Serie A: Milan voittaa Interin Milanon derbyssä


Bologna 2.05, tasapeli 3.25, Genoa 3.65

Stefano Pioli ei välttämättä pääse joulupöytään Bolognassa. Joukkue on sarjassa sijalla 19. Se on myös kuuden ottelun voitottomassa putkessa, jonka aikana se on tehnyt kolme osumaa. Ellei Genoa-ottelusta tule hyvää tulosta, Pioli voi hyvinkin saada monoa joulun alkajaisiksi.

Genoan tahti on hyytynyt viime aikoina, sillä neljästä viime ottelusta on tullut vain kolme pistettä. Vierasjoukkue on kuitenkin parempi ryhmä ja saa vedon tuplamahdollisuuskohteessa (1,72).

Atalanta 8.5, tasapeli 4.3, Juventus 1.4

Juventus sai uuden pelaajan, ikään kuin Antonio Contella ei olisi tarpeeksi pelinappuloita käytössään. Simone Pepe teki ensiesiintymisensä yli vuoden tauon jälkeen. Loukkaantumiset olivat päättää keskikenttäpelaajan uran, mutta keskiviikkona Pepe tuli loppuhetkillä kentälle, kun Juventus voitti Italian cupissa Avellinon. Esiintyminen oli Pepen ensimmäinen 396 päivään.

Niin pitkän poissaolon jälkeen Pepen kanssa ei kiirehditä, mutta mies saattaa tulla mukaan penkiltä myös Atalantan vieraana. Conten on helppo tuoda Pepe mukaan ryhmään, jos Juventus dominoi tätä ottelua tavalliseen tapaansa. Bianconeri on voittanut kahdeksan viime liigaotteluaan päästämättä maaliakaan. Uskotaan putken jatkumiseen kertoimella 2,14.

AS Roma 1.22, tasapeli 6.1, Catania 12.0

Roma jäi maanantaina jälleen tasapeliin Milanin vieraana, mutta asiat eivät ole niin huonosti kuin ne voisivat olla. Avauksen toppari Leandro Castan linkkasi pois kentältä juuri ennen taukoa Milan-ottelussa. Giallorossi pelkäsi menettävänsä Castanin pitkäksi aikaa. Ei välttämättä ole sattumaa, että samassa ottelussa Roma päästi ensimmäistä kertaa tällä kaudella enemmän kuin yhden maalin.

San Siron tasapelistä huolimatta Roman peli on parantunut kahdella viime kierroksella. Catania taas on paitsi hävinnyt kaikki kahdeksan vierasotteluaan, myös päästänyt 21 maalia näissä kamppailuissa. Peleihin Roma -1 (1,75).

Sampdoria 2.45, tasapeli 3.1, Parma 2.95

Maalijuhlaa ei ole syytä odottaa, sillä kummaltakin joukkueelta puuttuu hyökkäyksen avainmiehiä. Parman Antonio Cassano on pelikiellossa. Siirtohuhujen mukaan hänen pelinsä Parmassa saattavat muutenkin olla pelatut. Sampdorian riveistä puuttuu Manolo Gabbiadini. On toistaiseksi epävarmaa, onko kotijoukkueen paras maalintekijä Eder avauksen kunnossa. Harkintaan menee alle 1,5 maalia (2,95).

Sassuolo 4.0, tasapeli 3.55, Fiorentina 1.85

Juan Cuadrado on taas pelikiellossa, joten Fiorentinan maalintekopaineet lepäävät jälleen Giuseppe Rossin harteilla. Rossi on kuitenkin hoitanut työnsä hyvin tähän asti. 13 osumallaan Rossi johtaa maalipörssiä kolmen maalin erolla Carlos Teveziin. Rossi ei ainakaan kärsi siitä, että alapuolella Borja Valero tarjoilee tällaisia syöttöjä:

Sassuolon vieraana Rossilla on oikein hyvä mahdollisuus kaunistella lukemiaan. Kotijoukkue on päästänyt 35 maalia 16 ottelussaan. Rossin maalikerroin 2,45 on pelikelpoinen.

Torino 1.77, tasapeli 3.4, Chievo 4.7

Alessio Cerci ei ole tehnyt maalia puoleentoista kuukauteen, mutta Torino voittaa silti. Neljästä viime ottelustaan Torino on saanut 10 pistettä. Ciro Immobile ja Alexander Farnerud ovat astuneet esiin maalintekorintamalla: kumpikin on osunut kolmesti viidessä viime ottelussaan. Farnerud on nyt pelikiellossa ja keskikentän Omar El Kaddouri loukkaantunut, mutta uskon silti kotivoittoon.

Hellas Verona 2.75, tasapeli 3.1, Lazio 2.6

Lazio ei ole vieläkään voittanut yhtään vierasottelua tämän kauden Serie A:ssa. Tilastoon tuskin tulee muutosta Stadio Bentegodilla. Veronan ainoa pistemenetys kotona tuli yllättävässä derbytappiossa Chievolle. Kotivoitto.

Inter 2.65, tasapeli 3.2, AC Milan 2.65

Kauden ensimmäinen Derby della Madonnina voi jäädä näkemättä Interin äänekkäimmiltä faneilta. Nerazzurrin käskettiin sulkea Curva Nord tässä ottelussa, sillä Napoli-ottelussa katsomonosasta kantautui napolilaisia halventavia lauluja. Inter on valittanut päätöksestä. Kirjoitushetkellä lopullinen tuomio ei ole tiedossa, mutta jopa moni Milan-kannattaja on osoittanut tukensa vihatulle naapurilleen.

Niin tai näin, kentällä nähdään kaksi vaikeaa kautta pelaavaa joukkuetta. Hyvän alkukauden pelannut Inter on nyt neljän liigaottelun voitottomassa putkessa. Koko kauden kyntänyt Milan on voittanut kahdeksasta viime kamppailustaan vain yhden. Rossoneri pelasi kuitenkin maanantaina Romaa vastaan hyvin ja uhmasi tosissaan liigan ainoaa tappioitta etenevää joukkuetta. Suosin vierasvoittoa - olkoonkin, että kyse on lähinnä näppituntumasta.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso ottelut Bologna-Genoa ja Inter-AC Milan suorana täällä!