Serie A: Milan pitää Juventuksen pihdeissään


Inter 2.0, tasapeli 3.3, Parma 3.9

Interin omistaja Massimo Moratti sanoi, ettei hänellä "ole muuta vaihtoehtoa" kuin tukea valmentaja Andrea Stramaccionia, vaikka sinimustien peli on aivan hajalla. Keskiviikon Roma-tappio varmisti senkin, ettei Inter voi lieventää liigaluisunsa (neljässä kuukaudessa toiselta sijalta seitsemänneksi) aiheuttamaa tuskaa Italian cupin finaalissa. Moratti uskoo, että Stramaccioni on vain saanut huonot kortit käteensä. Interiltä puuttuu loukkaantumisten takia 13 ykkösjoukkueen pelaajaa. Viimeisimpänä Fredy Guarin ontui pois perjantain harjoituksista. Parma taas on voittanut vain kaksi vierasottelua koko kaudella. Peleihin alle 2,5 maalia, kerroin 1,85.

Bologna 2.2, tasapeli 2.95, Sampdoria 3.75

Kyyniset italialaiset väläyttelevät ties mitä salaliittoteorioita tähän aikaan vuodesta. Sampdoria on yhdeksän ja Bologna kymmenen pistettä putoamisviivan yläpuolella, joten kumpikin voi kokea olevansa turvassa. Matemaattiset putoamissaumat ovat silti olemassa. Kumpikin joukkue voi lähestyä peliä sillä ajatuksella, että on parempi ottaa piste kuin hakea voittoa riskillä. Tasapelikerroin on melko mukava.

Catania 2.25, the draw 3.2, Palermo 3.3

Sen sijaan Sisilian derbyssä ei todellakaan riisuta aseita. Palermo pelaa sarjapaikastaan ja Catania jahtaa paikkaa Eurooppa-liigassa. Näitä pelejä ei muutenkaan oteta koskaan kevyesti. "Olemme odottaneet tätä peliä kuusi kuukautta", sanoi Catanian general manager Sergio Gasparin.

Palermon kapteeni Fabrizio Miccoli on jälleen sivussa. Toisen hyökkääjä Abel Hernandezin pitäisi pelata ainakin osa ottelusta, mutta on epäselvää, onko hän avauksen kunnossa. Kotikerroin houkuttelee, mutta Josip Ilicic on tehnyt Palermolle maalin kolmessa pelissä putkeen. Kertoimella 4,70 häntä kannattaa harkita maalintekijätilastoon sunnuntainakin.

Fiorentina 1.48, tasapeli 4.0, Torino 7.5

Fiorentinan Mestarien liiga -unelma elää yhä. Seura on tehnyt täyskäännöksen, sillä viime vuonna tähän aikaan Viola ei voinut olla edes varma sarjapaikastaan. Joukkueen pitäisi kukistaa Torino, joka on kadottanut aiemman, tiiviin puolustuspelinsä. Kotivoiton kerroin ei sellaisenaan ole kummoinen, mutta yhdistelmän jatkoksi se voi kelvata.

Napoli 1.48, tasapeli 4.0, Cagliari 7.5

Viime viikon vierastasapeli AC Milania vastaan piti huolen siitä, että Napoli on edelleen ykkössuosikki sijoittumaan toiseksi. Ero Rossoneriin pysyi neljässä pisteessä. Viikolla pakkaa kuitenkin hämmensi hyökkääjä Edinson Cavanin äiti Berta, joka kertoi torstaina uruguaylaiselle TV-kanavalle, että hänen poikansa haluaisi vaihtaa maisemaa kesällä.

Jos väite pitää paikkansa, Cavani haluaa takuulla jättää häntä palvovat fanit tyylillä. Bertakin totesi samaisessa haastattelussa, että hän ei usko minkään muun kaupungin ihmisten aiheuttavan Edinsonissa vastaavaa kiintymystä. Totuus kuitenkin on, että Cavani ei ole viime aikoina ollut terävimmillään ja Cagliari on hävinnyt 13 viime pelistään vain yhden. Paras pelivalinta on tasapeli.

AS Roma 1.15, tasapeli 7.25, Pescara 18.0

Roma varmisti cupin finaalipaikan, joten seura voi nyt täysillä jahdata viidettä sijaa ja paikkaa Eurooppa-liigassa. Pescara-ottelun jälkeen tavoitteen pitäisi olla lähempänä toteutumista. Pescara on paitsi sarjajumbona, myös kahdeksan ottelun tappioputkessa. Valitettavasti kertoimet ovat sen mukaiset, eikä hyviä valintoja oikein tahdo löytyä. Paras poiminta voi olla Erik Lamelan maalikerroin 2,05. Lamela on tehnyt Romalle 27 ottelussaan 14 maalia, joista useimmat Pescaraa paremmin puolustavia joukkueita vastaan.

AC Siena 2.2, tasapeli 3.1, Chievo 3.5

Viiden ottelun tappioton putki on nostanut Sienan putoamisviivan paremmalle puolelle ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Pahimmat kilpailijat, Genoa ja Palermo, ovat kaksi pistettä perässä. Sienalla on kuitenkin vielä matkaa kuiville. Jäljellä on vierailut muun muassa Roman, Napolin ja Catanian vieraaksi sekä kotiottelut Milania ja Fiorentinaa vastaan. Toisin sanoen tämä ottelu on Sienan loppukauden helpoin. Kotijoukkue tarvitsee voiton, ja uskon Sienan myös ottavan sen.

Juventus 1.75, tasapeli 3.6, AC Milan 4.85

Jotain joukkueiden välisestä piste-erosta sarjataulukossa kertoo se, että Juventuksen hallituksen jäsen Pavel Nedved sanoi toimittajille toivovansa, että Mario Balotelli olisi Milanin avauksessa. Balotelli kärsii parhaillaan kolmen ottelun pelikieltoa, jonka hän sai annettuaan "palautetta" maaliviivatuomarille taannoisen Fiorentina-tasapelin jälkeen. Balotelli valitti tuomiosta, ja päätös tuli perjantaina tämän tekstin kirjoitushetken jälkeen.

Nedvedin mukaan tämänkaltaiset ottelut menettävät paljon, kun isoimmat tähdet ovat sivussa. Sitä mieltä on kuitenkin ihmeellisen helppo olla, kun oman joukkueen kaula sarjakärjessä on 11 pisteen pituinen. Kolmantena olevaan Milaniin eroa onkin jo 15 pinnaa. Ottelusta tulee vaikea Juvelle, jonka riveistä todennäköisesti puuttuu Giorgio Chiellini. Milan ei ole hävinnyt 14 otteluun. Kokeillaan tasapeliä vetoihin.

Kertoimet ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!