Serie A: Pjanicin poissaolo tasoittaa puntteja Rooman derbyssä


Torino-Inter

Inter palasi sarjan jaetulle kärkipaikalle voittamalla AS Roman. Nerazzurri menestyy, vaikka se ei ole voittanut yhtääkään ottelua suuremmalla kuin maalin erolla. Joukkueen seitsemästä voitosta kuusi on tullut 1-0-lukemin.

Torinon hyökkäys on niin vaarallinen, että Inter-maalin pysyminen puhtaana sunnuntainakin olisi yllätys. Granata on tehnyt viidessä kotiottelussaan 11 maalia, ja joukkueen kärkinimet Fabio Quagliarella ja Daniele Baselli ovat hyvässä iskussa. Toisaalta Inter on sarjan paras vierasjoukkue, joka matkustaa Torinoon suosikkina.

Tulosveikkaus: 1-2, 11,50

Empoli-Juventus

Juventus FC v Torino FC - Serie A : News Photo

Juan Cuadradon loppuhetkien voittomaalia Torinon verkkoon olisi helppo pitää Juventuksen kauden käännekohtana. Pelillisesti Bianconerin on kuitenkin pystyttävä parempaan ennen kuin kelkan kääntymisestä voidaan puhua. Stephan Lichsteinerin paluu sairastuvalta tuli tarpeeseen ja Paul Pogba on parantanut otteitaan, mutta hyökkäykseen Massimiliano Allegri ei ole löytänyt oikeaa kombinaatiota.

Kertoimet alkavat kuitenkin huomioida Juventuksen alkukauden vaikeudet, ja vierasvoitto Empolista alkaa olla pelattavissa. Empoli on hävinnyt kotonaan tämän kauden aikana Atalantalle, Chievolle ja Italian Cupissa Vicenzalle.

Vierasvoitto, 1,70

Frosinone-Genoa

Frosinone on voittanut kolme edellistä kotiotteluaan, Genoa on raapinut kasaan vain kaksi pistettä kuudesta vierasottelusta. Materiaaliltaan Genoa on vahvempi, mutta kuntopuntarin perusteella kotikerroin on melkoisen antelias.

Kotivoitto, 3,50

Palermo-Chievo

Ottelusta piti tulla veljesten kohtaaminen. Palermon keskikenttäpelaaja Luca Rigonin oli määrä iskeä yhteen Chievossa pelaavan Nicolan kanssa. Luca sai kuitenkin kyynärpäästä naamaan viikko sitten Empolia vastaan, ja murtunut poskiluu tietää poissaoloa sunnuntaina.

Palermolla olisi ollut käyttöä vanhemman Rigonin kaltaiselle pallorosvolle. Toisaalta Chievo joutuu otteluun ilman ykköshyökkääjäänsä Riccardo Meggiorinia. Kumpikaan joukkue ei ole pelannut järin vakuuttavasti. Viimeisen kuukauden aikana Palermo ja Chievo ovat iskeneet yhteensä viisi maalia.

Alle 1,5 maalia, 2,95

 AS Roma-Lazio

Roma saattaa lähteä Derby della Capitaleen ilman ainuttakaan roomalaista pelaajaa. Alessandro Florenzi loukkasi pohkeensa, kun Giallorossi voitti keskiviikkona Bayer Leverkusenin. Daniele De Rossin reisivamma puolestaan paheni samassa ottelussa, ja Francesco Totti on ollut viikkokausia sivussa. Florenzi tai De Rossi saattavat olla pelikunnossa, mutta asia ratkeaa vasta aivan ottelun alla.

Vielä kovempi isku Romalle on Inter-tappiossa ulos lentäneen Miralem Pjanicin pelikielto. Pjanic on joko tehnyt tai syöttänyt lähes puolet Roman tämän kauden liigamaaleista. Ilman häntä ottelun maaliodotusarvo laskee.

Alle 2,5 maalia, 2,12

Sassuolo-Carpi

US Citta di Palermo v Carpi FC - Serie A : News Photo

Carpin kannattajien toiveet toteutuivat tällä viikolla. Valmentaja Giuseppe Sannino sai kenkää, ja tilalle tuli Sanninon edeltäjä Fabrizio Castori. Carpi nousi Serie A:han juuri Castorin komennossa, mutta Castori ehti jo itse saada kenkää syyskuun lopussa. Tuolloin Carpi oli saanut kasaan kaksi pistettä viidestä ottelusta.

Sannino suoritti hieman paremmin. Carpi voitti ensimmäisen ottelunsa Sanninon komennossa, mutta viidestä seuraavasta kamppailusta irtosi vain yksi tasapelipiste. Castorin paluu voi piristää Carpia henkisellä puolella, mutta yli kaksi maalia per ottelu päästänyttä puolustusta ei tällä tilkitä.

Yli 2,5 maalia, 2,10.

Napoli-Udinese

Napoli otti torstaina jo kauden kolmannen 5-0-voittonsa, kun se höykytti FC Midtjyllandia Eurooppa-liigassa. Joukkue olisi myös sarjakärjessä, ellei Genoan maalivahti Mattia Perin olisi esittänyt huippuotteita viikko sitten.

Kaikki kilpailut mukaanlukien Partenopei on pitänyt maalinsa puhtaana yhdeksän kertaa 12 ottelussa. Näistä mittelöistä vain kaksi on päättynyt 0-0. Ilman Duvan Zapataa ja Antonio Di Natalea pelaavalla Udinesella ei ole eväitä Napolin horjuttamiseen.

Kotijoukkue voittaa päästämättä maaliakaan, 1,98

Sampdoria-Fiorentina

Fiorentina on sarjan jaetulla kärkipaikalla, ja torstain 2-0-voitto Lech Poznanista palautti myös eurojunan raiteilleen. Ei ihme, että Viola lähtee sunnuntain otteluun kertoimienkin valossa selvänä suosikkina, mutta aliarvioidaanko samalla Sampdoriaa? Blucerchiati ei nimittäin ole hävinnyt kotikentällään yhtään liigaottelua Walter Zengan alaisuudessa. Zengan valtakaudella Inter on joutunut tyytymään Marassilla tasapeliin, Roma poistui tyhjin käsin.

Kotivoitto (tasapeli ei vetoa), 2,95