Serie A: AS Roman superputki jatkuu


Livorno 2.7, tasapeli 3.1, Atalanta 2.65

Tämä tarina menee kategoriaan "vain Italiassa". Livorno joutui keskiviikkona pelaamaan ilman keskikenttäpelaajaansa Luca Siligardia. Tämä sai nimittäin pelikiellon kiroiltuaan raivoisasti kameroiden nähden. Pelaaja ei edes purkanut pahaa oloaan vastustajalle tai erotuomarille, vaan Siligardi sätti itseään tuhlattuaan maalintekopaikan.

Siligardi on tänään käytettävissä, kun Livorno yrittää katkaista seitsemän voitottoman ottelun putkeaan. Atalanta on ollut kehno vierailija, mutta sillä on allaan itseluottamusta nostava kotitasapeli Interiä vastaan. Tasapeli menee harkintaan.

Lazio 1.58, tasapeli 3.8, Genoa 5.75

Viime kaudella Hernanes oli Lazion ykkösase. Nyt hänen vaikutuksensa on lähes negatiivinen. "Profeetasta ongelmaksi", julisti La Repubblica -lehden otsikko tällä viikolla. Moni muu media leikitteli vastaavilla sanamuodoilla. Vladimir Petkovic on säätänyt taktiikkaansa usein, minkä seurauksena brassia on käytetty monissa eri rooleissa. Hernanes ei ole aina saanut pelata parhaalla paikallaan keskikentän keskustassa. Sen seurauksena miehen peliesitykset ovat heikentyneet merkittävästi.

Ailahtelusta huolimatta Lazio on ollut kotonaan tasaisen vahva. Viiden kotipelin pistepotti on 13 pinnaa. Lazion voittokerroin on alhainen, joten kerrointa voi nostaa lyömällä vetoa Lazion voitosta nollapelillä (2,40). Kaikki kilpailut mukaanlukien taivaansiniset ovat päästäneet vain kaksi maalia kuudessa kotiottelussaan.

Sampdoria 2.0, tasapeli 3.35, Sassuolo 3.65

Sampdoria-valmentaja Delio Rossin päätös kokeilla neljän miehen puolustuslinjaa Hellas Veronaa vastaan oli virhe. Kolmesta aiemmasta ottelustaan Sampdoria oli koonnut seitsemän pistettä. Uudella ryhmityksellä peli ei kuitenkaan sujunut, ja lopputuloksena oli ansaittu 0-2-tappio. Kotijoukkueen uskotaan palaavan 3-4-1-2-ryhmitykseen Sassuoloa vastaan. Isännät voivat lähteä otteluun luottavaisina. Sarjanousija on tehnyt vieraskentillä vain kaksi maalia tällä kaudella. Kotivoitto.

Udinese 2.6, tasapeli 3.3, Inter 2.6

Viime viikonloppuna Udinese kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa, keskiviikkona tuli ensimmäinen vierasvoitto. Udinesen peli on ikuisesti keskeneräistä. Perinteisen Udinese-kaavan mukaan tämänkin kauden ryhmä muovautuu joukkueeksi kauden kahden viimeisen kuukauden aikana. Sen jälkeen parhaat pelaajat myydään.

Myös Interillä on kasvukipuja Walter Mazzarrin alaisuudessa. Tuleva omistaja Erick Thohir on jo ilmoittanut vahvistavansa joukkuetta tammikuussa. Tähän otteluun harkitsisin vetoa yli 2,5 maalin puolesta (2,00). Kahdeksasta edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta seitsemässä on tehty vähintään kolme maalia.

Hellas Verona 2.05, tasapeli 3.4, Cagliari 3.5

Only three teams in Serie A are yet to drop points at home this season. Remarkably, Verona are among them. So far this season, Hellas have beaten Milan, Sassuolo, Livorno, Parma and Sampdoria at the Bentegodi. They are quite capable of extending that run against a Cagliari team that is still reeling from a 3-0 mauling by Bologna, and which will be without starting left-back Nicola Murru after he was sent off in that game.   

Torino 4.0, tasapeli 3.3, AS Roma 1.95

10 ottelua, 30 pistettä, maaliero 24-1. Roman alkukausi on ollut parempi kuin millään muulla joukkueella Serie A:ssa koskaan. Yksi voitto vielä, ja Roma yltää tasoihin Tottenhamin kaudella 1960-61 tekemän Englannin ennätyksen kanssa. Euroopan ennätykseen on kuitenkin matkaa: portugalilainen Benfica voitti 23 ensimmäistä otteluaan kaudella 1972-73.

Torinoon ei pidä silti suhtautua vähätellen. Joukkue on ollut Serie A:n vaikeimmin ennakoitavia tällä kaudella. Kahden viime viikon aikana se on pelannut värikkäät 3-3-tasapelit niin Interin kuin Livornonkin kanssa. Kotijoukkueella on eväät katkaista Roman seitsemän ottelun mittainen nollaputki, mutta uskon silti vierasvoittoon.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso Livorno-Atalanta suorana lähetyksenä täällä!