime ottelustaan. Chievon kerroin tuplamahdollisuuskohteessa on 2,40.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä.