Serie A sunnuntaina: Catania pitää Juventuksen pihdeissään


Atalanta 1.44, tasapeli 4.1, Pescara 8.0

Pescara on sarjassa jaetulla 18. sijalla ja putoamisviiva on viiden pisteen päässä 11 kierrosta ennen loppua. Pescara turvautui käytännössä ainoaan mahdolliseen ratkaisuun, joka oli vähänkin "järkevä". Valmentaja sai kenkää ja tilalle tuli nuorisojoukkueen valmentaja, jolla ei ole edes riittäviä papereita tällä tasolla valmentamiseen.

Ollaksemme reiluja on todettava, että Pescaran ykkösvaihtoehto Marco Giampaolo kieltäytyi tarjouksesta. Lisäksi Cristian Bucchi on kohdannut elämässään yhtä putoamistaistoa kovempiakin haasteita. Tästä ottelusta ei ensisilmäyksellä oikein löydy mitään huippuvetoa, mutta harkintaan menee tasapeli tai vierasvoitto tuplamahdollisuuskohteessa. Kerroin on 2,75.

Cagliari 2.25, tasapeli 3.15, Sampdoria 3.25

Sampdoria ei ole perinteisesti pärjännyt Sardiniassa. Neljässä edellisessä Cagliari-vierasottelussaan Sampdoria on jäänyt kokonaan maaleitta. Tämä ottelu pelataan kuitenkin suljettujen ovien takana, eikä Sampdoria ole pitkään aikoihin näin hyvää jalkapalloa. Vain Milan on kerännyt tähän mennessä enemmän pisteitä tämän kalenterivuoden puolella. Kokeile vierasvoittoa.

Chievo 3.85, tasapeli 3.15, Napoli 2.05

Edinson Cavanin kuiva kausi jatkuu. Hyökkääjä ei ole nyt osunut seitsemään otteluun. Samalla joukkue rämpii: Napoli voitti viimeksi helmikuun toisena päivänä. Joukkue on sentään säilyttänyt kilpailukykynsä, kiitos puolustuksensa, joka on päästänyt 10 viime ottelussa vain viisi maalia. Nyt puolustuspelin tasokin on kysymysmerkki, kun Paolo Cannavaro on pelikiellossa ja Miguel Britos sivussa leukamurtuman takia. Tasapeli on harkitsemisen arvoinen.

Juventus 1.3, tasapeli 5.15, Catania 9.5

"Eurooppa tärisee!" julisti torstain Corriere dello Sport, kun Juventus meni Mestarien liigassa jatkoon kukistettuaan Celticin yhteismaalein 5-0. Lehti taisi hieman ylireagoida. Catania tiedostaa kyllä, kuinka vaikeaa on hakea pisteitä Juventus Stadiumilta. Joukkue tiedostaa kuitenkin myös oman tasonsa, huolimatta viime viikon Inter-ottelun toisen puoliajan romahduksesta.

Vierasjoukkue on voittanut kuudesta viime vierasottelustaan kolme. Europaikka on täysin realistinen tavoite. Tasapelikerroin on parempi kuin mikä tahansa veto, joka lähtee kotimenestyksen kautta.

Palermo 1.9, tasapeli 3.3, AC Siena 4.2

Joukkueet ovat toistensa ja Pescaran kanssa tasapisteissä sarjan pohjalla. Kumpikin joukkue tietää, että vireen on käännyttävä tai aika loppuu kesken. Siena on saanut tämän kauden vierasotteluista mukaansa vain kuusi pistettä. Palermo on kuitenkin koko liigan kolmanneksi huonoin kotijoukkue. Sienan Innocent Emeghara on yksi potentiaalisimmista maalintekijöistä ottelussa, josta tulee todennäköisesti vähämaalinen. Emegharan avausmaalikerroin 8,75 kiinnostaa.

Parma 1.95, tasapeli 3.3, Torino 3.9

Torino on kaikessa hiljaisuudessa pelannut ihan hyvän paluukauden pääsarjassa. Päättäväinen puolustuslinja on tehnyt joukkueesta vaikean voitettavan. Parma on kadottanut pelinsä ja saanut kuudesta viime ottelustaan vain yhden pisteen, joten harkitsen Torinon nollapelin kerrointa 3,80. Torino on pitänyt neljä nollaa tämän kauden 14 vierasottelussaan.

Inter 1.75, tasapeli 3.4, Bologna 5.0

Inter kärsi torstaina nöyryytyksen Tottenhamia vastaan. Nyt edessä on ottelu, joka Interin on voitettava, jotta haaveet Serie A:n viimeisen Mestarien liiga -paikan valtaamisesta pysyvät hengissä. Torstain katastrofi puolustuspäässä ei kuitenkaan ollut mikään poikkeus: Inter on päästänyt 13 maalia kuudessa edellisessä liigaottelussaan. Bologna on hävinnyt kuudesta viime ottelustaan vain yhden, mikä saa kotikertoimen näyttämään alhaiselta. Peleihin tasapeli.

Lazio 2.55, tasapeli 3.1, Fiorentina 2.85

Lazio sen sijaan piti italialaislippua korkealla Eurooppa-liigassa torstaina, kun se haki 2-0-voiton Stuttgartista. Valitettavasti Lazion vire kotiliigassa ei ole yhtä hyvä: Biancocelesti on voittanut seitsemästä viime ottelustaan vain yhden. Ei ole sattumaa, että Miroslav Klose on pelannut tänä aikana loukkaantumisen takia vain 45 minuuttia.

Klose haaveilee paluusta ensi kuun derbyyn mennessä. Nyt on kuitenkin mielenkiintoista nähdä, pitävätkö Saksassa maalinteossa onnistuneet Ederson ja Ogenyi Onazi pelipaikkansa. Fiorentinan vierassaldo on kehno, sillä joukkue on voittanut vain yhden matkapelin kolmen viime kuukauden aikana. Kotivoitto.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä!

Sunnuntain Serie A -ottelut suorina lähetyksinä Unibetin sivuilla: rekisteröidy Unibetin asiakkaaksi täällä!