Serie A sunnuntaina: Milan kohtaa Napolin huippuottelussa


Palermo 2.05, tasapeli 3.2, Bologna 3.75

Kuten parhaat elokuvien rosvot, Palermon kausi ei vain suostu kuolemaan. Seuran oma presidentti Maurizio Zamparinikin piti kuukausi sitten kautta melkein menetettynä. Nyt seura on sijalla 17 tasapisteissä Sienan ja Genoan kanssa. Tänäkin viikonloppuna sisilialaisia pidetään suosikkina keskikastin joukkuetta vastaan. Historia on Palermon puolella: Bologna on voittanut vain kahdesti 25 liigavisiitillään Palermoon.

Mutta myös lähihistoria on homioitava. Roma- ja Sampdoria-voitot olivat ensimmäinen kerta yli vuoteen, kun Palermo voitti kahdesti peräkkäin. Onko putken jatkumisen kerroin 2,05 oikeasti kohdallaan? Otetaan peleihin mieluummin yli 2,5 maalia kertoimella 2,00.

Cagliari 2.85, tasapeli 3.2, Inter 2.45

Cagliarin kiertolaiselämä jatkuu, sillä tämäkin peli pelataan satojen kilometrien päässä Triestessä. Joukkue on kuitenkin pärjännyt tässä tilanteessa hienosti tällä kaudella. Inter on voittanut tänä kalenterivuonna vain neljä liigaottelua. Kun Antonio Cassanokin liittyi Interin jo ennestään pitkälle loukkaantumislistalle, kotivoiton kerroin tuntuu olevan kohdallaan.

Chievo 2.35, tasapeli 3.15, Catania 3.1

Catania tarvitsee vain yhden voiton tai kolme tasapeliä tehdäkseen seuran uuden piste-ennätyksen Serie A:ssa. Silti kannattajat vihelsivät joukkueelle ottelun jälkeen, kun Catania jäi kotonaan tasapeliin Cagliaria vastaan. Europelihaaveet ovat haihtuneet, kun viidestä viime ottelusta on tullut vain yksi voitto. Samalla turhautuminen on tullut kuvaan.

Chievo sai viime viikolla puhtaasti selkäänsä Udineselta. Nyt nähdään kuitenkin erilainen joukkue, kun lähes koko puolustuslinja palaa entiselleen Boukary Dramén, Marco Andreollin ja Dario Dainellin sovitettua pelikieltonsa. Kotijoukkueen nollapeli kertoimella 2,70 näyttää houkuttelevalta poiminnalta.

Genoa 2.40, tasapeli 3.2, Sampdoria 2.95

Kaksi tällä hetkellä rämpivää vihollista kohtaavat 106. kerran pelattavassa Derby della Lanternassa. Sampdoria on voittanut vain kerran helmikuun lopun jälkeen. Genoa voitti viimeksi saman kuun 17. päivänä. Lisäksi kummallakin on loukkaantumishuolia: Juraj Kuckan poissaolo on iso isku Genoalle. Sampdorian puolelta Nenad Krsticicin, Marcelo Estigarribian ja Daniele Gastaldellon pelaaminen taas on epävarmaa.

Vierasjoukkue on kahdeksan pistettä putoamisviivan yläpuolella, mutta Genoa on jaetulla 17. sijalla. Paperilla Genoalla on enemmän panosta, mutta Sampdoria ei lähde derbyyn leikkimään. Fiilispohjalta uskon, että tässä pelissä nähdään maaleja. Kokeillaan yli 2,5:ttä maalia kovalla kertoimella 2,2.

Parma 1.9, tasapeli 3.4, Udinese 4.0

Viime viikonloppuna kaksi maalia Chievoa vastaan ampunut Udinese-hyökkääjä Antonio Di Natale on pelikiellossa, mutta kummankin joukkueen panos on vähissä. Udinese ei ehkä ole aivan vielä luopunut europelihaaveistaan. Viidenteen sijaan on kuitenkin matkaa kuusi pistettä ja välissä on neljä joukkuetta, joten aukko näyttää hurjalta. Joukkue on koko kaudella ottanut aivan liian vähän vieraspisteitä. Tasapeli.

Torino 3.0, tasapeli 3.2, AS Roma 2.35

Ennen maaliskuun lopun vaiherikasta 3-5-tappiota Napolille Torino oli menettänyt kuudessa edellisessä kotipelissään vain neljä pistettä. Roman kahden viime viikon esitykset - Palermo-tappio ja Derby della Capitalen tasapeli surkean avausjakson jälkeen - eivät anna aihetta näin alhaiselle vierasvoiton kertoimelle. Harkitaan siis lapulle Torinoa ilman tasapelimahdollisuutta (2,10).

AC Milan 2.0, tasapeli 3.25, Napoli 3.7

Tämän ottelun piti olla Milanin suuri mahdollisuus ohittaa Napoli. Vierasjoukkue on ollut sarjakakkosena lähes koko kauden. Joulua edelsi pieni notkahdus, mutta sen jälkeen Juventus-jahti jatkui. Partenopei ei koskaan saanut sarjakärkeä kiinni - itse asiassa kaula on pidentynyt tasaisesti - mutta tammikuun puolivälin jälkeen Juve on ollut koko ajan sarjakärki ja Napoli kakkonen.

Milan on rynnistänyt toden teolla lokakuun jälkeen ja noussut 15. sijalta kolmanneksi. Jos Fiorentina olisi kaatunut viime viikolla, Rossoneri olisi nyt kaksi pistettä Napolia jäljessä ja pääsisi siis voitolla ohi. Sen sijaan Milan tarvitsee nyt voiton pysyäkseen edes iskuetäisyydellä.

Milanin työtä ei helpota se, että Mario Balotelli nappasi kolmen ottelun pelikiellon erotuomarin loukkaantumisesta ja on siis sivussa. Toisaalta Milan ei ole hävinnyt San Sirolla Napolille sitten vuoden 1986. Otetaan maalintekijäveikkaukseen veto Giampaolo Pazzinin puolesta. Hän on tehnyt Milanille maalin kymmenestä viime ottelustaan kahdeksassa. Hänen pitäisi nousta paikkaamaan Balotellin poissaoloa.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä!