Serie A: AS Roma saa hyvitystä Juventusta vastaan


Atalanta 5.75, tasapeli 3.90, AC Milan 1.62

Milan-omistaja Silvio Berlusconi kieltäytyi jälleen tällä viikolla antamasta tukeaan Clarence Seedorfille. Berlusconi totesi vain, että päävalmentajan asemasta päätetään kauden jälkeen. Hollantilaisluotsi tietää asemansa olevan hatara, mutta hän ei voi tehdä muuta kuin yrittää saada tulosta. Milan on voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan kuusi.

Voitoista viimeisin oli 1-0-derbyvoitto Interistä. Se irtosi 4-3-1-2-ryhmityksellä, joka on erityisesti Berlusconin suosiossa. Sunnuntaina luvassa on saman taktiikan toisinto ja vierasvoitto.

Bologna 2.00, tasapeli 3.50, Catania 3.85

Ottelu vaikuttaa olevan kummallekin viimeinen mahdollisuus. Vierasjoukkueen säilymismahdollisuudet elävät vain voitolla. Yhtä pykälää ylempänä 18:ntena olevalla Bolognalla on hieman enemmän pelivaraa, mutta myös kotijoukkue putoaa tänä viikonloppuna, jos se ei voita omaa otteluaan ja Chievo sekä Sassuolo voittavat omat pelinsä.

Isäntien kannalta onkin huono uutinen, että joukkue ei ole voittanut ketään sitten maaliskuun puolivälin. Voitoton putki on seitsemän ottelun pituinen. Catania taas on voittanut kolmesta viime ottelustaan kaksi. Viime viikonloppuna sisilialaiset tyrmäsivät kotikentällään AS Roman 4-1. Vieraissa Catania ei kuitenkaan ole voittanut yhtään peliä koko kaudella. Se on jäänyt matkapeleissä myös maaleitta seitsemän kertaa kahdeksalla viime yrittämällä. Peleihin alle 2,5 maalia kertoimella 1,85.

Cagliari 3.75, tasapeli 3.30, Chievo 2.10

Chievo näytti olevan hyvissä asemissa, kun se viime kuussa voitti Livornon 4-2. Sittemmin se on kuitenkin hävinnyt kolmesti ja pudonnut taas putoamistaistoon. Yksi tappioista tuli putoamiskilpailija Sassuololle. Kaksi kierrosta ennen loppua Chievo on yhden sijan verran putoamisviivan yläpuolella. Eroa alaspäin on yksi piste.

Chievoa puoltaa se, että sarjapaikkansa varmistaneella Cagliarilla ei juuri ole panosta. Siitä huolimatta sardinialaiset kukistivat kaksi viikkoa sitten motivoituneen Parman. Veikkaan ottelun päättyvän tasan, vaikka Chievo tarvitsisikin täyden pistepotin.

Livorno 4.50, tasapeli 3.80, Fiorentina 1.80

Livorno ei ole vielä matemaattisesti pudonnut, mutta se tarvitsisi pienen ihmeen pelastuakseen. Joukkue on sarjajumbona, ja putoamisviivan paremmalle puolelle on matkaa käytännössä kuusi pistettä, sillä Livorno häviää Chievolle keskinäisten otteluiden vertailussa. Livornon on voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja toivottava parasta.

On hyvin mahdollista, ettei Livorno selviä edes ensimmäisestä haasteesta. Fiorentinan nelossija ei ole vielä varma. Violalla on takanaan turhauttava viikko, sillä se hävisi ensin Italian Cupin finaalin Napolille ja sitten liigaottelun Sassuololle. Hyökkääjä Giuseppe Rossi palasi mukaan jälkimmäisessä ottelussa. Uskon Fiorentinaan yhden maalin takamatkaltakin (3,33).

Sampdoria 3.45, tasapeli 3.50, Napoli 2.10

Rafael Benitez voi pitää ensimmäistä Napoli-kautta menestyksekkäänä, sillä seura voitti Italian Cupin ja on varmistanut paikkansa Mestarien liigaan. Napolilla ei ole enää panosta, joten kahdessa viimeisessä ottelussa Benitez voi arvioida pelaajia jatkoa ajatellen. Sama pätee Sampdoriaan, joka on 12:ntena ja varmisti sarjapaikkansa kauan sitten.

Normaalisti veikkaisin näistä lähtökohdista maalirikasta ottelua. Napolin viime aikojen vieraspelit ovat kuitenkin olleet melko vähämaalisia. Vain yhdessä Napolin seitsemästä edellisestä matkapelistä on tehty yli kaksi maalia. Alle 2,5 maalin kerroin 2,16 on hyvähintainen.

Sassuolo 1.52, tasapeli 4.20, Genoa 6.75

Sassuolon suuri pako on viittä vaille valmis. Joukkue on ottanut 10 pistettä viidestä viime ottelustaan ja noussut putoamisviivan yläpuolelle. Voitto saattaisi varmistaa säilymisen, ja tämä ottelu on täysin voitettavissa. Genoa on saalistanut kuudesta viime pelistään vain kaksi pistettä, ja se joutuu Mapei-stadionille ilman Matuzalemia, Paolo De Ceglietä ja Stefano Sturaroa.

Hyvä peliehdokas on Sassuolon Domenico Berardin onnistuminen maalinteossa (2,12). 19-vuotiaan esitykset ovat ailahdelleet tänä vuonna, mutta Berardi on silti tehnyt 16 osumaa. Näistä neljä on syntynyt kahdessa viime ottelussa.

Torino 2.1, tasapeli 3.50, Parma 3.50

Tällä hetkellä kuudentena oleva Torino majailee Serie A:n viimeisellä Eurooppa-liigaan oikeuttavalla paikalla. Parma on kuitenkin vain pisteen päässä. Voitto saattaisi olla kummallekin joukkueelle ratkaiseva, mutta tasapeli olisi molemmille huono tulos. AC Milan, Hellas Verona ja Lazio ovat kaikki edelleen iskuetäisyydellä.

Torino on joukkueista paremmassa iskussa. Se on menettänyt vain kaksi pistettä kuudessa viime ottelussaan. Torino on kuitenkin päästänyt 14 maalia neljässä edellisessä ottelussaan Parmaa vastaan, ja edellinen voitto Parmasta on vuodelta 2002. Kummallekin kelvoton tasapeli tuntuu houkuttelevalta pelivaihtoehdolta.

AS Roma 2.40, tasapeli 3.40, Juventus 3.05

Mestaruustaisto on ohi, mutta Romalla on edelleen näytettävää. Amerikkalaisomistaja James Pallotta lentää paikalle tähän otteluun. Lisäksi ensi kauden kausikorttimyynti on lähtenyt mukavasti käyntiin. Giallorossi haluaa osoittaa, että se aikoo kuulua mestariehdokkaisiin myös jatkossa.

Mattia Destron ja Mehdi Benatian paluu kokoonpanoon osuu sopivaan saumaan, eikä loppuunmyydystä Stadio Olimpicostakaan ole haittaa. Roma otti jo Italian Cupissa kotivoiton Juventuksesta, ja uskon sen toistavan temppunsa.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso ottelut suorana täällä!