Serie A: Napoli voittoon Fiorentinasta


Cagliari – Genoa

Naapurinsa Sampdorian varjoon jäänyt Genoa ansaitsisi enemmän tunnustusta. 10 ottelun jälkeen joukkue on jaetulla viidennellä sijalla. Maalivahti Mattia Perinin erinomaiset esitykset luovat hyvän pohjan. Lisäksi hyökkääjät Alessandro Matri ja Mauricio Pinilla viimeistelevät tehokkaasti.

Genoa oli Serie A:n ainoa joukkue, joka otti täydet pisteet viime viikon kolmesta ottelustaan. Selvästi huonommin kautensa aloittanutta Cagliaria vastaan lipsumiseen ei kuitenkaan ole varaa. Cagliari on antanut viime viikkoina viitteitä siitä, että siitä on kehittymässä Zdenek Zemanin alaisuudessa vaarallinen joukkue. Neljäs peräkkäinen voitto on Genoalta paljon pyydetty, mutta kerroinkin on kiinnostava. Joukkue ei ole vielä hävinnyt vieraissa.

Vierasvoitto, 3,10.

Chievo – Cesena

Sarjaa on jäljellä 28 kierrosta, mutta Chievo-puolustaja Dainelli kutsui jo tätä ottelua elintärkeäksi. Kumpikin joukkue kuului kauden alla suurimpiin putoajasuosikkeihin, eikä kummankaan nousu jumbokolmikosta ole helppo homma.

Ongelmat alkavat hyökkäyspäästä. Chievo on tehnyt vain kuusi ja Cesena seitsemän maalia. Ehkä Cesenan ykkösmaalivahti Nicola Lealin pelikielto ratkaisee ottelun. Tai sitten ei.

0-0, 7,50.

Empoli – Lazio

"Lazion salaisuus on se, että meillä ei ole tähtiä. Sen sijaan teemme töitä yhdessä ja yritämme olla joka päivä hieman parempia", julisti hyökkääjä Filip Djordjevic tällä viikolla. Tällaisia heimojulistuksia pelaajilta kuullaan jatkuvasti, mutta Lazion kohdalla mukana on totuuttakin. Biancocelesti todellakin parantaa otteitaan jatkuvasti. Kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan Lazio nappasi vain kolme pistettä, mutta sen jälkeisistä kuudesta ottelusta mukaan on tarttunut 16 pinnaa.

Visiitti Empoliin tuskin herättää pelkoa roomalaisissa. Ainoa kysymys koskee sitä, aloittaako piikissä Djordjevic vai Miroslav Klose. Empoli on päästänyt tällä kaudella jo 18 maalia.

Lazio -1, 4,10.

Juventus – Parma

Yhtäkkiä kaikki on taas hyvin Juventuksen leirissä. Kotivoitto Olympiakosista riitti rauhoittamaan kannattajat, jotka ehtivät jälleen pelätä sulamista Mestarien liigassa. Ottelu itsessään oli tosin kaukana helposta.

Massimiliano Allegri peluutti ottelussa ensimmäisen kerran neljän miehen puolustuslinjaa. Hänen odotetaan jatkavan samalla ryhmityksellä myös Serie A:ssa. Hän saattaa jopa yrittää runnoa niin Carlos TevezinAlvaro Moratan kuin Fernando Llorentenkin samaan 4-3-1-2-ryhmitykseen Parmaa vastaan. Sarjassa sijalla 19 olevaa vastustajaa vastaan kokeiluihin on varaa.

Juventus -1, 1,75.

Palermo – Udinese

Antonio Di Natale tavoittelee Stadio Renzo Barberalla 200. Serie A -maaliaan uransa 400. Serie A -ottelussa. Viime aikojen esitysten perusteella hänellä on kaikki mahdollisuudet rajapyykin rikkomiseen. Udinese-kärki on tehnyt neljä maalia kuuteen viime otteluun.

Udinesen vauhti on silti hiipunut, sillä joukkue on hävinnyt kolme neljästä edellisestä pelistään. Samalla ajanjaksolla Palermo on napannut yhdeksän pistettä ja hävinnyt vain vieraskentällä Juventukselle. Kotijoukkue pääsee otteluun paremmista lähtökohdista.

Kotivoitto, 2,25.

Fiorentina – Napoli

Napoli-luotsi Rafael Benitez antoi joukkueensa parantuneesta iskukyvystä tunnustusta joukkueen harjoituskeskukseen avatulle uudelle aamiasravintolalle. Benitezin mukaan joukkue on tiivistynyt, kun se viettää aikaa yhdessä kentän ulkopuolella. Kenties vielä tärkeämpi tekijä on Gonzalo Higuainin maalijyvän löytyminen. Higuain on tehnyt viisi maalia viikon sisään ja näyttää jättäneen alkukauden vaikeudet taakseen.

Fiorentina maksaisi todennäköisesti mitä tahansa Higuainin tasoisesta hyökkääjästä. Mario Gomez palasi kentälle torstain Eurooppa-liigan ottelussa PAOKia vastaan. Saksalainen oli kuitenkin alavireinen jo ennen viimeisintä loukkaantumistaan. Kautta on mennyt kaksi kuukautta, eikä kukaan ole noussut pitkäaikaisloukkaantuneen Giuseppe Rossin tai askelmerkkejään etsivän Gomezin paikkaajaksi.

Vierasvoitto, 2,80.

Inter – Hellas Verona

Inter pelasi torstaina St. Etienneä vastaan yhden parhaista otteluistaan pitkään aikaan, mutta Nemanja Vidic teki jälleen pahan virheen ja lahjoitti ranskalaisille loppuhetkillä tasoituksen. Serbialainen ei tunnu tällä hetkellä tekevän mitään oikein. Italialaiset kutsuvat tilannetta termillä "un tunnel" - selvää ulospääsyä ei ole, Maticin on vain jatkettava eteenpäin ja toivottava tilanteen paranemista.

Veronaa vastaan Interin pitäisi kuitenkin olla luottavainen. Nerazzurri on voittanut joukkueiden kuusi peräkkäistä kohtaamista. Verona on yleensäkään voittanut vain kerran sitten syyskuun puolivälin. Nyky-Inter ei kuitenkaan herätä minkäänlaista luottamusta.

Tasapeli, 4,40.

AS Roma – Torino

Onko Roma vaikeuksissa? Joukkue on voittanut vain kaksi kahdeksasta edellisestä ottelustaan kaikissa kilpailuissa. Jaksoon mahtuvat tosin vierasottelut Bayern Müncheniä, Juventusta, Napolia ja Manchester Cityä vastaan sekä katastrofaalinen Bayern-kotipeli.

Valmentaja Rudi Garcia yritti rauhoitella mielialaa tällä viikolla. Hänen mukaansa voitto Torinosta nostaisi Roman hyviin asetelmiin, ja maajoukkuetauon jälkeen sairastuvalta tulee apuja. Samalla pitäisi toki välttää uudet loukkaantumiset.

AS Roma voittaa päästämättä maaliakaan, 2,25.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso ottelut suorana täällä!