Serie A: Sarjakärki Inter voittaa Lazion


LAUANTAI

Bologna-Empoli

Bologna oli neljä pistettä putoamisviivan alapuolella, kun Roberto Donadoni otti komennon lokakuun lopussa. Jos joukkue kaataa lauantaina Empolin, se saattaa lähteä talvitauolle jopa kymmenenneltä sijalta. Bolognan muutosta on vaikea uskoa todeksi. Kuudesta Donadonin alaisuudessa pelaamastaan ottelusta Bologna on voittanut neljä ja pelannut yhden tasan.

Empoli on kuitenkin koonnut samalla ajanjaksolla tismalleen saman pistemäärän ja pitänyt maalinsa puhtaana kolme ottelua putkeen. Kaupan päälle Bologna kärsii keskikenttäpelaaja Amadou Diawaran pelikiellosta.

Tasapeli, 3,20

SUNNUNTAI

Carpi-Juventus

Carpi yllätti keskiviikkona Italian cupissa Fiorentinan, mutta sunnuntaina edessä on julma palautus maanpinnalle. Juventus on voittanut kuusi liigaottelua peräkkäin, ja viikolla se lähetti Torinon lauluun cupista 4-0-voitolla. Vanha Rouva vaikuttaa lähes pysäyttämättömältä. Heikon alun jälkeen Juve on palannut mestaruustaisteluun. Surkea alkukausi toiminee hyvänä muistutuksena siitä, että lipsumiseen ei ole varaa.

Juventus (-1) voittaa, 2,14

Atalanta-Napoli

Jotain Napolin edesottamuksista Maurizio Sarrin alaisuudessa kertoo se, että kahta voitotonta liigaottelua pidetään jo notkahduksena. On sanomattakin selvää, että mitään todellista kriisiä ei ole. Napoli hävisi hurjaa nousua tekevälle Bolognalle ja jäi kotonaan tasapeliin ahkeraa (ja epätoivoista) AS Romaa vastaan. Välissä Napoli voitti Eurooppa-liigassa ja Italian cupissa sekä Legia Varsovan että Hellas Veronan kolmella maalilla.

Sarjassa kahdeksantena oleva Atalanta on kaukana heittopussista, mutta joukkue joutuu otteluun ilman useita avauskokoonpanon pelaajia. Tärkeimmät poissaolijat ovat Mauricio Pinilla ja Jasmin Kurtic. Eväät Serie A:n toiseksi parhaan puolustuksen murtamiseen ovat vähissä.

Napoli voittaa päästämättä maaliakaan, 2,80

Fiorentina-Chievo

Paulo Sousa peluutti vahvaa joukkuetta cup-tappiossa Carpille eikä peitellyt pettymystään lopputulokseen. Fiorentina-luotsi arvosteli pelaajiaan liian kepeästä suhtautumisesta otteluun. Osa pelaajista näytti kuitenkin myös väsymyksen merkkejä. Otteluruuhka näkyy henkisellä puolella jopa enemmän kuin fyysisessä jaksamisessa. Talvitauko tulee Violalle sopivaan saumaan.

Chievo-ottelu vaatii täyden keskittymisen. Veronalaiset ovat voittaneet neljästä viime ottelustaan kolme. Chievo on myös sarjan kuudenneksi paras vierasjoukkue.

Chievo voittaa (tasapeli ei vetoa), 5,40

AS Roma-Genoa

Roma on seitsemän ottelun voitottomassa putkessa kaikki kilpailut mukaanlukien. Päävalmentaja Rudi Garcian tulevaisuus Giallorossissa on vaakalaudalla. Gazzetta dello Sport vihjasi perjantaina, että Garcian jatko ei riipu edes siitä, miten Romalle käy tänä viikonloppuna. Kyse on tiettävästi lähinnä siitä, löytääkö seura potentiaalisen korvaajan.

