Serie A: Sampdoria jatkaa odotusten uhmaamista


Hellas Verona-Chievo

Ensimmäinen Veronan derby pelattiin joulukuussa 20 vuotta sitten. Chievo oli noussut ensimmäistä kertaa Serie B:hen, Hellas rakenteli uutta tulemista konkurssin jälkeen. Sittemmin kummallakin seuralla on ollut omat noususuhdanteensa. Tällä hetkellä molempien pelaaminen on vuoristorataa.

Chievo on sarjassa sijalla 17, mutta maanantain Inter-tappio oli sen ensimmäinen kuuteen otteluun. Hellas on neljä sijaa ja pistettä ylempänä 13:ntena, mutta viime sunnuntain Udinese-voitto katkaisi kahdeksan ottelun voitottoman putken. Luca Tonin vireen löytyminen on äärimmäisen tärkeää. Hyökkääjä on tehnyt neljä maalia seitsemässä viime ottelussaan. Tonin ja hänen Fiorentina-aikojensa joukkuekaveri Dario Dainellin yhteenotto tuo otteluun mielenkiintoista lisämaustetta.

Luca Toni tekee maalin, 2,65.

Atalanta-Palermo

Seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa oleva Palermo on kaikessa hiljaisuudessa kiivennyt sarjataulukon ylemmälle puoliskolle. Hyvä joulunalku ei silti ole lainkaan varma, sillä koko kaudelta plakkarissa on vain yksi vierasvoitto. Atalanta ei ole tasoltaan kummoinen joukkue, mutta se on hävinnyt kotonaan vain Fiorentinalle, Juventukselle ja AS Romalle. Palermo ei ole ihan näiden joukkueiden tasolla.

Tasapeli, 3,30.

Fiorentina-Empoli

Tässäkin ottelussa on pientä paikallislatausta. Stadionilta stadionille välimatkaa on vain hieman yli 30 kilometriä, mutta menestyksellä mitattuna ero on suurempi. Kahden Scudetton, kuuden Italian cup-mestaruuden ja yhden Cup-voittajien cupin valloittaja Fiorentina kuuluu Italian johtaviin seuroihin. Empolin kovin saavutus on Serie B:n voitto.

Seurat ovat harvoin kohdanneet samalla sarjatasolla. Tämä on vasta seitsemäs kerta, kun naapurukset kohtaavat Stadio Artemio Franchilla. Empoli on voittanut Violan vieraissa vain kerran, kaudella 1997-98. Toisintoon on vaikea uskoa, mutta tasapeli ei ole mahdottomuus. Empoli on viiden ottelun tappiottomassa putkessa, ja se nappasi hiljattain pisteen Napolin kotiluolasta.

Tasapeli, 4,20.

Sampdoria-Udinese

Olisi vain ymmärrettävää, jos Sampdoria-leirissä oltaisiin hieman ylimielisiä. Kauden alusta asti Sampdoria-mieliset ovat saaneet kuulla, että joukkue tulee putoamaan Mestarien liigaan oikeuttavilta paikoilta, ja että taso ei vain riittäisi Juventusta, AS Romaa, Napolia tai AC Milania vastaan. Kahden viime kuukauden aikana Blucerchiati on vienyt pisteitä jokaiselta edellämainitulta joukkueelta. Kohokohta oli viime viikonlopun 1-1-tasapeli Juventuksen kanssa.

Sampdoria on varteenotettava ehdokas kilpailussa sarjan kolmossijasta. Udinesen leirissä uskotaan myös mustavalkoisten olevan mukana siinä kisassa. Luvassa on silti kotivoitto, etenkin kun vieraiden Allan on pelikiellossa.

Kotivoitto, 1,82.

Torino-Genoa

Tappio AS Romalle päätti Genoan yhdeksän ottelun tappiottoman putken. Mattia Perinin ja Diego Perottin hankkimat pelikiellot saattavat kuitenkin olla kovempia iskuja. Maalivahti Perin on ollut avaintekijä joukkueensa menestyksessä, sillä hän on torjunut enemmän palloja kuin kukaan muu Serie A:ssa. Myös monipuolisen Perottin ansiot ovat kiistattomat. Argentiinalainen on pelannut kaikilla hyökkäyksen pelipaikoilla ja välillä jopa laitapakkina.

Ilman tätä kaksikkoa ottelusta tulee Genoalle paljon vaikeampi. Vierasmenestykset houkuttelevat silti vedonlyönnissä. Grifonen vierassaldo on sarjan toiseksi paras (4-3-0). Torino taas on voittanut kahdeksasta kotiottelustaan vain kaksi.

Tuplamahdollisuus X2, 1,78

Inter-Lazio

FBL-C3-INTER-PRESSER : News Photo

Vuoden viimeinen Serie A -ottelu pelataan San Sirolla. Roberto Mancini pyrkii päättämään Interin vuoden iloisissa merkeissä. Luotsilta kysyttiin tällä viikolla, miksi hän päätti palata seuraan. "En oikeastaan tiedä", Mancini vastasi hymyillen.

Voitto Laziosta saisi päätöksen tuntumaan varmasti paremmalta. Tavoite on realistinen. Laziolta puuttuu loukkaantunut Antonio Candreva, joka on ollut taivaansinisten kauden paras pelaaja. Myös Lucas Biglia ja Edson Braafheid ovat sivussa.

Kotivoitto, 2,15.

Lyö vetoa Serie A:sta ja katso ottelut suorana täällä!