Serie A: odotettu kärkikamppailu päättyy tasan


Chievo 2.3, tasapeli 3.1, Cagliari 3.2

Serie A:n vuosi 2014 alkaa Stadio Bentegodilla.

Chievo tarvitsee nopean paluun voittojen tielle, sillä seuran vuosi 2013 päättyi kahteen tappioon. Cagliarin kannattajat puolestaan lienevät huolestuneempia taustoilla kuin kentällä tapahtuvista asioista. Omistaja Massimo Cellino ilmoitti ennen talvitaukoa laittavansa joukkueensa parhaimmiston - toppari Davide Astori ja keskikenttäpelaaja Radja Nainggolan mukaanlukien - välittömästi myyntiin.

Kumpikin on kuitenkin ainakin toistaiseksi mukana, ja Diego Lopezin alaisuudessa Cagliari on jostain syystä aina reagoinut hyvin vaikeisiin aikoihin. Mielestäni tasapelin kerroin on hyvä. Chievon kuherruskuukausi uusvanhan valmentaja Eugenio Corinin alaisuudessa näyttää olevan ohi.

Fiorentina 1.3, tasapeli 5.25, Livorno 9.0

Fiorentinan Mario Gomezin poissaolo näyttää jatkuvan. Saksalaishyökkääjä kertoi medialle, ettei häntä missään tapauksessa nähdä Toscanan derbyssä. Violan pitäisi tälläkin kertaa pärjätä oikein hyvin ilman Gomeziakin.

Livorno on sarjassa sijalla 19, ja puolustuksesta puuttuu tärkeä Emerson. Harkintaan Fiorentina -1 kertoimella 3,05.

Juventus 1.62, tasapeli 3.8, AS Roma 5.25

Ottelua on Italiassa kuvailtu finaaliksi, ottelupalloksi tai mestaruusotteluksi.

Serie A ei ole vielä edes puolivälissä, mutta useimmat seuraajat ovat sitä mieltä, että kahden kärkijoukkueen sunnuntainen kohtaaminen voi osoittautua ratkaisevaksi. Yhdeksän ottelun voittoputkessa seilaava Juventus repii kaulansa kahdeksaan pisteeseen, jos se voittaa Roman.

Giallorossi ei ole kuitenkaan hävinnyt vielä tällä kaudella. Se on voittanut esimerkiksi Napolin, Fiorentinan ja Interin. Romalla ei myöskään ole merkittäviä loukkaantumishuolia. Kaikki kuusi hyökkääjää ovat käytettävissä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Myös Juventus on täysin terve, sillä Andrea Pirlo on kuntoutunut täysin polvivammastaan. Carlos Tevezin kerrotaan olevan hyvässä kunnossa, vaikka hän palasi myöhässä Argentiinasta. Viivästys johtui Tevezin raskaana olevasta vaimosta, jolla oli terveysongelma.

Kumpikin joukkue tavoittelee voittoa, mutta huippuryhmät saattavat päätyä tasapeliin. Tartun pistejaon kertoimeen.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä!