Serie A: sunnuntain vihjeet


Fiorentina 2.7, tasapeli 3.15, AC Milan 2.6

Huhut, joiden mukaan Mario Balotelli mahtui Time Magazinen vuoden 2012 sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle osoittautuivat vääriksi. Miehen maalisaldo - seitsemän maalia yhtä moneen otteluun - on kuitenkin ollut Milanin kauden kannalta hyvin vaikutusvaltainen. Mestarien liiga -paikka näytti aiemmin jo karanneen, mutta nyt se on taas täysin realistinen tavoite. Myös Giampaolo Pazzini on kuitenkin tehnyt kahdeksan maalia joulukuun alun jälkeen. Massimiliano Allegri on varmasti iloinen, että Pazzini on käytettävissä ensi kertaa kuukauteen. Milan on huippuvireessä, mutta Fiorentina on voittanut Rossonerin kahdessa viime kohtaamisessa. Lisäksi Viola on hävinnyt tällä kaudella kotonaan vain kerran. Milan on pitänyt nollan neljästi putkeen, mutta en usko, että se pystyy samaan temppuun sunnuntainakin. Kokeillaan yli 2,5 maalia kertoimella 1,90.

Catania 1.8, tasapeli 3.4, Cagliari 4.25

Catania-hyökkääjä Gonzalo Bergessio sanoi tämän ottelun olevan viimeinen mahdollisuus, jos joukkue havittelee europaikkoja. Eurojunaan ei kuitenkaan saa lippuja kovinkaan helposti. Cagliari on hävinnyt 11 edellisestä ottelustaan vain yhden. Lyön peleihin vierasjoukkueen tuplamahdollisuuskohteessa kertoimella 1,90.

Sampdoria 1.9, tasapeli 3.3, Palermo 4.1

Omistaja Maurizio Zamparinin mukaan Palermolla on 30 prosentin mahdollisuus säilyä sarjassa. Toisaalta sisilialaisilla piti olla vielä pienempi mahdollisuus voittaa AS Roma viime viikonloppuna. Palermon yllätysvoitto nosti joukkueen jälleen kolmen pisteen päähän Genoasta, joka on sijalla 17. Mahdollisuudet eron kuromiseen tänä viikonloppuna vaikuttavat kuitenkin laihoilta. Palermo ei ole voittanut vierasottelua yli vuoteen. Kotivoitto.

AC Siena 2.35, tasapeli 3.15, Parma 3.1

Tänä viikonloppuna mihinkään pääsarjaotteluun Euroopassa ei pääse halvemmalla. Sienan general manager Stefano Antonelli ilmoitti tiistaina, että seuran kausikorttilaiset saavat tuoda sunnuntain otteluun kaksi ystäväänsä 50 sentin lipunhinnalla. Joukkueen kapteeni Simone Vergassola kannusti faneja tarttumaan tarjoukseen korostamalla, että pelaajat todellakin tarvitsevat tukea. Sienalla on mahdollisuus nousta putoamisviivan yläpuolelle ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Paljoa tätä parempaa mahdollisuutta ei ole luvassa, sillä Parma on saalistanut koko kaudella vain yhdeksän vieraspistettä. Tässäkin kohteessa valintani on kotivoitto.

Udinese 1.8, tasapeli 3.4, Chievo 4.5

Stadio Friuli on mille tahansa joukkueelle paha vieraskenttä. Ilman neljää parasta puolustajaa se tuskin muuttuu helpommaksi. Chievon Boukary Dramé, Marco Andreolli ja Dario Dainelli ovat kaikki pelikiellossa ja Nikos Spyropoulos loukkaantuneena sivussa. Udinesen Antonio Di Natale on harjoitellut epävarmojen puolustusten rikkomista muutamat viime vuodet, mutta tammikuun 13. päivän jälkeen hän on tehnyt vain yhden osuman. Kaksi maalia kolmessa viime ottelussa ampunut Luis Muriel voi olla maalintekijäveikkauksessa parempi valinta kertoimella 2,30.

Inter 1.7, tasapeli 3.5, Atalanta 5.0

Jalkapallossa tilanteet voivat muuttua varsin nopeasti. Keskiviikkona Inter juhli Sampdoria-voittoa, joka nosti sinimustat tasapisteisiin viidentenä olevan Lazion kanssa ja piti ohuet Mestarien liiga -haaveet hengissä. Alle 24 tuntia myöhemmin selvisi, että Sampdoria-ottelun molemmat maalit tehnyt Rodrigo Palacio kärsii reisivammasta, joka pitää hänet sivussa seuraavat kolme viikkoa.

Diego Milito putosi jo aiemmin riveistä loppukaudeksi, joten hyökkääjävaihtoehdot olivat ennestäänkin vähissä. 35-vuotias Tommaso Rocchi ei ole korvaajana samaa tasoa. Hän ei ole tehnyt maaliakaan tultuaan Interiin tammikuussa. Atalantan tuplamahdollisuuskerroin 2,05 on yhtäkkiä houkutteleva.

Napoli 1.35, tasapeli 4.5, Genoa 8.9

Genoa mokasi viime viikonloppuna ison mahdollisuutensa tehdä pesäeroa putoamisviivaan, kun joukkue jäi kotiottelussaan sarjassa 18:ntena olevaa Sienaa vastaan tasapeliin. Sunnuntaina urakka on paljon vaikeampi, kun vieraskentällä on vastassa Napoli, jonka hyökkääjä Edinson Cavani on jälleen löytänyt maalijyvänsä. Kerroin uruguaylaisen maalille liigan neljänneksi huonointa puolustusta vastaan on 1,70.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä!