Serie A: Sunnuntain vihjeet


AC Siena 2.35, tasapeli 3.1, Cagliari 3.1

Sienalla on toivoa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Sen toi seuraan voitto Palermosta, joka on myös putoamiskurimuksessa. Nyt 17. sijalla olevaan Genoaan on eroa vain kaksi pistettä, mutta jatkaakseen matkaa kohti turvallisia vesiä Sienan on tänään kukistettava Cagliari, joka on hävinnyt vuoden 2013 puolella vain kerran. Toistan samaa levyä joka viikko, mutta lyön jälleen vetoa sen puolesta, että Sienan Innocent Emeghara iskee maalin. Hänen osumansa Palermoa vastaan oli miehen viides maali, kun pelaaja on ollut Sienan avauskokoonpanossa kuusi kertaa. Sunnuntaina Emegharan maalikerroin on 2,65.

AC Milan 1.25, tasapeli 5.75, Palermo 11.0

Kun Barcelona pudotti Milanin Mestarien liigasta vuosi sitten, Rossoneri hävisi seuraavan liigaottelunsa kotona Fiorentinalle 1-2. Milan oli siihen asti sarjakärki, mutta tuolla kierroksella Juventus meni ohi eikä enää herpaantunut. Milan sijoittui neljä pistettä valkomustien taakse.

Tällä kaudella Milan jahtaa mestaruuden sijaan paikkaa Mestarien liigassa. Virheiden varaa ei kuitenkaan tänäkään vuonna juuri ole. Rossonerin onneksi tämän viikon vastustaja on helpommin kaadettavissa kuin Fiorentina vuosi sitten. Palermo on jaetusti sarjajumbona, eikä joukkue ole voittanut vieraissa kertaakaan tällä kaudella. Harkintaan Milanin voitto yhden maalin takamatkalta kertoimella 1,72.

Fiorentina 1.4, tasapeli 4.3, Genoa 8.0

Genoa on jäänyt maaleitta Fiorentinan vieraana neljästi peräkkäin, eikä asian muuttumiseen ole juuri syytä uskoa tälläkään kertaa. Fiorentinan kotisaldo on liigan toiseksi paras, Genoa taas on tehnyt 14 vierasottelussaan vain yhdeksän osumaa. Kotijoukkueen nollapelikerroin on mukava 1,95.

Napoli 1.5, tasapeli 4.0, Atalanta 7.0

Kaikki ei ole Napolissa hyvin. Edinson Cavanin kahdeksan ottelun maaliton putki vie kaiken huomion, mutta myös Cavanin hyökkäyspään kollegojen maalihanat ovat tukossa. Lorenzo Insigne on osunut viimeksi tammikuun puolivälissä. Kun Goran Pandev viimeksi teki maalin, mayakalenterissa oli vielä pari kuukautta tehokasta peliaikaa jäljellä. Vaikka Napolin pitäisi kaiken järjen mukaan palata voittojen tielle sijalla 14 olevaa Atalantaa vastaan, joukkueeseen on tällä hetkellä vaikea luottaa. Tasapeliä voinee kokeilla.

Pescara 2.85, tasapeli 3.25, Chievo 2.45

Christian Bucchin hyvä alku Pescara-valmentajana kesti 34 minuuttia. Niin kauan joukkueella kesti mennä ensin johtoasemaan ja sitten menettää se Atalantaa vastaan. Lopulta tuloksena oli 1-2-tappio. Pescaran on pystyttävä pitämään puolensa paremmin, jotta säilyminen olisi mahdollista - ja muutoksen on alettava heti. Tällä hetkellä Pescara on viisi pistettä perässä 17. sijalla majailevaa Genoaa. Chievokin oli tosin aika surullisessa vireessä ennen viime viikon Napoli-kotivoittoa. Koska joukkue on myös sarjan kolmanneksi huonoin vierasjoukkue, isken roposeni kotivoitolle.

Sampdoria 2.4, tasapeli 3.2, Inter 2.95

Inter oli torstaina senttien päässä yhdestä kaikkien aikojen comebackista. Eurooppa-liigan Tottenham-ottelussa Esteban Cambiasson laukaus viuhahti niukasti takatolpasta ohi, kun pelikellossa oli jo 92 minuuttia. Inter-juhlien sijaan edessä oli jatkoaika. Inter voitti ottelun lopulta 4-1, mutta ottelupari päättyi yhteismaalein 4-4, mikä tiesi jatkopaikkaa englantilaisille vierasmaalisäännön turvin. Vaikka sinimustien peliesitys luo itseluottamusta, joukkue on myös epäilemättä väsynyt ennen vaikeaa ottelua Sampdoriaa vastaan. Kotivoitto peleihin.

AS Roma 1.55, tasapeli 3.9, Parma 6.0

Sheikki Adnan Al Qaddumi ei saa paikkaa Roman hallituksesta. Hänen omaisuutensa paljastui nimittäin huijaukseksi, tai ainakaan siitä ei löytynyt mitään todisteita. Roma vetäytyi osakkeiden myynnistä, kun Al Qaddumi ei pystynyt tarjoamaan seuralle konkreettista näyttöä varoistaan. Seuran amerikkalaisomistajat palasivat siis lähtöruutuun uusien sijoittajien etsinnässä.

Kentällä joukkue on kuitenkin parantanut otteitaan viime viikkoina. Neljästä viime pelistä Roma on napannut kymmenen pistettä. Parma oli pahoissa vaikeuksissa ennen viime viikon 4-1-voittoa Torinosta. Lisäksi Roma on välttänyt tappion vain kerran 12 viime reissullaan Roman vieraaksi. Giallorossin kotiotteluiden ensimmäisten puoliaikojen maaliero on 17-6, joten uskomme isäntien johtavan ottelua niin tauolla kuin loppuvihellyksen soidessakin (2,45).

Torino 2.4, tasapeli 3.15, Lazio 3.0

Laziolle viikko oli jälleen eurojuhlaa, mutta kotiliigassa haaveet sijoittumisesta kolmen parhaan joukkoon ovat kuihtumassa. Biancocelesti on voittanut kahdeksasta viime liigaottelustaan vain yhden. Viidessä viime ottelussaan joukkue on tehnyt vain kolme maalia. Aiemmin tällä kaudella tilasto olisi ollut huolestuttava ennen Torino-ottelua, sillä isäntien puolustuspeli oli aiemmin liigan parhaimmistoa. Viime aikoina Torinon peliesitykset ovat kuitenkin ailahdelleet. Arvio perustuu enemmän fiilikseen kuin tarkkaan laskelmointiin, mutta uskon, että Lazio palaa tässä ottelussa voittojen tielle.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä!

Ottelut ovat nähtävissä suorana Unibetin netissä yo. linkin kautta. Jos et ole vielä Unibetin asiakas, rekisteröidy tästä!