Serie A: Napoli venyttää Parman tappioputkea


Lazio 1.77, tasapeli 3.50, Sampdoria 5.25

Valmentaja Sinisa Mihajlovic joutuu seuraamaan omiensa otteita katsomosta, kun Sampdoria kohtaa luotsin ex-seuran. Mihaljovic sai kahden ottelun toimitsijakiellon riitelystään neljännen erotuomarin kanssa viime viikon maalittomassa Fiorentina-tasapelissä.

Tästä huolimatta harkitsen peleihin Sampdoriaa tuplamahdollisuudella (kerroin 2,02). Lazio on pelannut todella epätasaisesti Edy Rejan alaisuudessa. Lisäksi roomalaisseuran johtavat ultra-ryhmät suunnittelevat jälleen ottelun boikotoimista protestina seuran omistaja Claudio Lotitoa vastaan. Biancocelestin kotietu ei taida tällä hetkellä olla kummoinen.

Atalanta 1.82, tasapeli 3.4, Sassuolo 4.5

Atalanta ei tyydy kuuden ottelun voittoputkeensa, vaan pyrkii tekemään seuraennätyksen ottamalla kotivoiton Sassuolosta. Bergamolaisten mahdollisuuksia on pidettävä hyvinä. Sassuolo on sarjassa sijalla 19 ja kolmen ottelun tappioputkessa. Vieraiden ainoa hyvä uutinen on se, että Atalantalta puuttuu muutama avauskokoonpanon pelaaja, heidän joukossaan toppari Guglielmo Stendardo, vasen pakki Davide Brivio ja mahdollisesti hyökkääjä Maxi Moralez. Tästäkin huolimatta kotijoukkue voittaa (1,82).

Cagliari 6.25, tasapeli 3.60, AS Roma 1.65

Romalla on pitkästä aikaa todellinen mahdollisuus luoda painetta sarjakärki Juventukselle. Voitolla Cagliarista Giallorossi nousisi ainakin väliaikaisesti viiden pisteen päähän Juvesta, joka pelaa oman ottelunsa vasta maanantaina.

Paperilla Rudi Garcian suojattien pitäisi hoitaa homma, mutta käytännössä hyvänolontunteeseen ei ole varaa. Cagliari on voittanut kolme viidestä edellisestä kotipelistään, ja Romasta poiketen se ei pelannut viikolla. Peleihin yli 2,5 maalia (2,12).

Catania 2.60, tasapeli 3.20, Torino 2.85

Catanian aika on lopussa. Joukkue on sarjassa viimeisenä, ja putoamisviiva on kuuden pisteen päässä. Kierroksia on jäljellä vain seitsemän. Mikään ei viittaa siihen, että sisilialaiset selviäisivät. Catania on ottanut vain pisteen seitsemästä viime ottelustaan.

Torinonkin meno on hidastunut viimeisen puolentoista kuukauden aikana, ja joukkue on pudonnut pois Eurooppa-liigaan oikeuttavilta sijoilta. Torino on kuitenkin paljon parempi joukkue, ja kaiken lisäksi Ciro Immobile on sovittanut pelikieltonsa. Mielestäni Torinon ei pitäisi olla kertoimissa altavastaaja, joten peleihin vierasvoitto.

Fiorentina 1.72, tasapeli 3.50, Udinese 5.75

Tällä hetkellä Udinesesta on vaikea puhua mainitsematta Simone Scuffetia. 17-vuotias maalivahti on pitänyt kuudesti nollan 10 ensimmäisessä ammattilaisottelussaan. Vastaavasti Fiorentinan tekemisistä on vaikea puhua ilman, että puhe kääntyy Violan hyökkäyspelin kangerteluun. Giuseppe Rossin ja Mario Gomezin loukkaantumiset ovat syöneet joukkueen tehot. Fiorentina on tehnyt neljässä viime ottelussaan vain yhden maalin.

Näin ollen loogisin lähtökohta sunnuntaille on vähämaalinen ottelu. Alle 2,5 maalin kerroin 1,85 on harkinnan arvoinen.

Parma 3.10, tasapeli 3.30, Napoli 2.40

Parman 17 ottelun tappioton putki on kahdessa viikossa vaihtunut kolmen häviön sarjaan. On päivänselvää, että jos Parma saisi valita sunnuntain vastustajansa, valinta ei kohdistuisi sarjakolmoseen.

Parma kuitenkin voitti Napolin aiemmin tällä kaudella, kun se yllätti Partenopein vieraskentällä 1-0. Gabriel Paletta ja Alessandro Lucarelli ovat kuitenkin sivussa puolustuksesta, joten nyt Parman nollapeliin on vaikea uskoa. Vierasvoiton kerroin on 2,40.