Serie A: AS Roma selvään kotivoittoon


AS Roma 1.35, tasapeli 4.5, Hellas Verona 9.0

Hyvästi Erik Lamela, tervetuloa Adem Ljajic. Roma-leirissä elettiin tällä viikolla tunteiden vuoristorataa, kun yksi erittäin potentiaalinen pelaaja lähti ja toinen tuli tilalle. Ljajicin kehitys ei ole yhtä pitkällä kuin Lamelan, mutta hän näytti joka tapauksessa viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla, mihin pystyy. Ljajic teki kauden viimeisen viiden kuukauden aikana 10 maalia Fiorentinalle.

Ljajic on todennäköisesti mukana sunnuntaina, mutta paikka avauskokoonpanossa olisi yllätys. Roma pärjäsi hyvin ilman Ljajicia tai Lamelaa, kun se voitti viime viikolla vieraissa Livornon. Tälläkin kertoimella kotivoitto on ilmiselvä valinta.

AC Milan 1.42, tasapeli 4.3, Cagliari 8.0

Adriano Galliani ei kuuntele fanien toiveita pelaajahankinnoista. Mestarien liigan PSV Eindhoven -ottelun aikana keskiviikkona San Sirolla oli banderolli, jossa luki "(Alessandro) Matri: Ei kiitos!". Päivää myöhemmän Galliani hankki juuri kyseisen hyökkääjän Milaniin. Matri on aiemminkin pelannut Milan-luotsi Massimiliano Allegrin alaisuudessa. On pientä kohtalon ivaa, että tämä tapahtui sunnuntain vastustajan riveissä.

Marti saattaa olla mukana sunnuntaina, kun osa Rossonerin miehistöstä toipuu Mestarien liigan rasituksista. Oli Matri mukana tai ei, Milanin pitäisi voittaa. Peleihin Milanin taukojohto ja voitto puoliaika/lopputuloskohteesta kertoimella 2,10.

Atalanta 2.1, tasapeli 3.2, Torino 3.5

Atalanta-luotsi Stefano Colantuono puhui viisaita tällä viikolla. "Jos et tee maaleja, et voita jalkapallo-otteluita", valmentaja linjasi.

Pitää paikkansa, joskin on syytä huomauttaa, että Atalanta teki viime viikolla maalin Cagliaria vastaan ja hävisi silti. Itse asiassa Atalanta on kahdeksan ottelun voitottomassa putkessa viime kauden loppu mukaanlukien. Torino taas on voittanut vieraissa viimeksi tammikuussa. Tasapeli.

Bologna 2.25, tasapeli 3.2, Sampdoria 3.2

Kumpikin joukkue aloitti kautensa tappiolla, mikä tuskin yllätti kummasakaan leirissä. Bologna kohtasi viime kauden hopeamitalisti Napolin, Sampdoria mestari-Juventuksen.

Tämän viikonlopun ottelu on kaikin puolin tärkeämpi, sillä nämä joukkueet voivat päätyä putoamistaistoon. Sampdorian riveistä puuttuu puolustaja Paolo Castellini, sillä hän sai punaisen kortin Juvea vastaan. Bolognalla ei ole poissaoloja. Kotietu siivittää isännät voittoon.

Catania 2.95, tasapeli 3.25, Inter 2.35

Massimo Moratti sanoo edelleen, ettei hän ole vielä sopinut Interin myynnistä. Neuvottelut indonesialaisen liikemies Erik Thohirin kanssa ovat pitkällä, mutta Moratti painotti, ettei torstaina pidetty hallituksen kokous jäisi hänen viimeisekseen. "Neuvottelut Thohirin kanssa voivat ratketa mihin suuntaan tahansa. Kenties omistamme jatkossa Interin yhdessä", Moratti sanoi.

Niin tai näin, vaikuttaa siltä, että kaupat tehdään pian siirtoikkunan sulkeuduttua. Ensi viikolla on maajoukkuetauko, joten Catania-ottelu voi lähes varmasti olla Morattin viimeinen peli Interin ainoana omistajana. Jos vanhoja tuloksia katsotaan, luvassa voi olla mielenkiintoinen ottelu. Kahdeksasta edellisestä keskinäisestä ottelusta vain yhdessä on jääty alle 2,5 maalin rajan. Lyödään siis over-veto kertoimella 2,10.

Genoa 3.75, tasapeli 3.5, Fiorentina 1.95

Fiorentina hävisi torstaina Eurooppa-liigassa kotonaan Grasshopperille 0-1, mutta konttasi lohkovaiheeseen. Valmentaja Vincenzo Montella teki neljä muutosta avauskokoonpanoon verrattuna Sveitsissä pelattuun avausosaan. Kenties katseita oli jo suunnattu Genoa-otteluun. Viola saattaa olla hieman väsynyt, mutta Genoa on kehno joukkue, joka menetti kesällä parhaan maalintekijänsä. Vierasvoitto.

Sassuolo 2.0, tasapeli 3.3, Livorno 3.7

Serie B:stä nousseet Sassuolo ja Livorno aloittivat kautensa 0-2-tappioilla. Tutun vastustajan kohtaaminen antaa kummallekin itseluottamusta, mutta voittopaineet ovat kotijoukkueella.

Uusi hankinta Ezequiel Scheloto on vahvistus Sassuolon pelinrakenteluun. Hän tulee parantamaan tarjoilua kärki Simone Zazalle. Kotivoiton kerroin kelpaa.

Udinese 2.0, tasapeli 3.2, Parma 3.85

Serie A alkoi viime viikolla, mutta Udinesen kausi alkoi jo elokuun ensimmäisenä päivänä Eurooppa-liigan karsintaottelulla Široki Brijegiä vastaan. Kaksiosainen kohtaaminen päättyi Udinesen voittoon yhteismaalein 7-1, mutta sen jälkeen voittoja ei olekaan tullut. Slovan Liberec pudotti Udinesen Euroopasta ja Serie A:ssa kausi alkoi 1-2-vierastappiolla Laziolle.

Joukkueen pitäisi pärjätä paremmin. Aiempina vuosina seura on usein myynyt kerralla kolme tai useamman tähtipelaajan. Tällä kaudella ainoa merkittävä lähtijä oli toppari Mehdi Benatia. Antonio Di Natale ja Luis Muriel muodostavat yhden liigan vaarallisimmista kärkikaksikoista. Udinese on vahva kotijoukkue, ja odotan  sen voittavan tänä viikonloppuna. Vedonlyönnissä suosin kuitenkin yli 2,5 maalia kertoimella 2,10.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso otteluita suorana täällä!