Serie A: Napoli kukistaa AS Roman


Juventus 1.40, tasapeli 4.80, Fiorentina 8.00

Viisi kuukautta sitten Fiorentina yllätti Juventuksen, kun se nousi kotonaan kahden maalin tappioasemasta voittoon tekemällä neljä maalai 25 minuutissa. Viola on edelleen ainoa Juventuksen voittanut joukkue tämän kauden Serie A:ssa.

Tempun toistuminen näyttää epätodennäköiseltä. Ensinnäkin ottelu pelataan Juventus Stadiumilla, missä Juve ei ole menettänyt pistettäkään. Lisäksi Fiorentina ei pelaa samalla tasolla kuin edellisen kohtaamisen aikaan. Giuseppe Rossi on sivussa ja Mario Gómez etsii edelleen tuntumaansa polvivamman jäljiltä, joten tehojakaan ei ole löytynyt. Kotijoukkueen nollapelin kerroin 1,94 kelpaa.

Bologna 1.95, tasapeli 3.45, Sassuolo 4.00

Bologna on jäänyt maaleitta kolmessa viime ottelussaan ilman Alessandro Diamantia. Sassuolo puolestaan luottaa jälleen ex-valmentajaansa Eusebio Di Francescon, joka palasi puikkoihin sen jälkeen, kun Di Francescon seuraajaksi hankittu Alberto Malesani hävisi viisi ensimmäistä otteluaan seuran peräsimessä.

Molemmat Sassuolon vakioavauksen hyökkääjät, Domenico Berardi ja Simone Zaza, ovat sivussa, joten runsasmaalista peliä ei ole luvassa. Alle 1,5 maalin kerroin on 3,15.

Chievo 2.20 tasapeli 3.20, Genoa 3.60

Chievo jatkaa taistelua sarjapaikastaan. Joukkue on tasapisteissä 18:ntena olevan Livornon kanssa. Chievon on ehdottomasti parannettava kotiesityksiään. Se ei kuitenkaan ole helppoa, kun kaksi avauksen topparia (Dario Dainelli ja Bostjan Cesar) sekä yksi laitapuolustaja (Gennaro Sardo) ovat pelikiellossa. Poissaolojen takia harkitsen vierasvoittoa.

Inter 1.53, tasapeli 4.00, Torino 6.75

Hernanesin hankinta sekä Mauro Icardin nostaminen avauskokoonpanoon ovat tuoneet Interille nostetta. Tulokset eivät ole vielä vastanneet peliesityksiä. Torino puolestaan on hiipunut. Vielä hetki sitten näytti, että Torino voi napata Eurooppa-liigan paikan Interin nenän edestä. Nyt joukkue on kuitenkin pudonnut yhdeksänneksi voitettuaan viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Kumpikaan joukkue ei ole niin tehokas kuin potentiaali edellyttäisi. Interin 10 viime ottelusta vain kahdessa on tehty yli kaksi maalia. Alle 2,5 maalin kerroin on 2,10.

Lazio 1.65, tasapeli 3.65, Atalanta 6.00

Lazio näytti jo menettäneen otteensa, mutta sitten se otti upean vierasvoiton Fiorentinasta. Roomalaisseura voi odottaa sunnuntain ottelua luottavaisena, vaikka Stadio Olimpico lieneekin lähes tyhjä. Seuran fanit nimittäin protestoivat omistaja Claudio Lotitoa vastaan. Pelit kotijoukkueen nollapelin puolesta (1,98).

Parma 1.75, tasapeli 3.65, Hellas Verona 4.85

Parma pääsee yrittämään 14 ottelun tappiottoman putkensa venyttämistä täysin terveellä miehistöllä. Myös Veronan joukkue on lähes terve. Alejandro Gonzalez on ainoa merkittävä poissaolija. Hellas on kuitenkin pelannut jokseenkin epätasaisesti. Nyt sillä on allaan kauden ensimmäinen kahden vierasvoiton putki. Muuten joukkue on kuitenkin saanut kasaan vain kaksi pistettä tammikuun puolivälin jälkeen pelaamistaan kuudesta ottelusta.

Luca Toni on kuitenkin nyt mukana kokoonpanossa, ja motivaatiokin on kunnossa, sillä joukkueet kamppailevat europaikoista. Odotan Veronan laittavan kaiken peliin. 3,65-kertoiminen tasapeli on parempi vaihtoehto kuin kotivoitto.

Sampdoria 1.82, tasapeli 3.60, Livorno 4.50

Viime viikonlopun Napoli-tasapeli voi tuoda Livornolle lisää itseluottamusta. Toisaalta voi olla, että näin ei käy. Muista putoajaehdokkaista myös Chievo, Bologna ja Sassuolo ovat nimittäin yltäneet tällä kaudella samaan Napolia vastaan. Kylmä totuus on, että Napolilla on paha tapa kärsiä pistemenetyksiä liigan häntäpään ryhmiä vastaan.

Ja häntäpään ryhmä Livorno nimenomaan on - toisin kuin Sampdoria. Kotijoukkueen kehittymisestä Sinisa Mihajlovicin alaisuudessa saatiin jälleen todisteita, kun Sampdoria otti vakuuttavan vierasvoiton Torinosta hävittyään ensin AC Milanille ja AS Romalle. Kotivoitto.

Napoli 2.30, tasapeli 3.30, AS Roma 3.30

Olipa kerran aika, jolloin näitä joukkueita pidettiin Juventuksen haastajina mestaruustaistelussa. Nyt se on kaukainen unelma. Tämän ottelun alkaessa Roma on pelannut kaksi ottelua Juventusta vähemmän, mutta voi olla myös 14 pistettä Vanhaa Rouvaa perässä. Napoli olisi tässä skenaariossa jo 20 pistettä Juvea jäljessä.

Napoli-luotsi Rafael Benitez oli vain realisti todetessaan tällä viikolla, että hänen joukkueensa on ulkona mestaruustaistosta. Kakkossijan nappaaminen Roman nenän edestä kiinnostaa kuitenkin edelleen. Joukkueet kohtasivat Stadio San Paololla jo Italian cupin välierien toisessa osaottelussa, ja silloin Napoli voitti 3-0. Tällä kertaa tulos lienee tasaisempi. Maicon ja Daniele De Rossi ovat kuitenkin sivussa vieraiden ryhmästä, joten uskon nytkin kotivoittoon.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso ottelut suorana täällä!