Serie A: Napoli ja Inter takovat maaleja


Chievo 2.2, tasapeli 3.15, Sampdoria 3.3

Valmentajanvaihdos teki ihmeitä kummallekin joukkueelle. Chievo on voittanut kaikki kolme otteluaan Eugenio Corinin palattua joukkueen peräsimeen. Sampdoria puolestaan on ottanut viisi pistettä yhdeksästä mahdollisesta palkattuaan Sinisa Mihajlovicin. Kumpikin joukkue on keskittynyt ensisijaisesti puolustuspelin tilkitsemiseen, joten maalijuhlia tuskin nähdään. Alle 2,5 maalin kerroin ei ole kovin erikoinen (1,50), mutta todennäköisesti tuottoisaksi pelivalinnaksi siitä on.

Fiorentina 1.4, tasapeli 4.4, Bologna 7.5

Fiorentina viimeisteli hienon lohkovaiheensa Eurooppa-liigassa kukistamalla Dnipron vieraissa 2-1. Lohkovoitto tuo hyvät asetelmat pudotuspelien arvontaan. Tällä viikolla tuli kuitenkin huonoja uutisia, kun lääkärit vahvistivat, että Mario Gómez ei toivu polvivammastaan ennen talvitaukoa.

Sarjassa 19:ntenä olevan Bolognan pitäisi silti kaatua keveästi. Vierasjoukkue on voittanut viimeksi lokakuussa. Luotetaan 12 Serie A -maalia 15 ottelussa tehneen Giuseppe Rossin onnistuvan maalinteossa (2,18).

Genoa 2.1, tasapeli 3.2, Atalanta 3.5

Kumpikin joukkue kärsi katkeran tappion viime viikonloppuna: kumpikin meni alussa johtoon, joutui alivoimalle ja hävisi lopulta 1-2. Genoa ja Atalanta hakevat hyvitystä häviöilleen, mutta kumpikin joukkue on varamiehinen. Avainpelaajia puuttuu loukkaantumisten ja pelikieltojen takia. Genoalta puuttuvat Thomas Manfredini, Daniele Portanova ja Juraj Kucka. Atalantalta ovat sivussa Guglielmo Stendardo, Mario Yepes, Cristian Raimondi ja Cristiano Del Grosso - joitakin mainitakseni.

Kotijoukkue on joka tapauksessa pelannut viime aikoina parempaa jalkapalloa. Sunnuntain tappio oli Genoalle vasta toinen sitten syyskuun. Kotivoitto.

Lazio 1.45, tasapeli 4.25, Livorno 6.75

Hiekka alkaa olla vähissä Lazio-luotsi Vladimir Petkovicin tiimalasissa. Aiemmin tässä kuussa kärsityn Napoli-tappion (2-4) jälkeen seuran omistaja Claudio Lotito vihjasi, että Petkovicilla on kolme ottelua aikaa kääntää kurssi. Näistä otteluista ensimmäinen päättyi 0-1-tappioon Torinon vieraana. Samanaikaisesti Petkovic on yhdistetty vahvasti Sveitsin maajoukkueeseen, jonka luotsi Ottmar Hitsfeld kaavailee lähtöä ensi kesän MM-kisojen jälkeen.

Kaiken tämän lopputulos on se, että valmistautuminen sunnuntain otteluun on ollut hankalaa. Livorno on heikko joukkue ja vielä heikompi vieraissa, mutta Lazion pelaajilla on ollut vain kolme päivää palautumisaikaa Trabzonspor-tasapelin jälkeen. Isäntien voitoton putki Serie A:ssa on kuuden ottelun mittainen. Tasapeliä kannattaa ainakin kertoimen puolesta harkita.

Parma 1.8, tasapeli 3.65, Cagliari 4.1

Joukkueiden saldo ennen keskinäistä kohtaamista on identtinen: neljä voittoa, kuusi tasapeliä ja viisi tappiota. Myös kummankin sairastuvalla on lähes identtinen tilanne. Parman avauskokoonpanon kolmesta keskikenttämiehestä sivussa on kaksi (Marco Parolo ja Walter Gargano). Cagliarilta puuttuu keskikentältä vain Daniele Conti, mutta vastapainoksi hyökkääjä Victor Ibarbo on myös sivussa.

Erityisesti kuusi maalia tehneen Parolon menetys on joukkueelleen kova isku. Vaikeiden loukkaantumistilanteiden takia turvaudun tässäkin tasapeliin.

Udinese 1.95, tasapeli 3.35, Torino 3.8

Udinesen Antonio Di Natale palaa Udinesen kokoonpanoon juuri sopivasti joulun alla. Di Natalen toipuminen loukkaantumisesta tulee todennäköisesti tarpeeseen, sillä Torino paukuttaa tällä hetkellä tukuttain maaleja. Alessio Cerci ja Ciro Immobile ovat latoneet yhteensä 14 osumaa tällä kaudella, ja maaleitta Torino on jäänyt vain kolmesti. Nekin nollat tulivat Juventusta (kahdesti) ja Napolia vastaan. Kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa antaa houkuttelevan kertoimen 2,02.

Juventus 1.15, tasapeli 7.0, Sassuolo 17.0

Mitä nyt? Se on suurin kysymys Juventuksen kohdalla. Kotimaassa Bianconeri on omassa luokassaan, mutta Mestarien liigasta tuli lähtö, sillä alkulohkon kuudesta ottelusta tuli vain yksi voitto. Valmentaja Antonio Conten jatkolla tämän kauden jälkeen spekuloidaan jo nyt. Conte on useammin kuin kerran korostanut, kuinka vaikea Euroopan parhaita joukkueita vastaan on kilpailla, kun Juventuksen budjetti on paljon pienempi kuin esimerkiksi Manchester Cityn tai Real Madridin.

Conte huomautti myös jo ennen kauden alkua, ettei kolmas peräkkäinen Scudetto olisi mikään pikkujuttu. Juve on pystynyt samaan viimeksi 1930-luvulla. Vanha Rouva ottanee taas yhden askeleen kohti tätä tavoitetta sunnuntaina, mutta mikään itsestäänselvyys se ei ole. Sassuolo on yltänyt jo tasapeliin niin Napolin kuin AS Romankin vieraana. Vieraiden paras maalintekijä Domenico Berardi on kuitenkin pelikiellossa, joten uskon kotijoukkueen pitävän nollan (1,60).

Napoli 1.9, tasapeli 3.5, Inter 3.8

Juventus ei ole ainoa joukkue, joka toipuu Mestarien liigasta putoamisesta. Monet Napolin pelaajat kyynelehtivät keskiviikkoiltana, kun edes joukkueen lohkovaiheesta keräämät 12 pistettä eivät riittäneet jatkopaikkaan.

Tilanne on kuitenkin nollattava nopeasti, sillä edessä on taas todella tärkeä ottelu. Inter on vain neljä pistettä Napolia perässä, ja sinimustat ovat hävinneet vain yhden liigaottelun tällä kaudella. Kummallakin joukkueella on ollut viime aikoina ongelmia puolustuspäässä. Viime kierroksella kummankin reppuun tehtiin kolme maalia. Peleihin yli 2,5 maalia kertoimella 1,75.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso ottelut Juventus-Sassuolo sekä Napoli-Inter suorana täällä!