Voitto tekisi siis hyvää niin valmentajalle kuin joukkueelle. Genoaa vastaan voitto on täysin otettavissa. Vierasjoukkue on hävinnyt neljä edellistä otteluaan, ja vieraspeleistään Romaa vastaan se on poistunut tyhjin käsin kahdeksan kertaa peräkkäin. Lisäksi joukkueen paras maalintekijä Leonardo Pavoletti ja avainpelaaja Diego Perotti ovat pelikiellossa.

Puoliaika/lopputulos: 1/1, 2,38

Hellas Verona-Sassuolo

Verona tulee päättämään vuoden sarjajumbona, eikä edes voitto Sassuolosta vaikuta todennäköiseltä. Sassuolo on ensinnäkin 14 sijaa korkeammalla sarjataulukossa. Toisekseen vierasjoukkue tulee otteluun levänneenä, sillä sen viime viikkoinen ottelu Torinoa vastaan peruttiin.

Frosinone-AC Milan

Optimisti sanoisi, että Milan ei ole hävinnyt viiteen otteluun ja samalla joukkue on varmistanut tiensä cupin puolivälieriin. Pessimisti voisi huomauttaa, että otteluohjelma on ollut suotuisa, ja kahdessa edellisessä liigapelissään Milan on jäänyt tasapeleihin sarjan jumbokaksikkoa vastaan.

Sijalla 18 majaileva Frosinone ei ole juuri Veronaa tai Carpia kummoisempi nippu, mutta kotonaan joukkue on tällä kaudella voittanut useammin kuin hävinnyt. Helpolla Rossoneri ei nytkään pääse.

Tasapeli, 3,70

Sampdoria-Palermo

Talvitauko tulee Vincenzo Montellalle kreivin aikaan. Sampdoria on saanut vain yhden tasapelipisteen viidestä ottelustaan Montellan komennossa. Luotsi tarvitsee nyt aikaa asioiden pohtimiseen.

Avausvoiton ottaminen antaisi tietenkin työrauhaa, mutta täysi pistepotti on työn ja tuskan takana. Sampdoria joutuu otteluun ilman Ederiä, joka on iskenyt lähes puolet isäntien maaleista tällä kaudella. Lisäksi Sampdoria ei ole pystynyt voittamaan Palermoa kymmenellä viime yrittämällään.

Tuplamahdollisuus X2, 1,75

Torino-Udinese

Udinese on voittanut Torinon vieraskentällä viimeksi vuonna 2008. Tänäkään viikonloppuna mahdollisuudet eivät ole järin hyvät. Torino on hävinnyt koko kauden aikana vain yhden kotiottelun, senkin sarjakärki Interille. Udinese taas on päästänyt yhdeksän maalia kolmessa viime ottelussaan. Torino luo tarvittavat paikat ilman pelikiellossa olevaa Bruno Peresiäkin.

Yli 1,5 kotimaalia, 1,89

Inter-Lazio

Inter tulee lopettamaan vuoden sarjakärkenä, kävi sunnuntaina miten tahansa. Joukkueessa on paljon yhtäläisyyksiä kauden 2009-10 mestarijoukkueeseen. Inter on kerännyt 16 ottelustaan 36 pistettä, aivan kuten edellisellä mestaruuskaudellaan. Sekä kuuden vuoden takainen mestarijoukkue että tämän kauden joukkue hävisivät 16 ensimmäisestä ottelustaan vain kaksi. Kummallakin kaudella ensimmäinen tappio tuli kauden kuudennella kierroksella.

Mikäli samoilla linjoilla jatkettaisiin, Inter voittaisi vuoden viimeisen ottelunsa 1-0. Nerazzurri on tyypillisesti ottanut tämän kauden voittonsa juuri näillä lukemilla. Nyt marginaali voi kuitenkin olla suurempikin. Lazio on saanut seitsemästä viime liigaottelustaan vain kaksi pistettä.

2-0, 9,50