Serie A: Super Mario ratkaisee Milanon derbyn


Yksi vuoden futiskalenterin kohokohdista on sunnuntaina, kun Inter ja AC Milan kohtaavat San Sirolla. Joukkueet ovat tällä hetkellä menossa aivan eri suuntiin, mutta kuten tiedämme, derbyillä on aivan omat lainalaisuutensa...

Kokoonpanot

Milanin Mario Balotellilla ei ollut edustusoikeutta Mestareiden liiga -voitossa Barcelonasta, mutta nyt mies palaa avaukseen. Hyökkääjä on ollut pysäyttämätön tultuuan seuraan Manchester Citystä. Hän on ampunut kolmessa ottelussa neljä maalia. Maximilliano Allegri voi joutua pudottamaan Giampaolo Pazzinin pois kokoonpanosta, vaikka tämä pelasi Barcaa vastaan hyvin.

Interiltä puuttuu loppukauden sivussa oleva Diego Milito. Hyökkäyskaksikko on siten Antonio Cassano ja Rodrigo Palacio. Uruguaylainen Alvaro Pereira on pelikiellossa.

Vire

Kaksi Eurooppa-liigan voittoa Cluj'sta on peittänyt alleen Interin surkean vireen: Sinimustat ovat kolmessa edellisessä kotiliigan ottelussa kärsineet rumat tappiot Sienalle ja Fiorentinalle. Milan taas on lennossa. Rossoneri ei ole hävinnyt talvitauon jälkeen. 2-0-voitto Barcelonasta oli piste iin päälle.

Ampuuko Fredy Guarin (oik.) Interin derbyvoittoon?


Edelliset kohtaamiset

Inter on voittanut kolme edellistä Milanon derbyä. Kahden 1-0-"vierasvoiton" väliin mahtuu 4-2-trilleri toukokuulta 2012. Viime otteluiden perusteella kumpikin joukkue ei välttämättä tehdä maalia: yhdeksästä viime derbystä seitsemässä vain toinen joukkue on tehnyt maalin.

Maalintekijäveikkaus

Balotellia on vaikea ohittaa viime aikojen vireen perusteella. 22-vuotiaan avausmaalikerroin on 5,25. Kerroin kohuhyökkääjän osumalle missä vaiheessa ottelua tahansa on myös komea 2,55. Interin Fredy Guarin (maalikerroin 5,50) on näyttänyt maalivainuaan. Aina luotettavan Esteban Cambiasson kerroin pelin viimeiselle maalille on 24,00.

Tuomio

Milanin suora voittokerroin 2,25 näyttää hyvältä, mutta rohkeammille on tarjolla vielä parempia kertoimia. Rossoneri on johtanut sekä tauolla että loppuvihellyksen päätteeksi kolmessa viidestä viime liigaottelustaan. Tempun toistumisen kerroin on 3,70.

Tulosveikkaus: Inter-AC Milan 1-3